Καταστρέφουν το Σέιχ Σου για τον Flyοver!

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Κόβουν δέντρα 70 ετών από τον μοναδικό «πνεύμονα» της πόλης - Η αποψίλωση του δάσους γίνεται σε πολλαπλάσια έκταση από αυτήν που είχαν ανακοινώσει

Must Read

«Δολοφονία» του Σέιχ Σου, με αλυσοπρίονα, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περάσει μέσα από το περιαστικό δάσος της πόλης το… Flyοver!

  • Του Νίκου Πετρουλάκη, εφημερίδα «δημοκρατία»

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που αποκαλύπτει με φωτογραφικό -επιτόπιο- ρεπορτάζ η «δημοκρατία», μέσα στο δάσος, δίπλα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, όπου οι υπάλληλοι εταιρίας με τα ηλεκτρικά πριόνια τους κόβουν τα δέντρα του δάσους, δέντρα 70 ετών, από τη ρίζα τους, θέλοντας να ανοίξουν δρόμο για την υπερυψωμένη οδό που έχουν την έμπνευση να στήσουν στην πόλη που δεν έχει μετρό!

Παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων, περίπου πριν από έναν μήνα, για τις πρώτες κοπές δέντρων στο δάσος, αυτές οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και φαίνεται πλέον ότι υπάρχει συγκεκριμένη «γραμμή» που πρέπει να χαραχθεί μέσα στην καρδιά του δάσους, να μπει και μπετόν ανάμεσα στα δέντρα που θα γλιτώσουν τη «δολοφονία» και θα μείνουν ζωντανά, προκειμένου να πατήσει εκεί επάνω η υπερυψωμένη οδός (Flyover).

Η έκταση, η οποία πρόκειται να υλοτομηθεί στο Σέιχ Σου, είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή που αρχικά αναφερόταν στη μελέτη του έργου, δηλαδή 183.000 τ.μ. αντί για 72.000 τ.μ.

Το ζήτημα της αύξησης της έκτασης που θα υλοτομηθεί έγινε γνωστό, εντελώς τυχαία, στις 16 Μαρτίου, στο ΣτΕ, στην εκδίκαση των αιτήσεων αναστολής εκτέλεσης του έργου που είχαν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύλλογος Προστασίας του Σέιχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης.

Είναι απορίας άξιο, σύμφωνα με τους συλλόγους που αντιτίθενται στην κατασκευή του Flyover, το γεγονός ότι προχωράει η υλοτόμηση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται δημόσια διαβούλευση σχετικά με την τροποποίηση της υλοτομημένης έκτασης, λόγος που επικαλέστηκε το Eλληνικό Δημόσιο στις 22 Μαΐου για να αιτηθεί και να λάβει την αναβολή της εκδίκασης των δύο κύριων αιτήσεων ακυρώσεων στο ΣτΕ που είχαν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, η Επιτροπή Προστασίας του Σέιχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων για την Υγεία Θεσσαλονίκης.

H εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 16 Οκτωβρίου 2024.

Η Επιτροπή Προστασίας του Σέιχ Σου πρόκειται να καταθέσει άμεσα αίτηση αναστολής της υλοτόμησης, επικαλούμενη τη διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ διερευνάται αν ο εργολάβος είχε σχετική άδεια από το δασαρχείο.

«Εμείς ως Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου, αλλά και ο Σύλλογος Δρομέων για την Υγεία αναρωτιόμαστε γιατί προχωρά η υλοτόμηση, δεδομένου ότι εκκρεμεί διαβούλευση για την τροποποίηση του εμβαδόν της θιγόμενης έκτασης και για τον λόγο αυτό πρόκειται να καταθέσουμε αίτηση αναστολής της υλοτόμησης» ανέφερε η Λευκοθέα Βιζέλη, μέλος της Επιτροπής Προστασίας του Σέιχ Σου, αλλά φαίνεται πλέον ότι αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα και προχωρούν κανονικά στην εν ψυχρώ «δολοφονία» όλων των δέντρων του Σέιχ Σου που τους δημιουργούν πρόβλημα στην κατασκευή του Flyover!

Το ερώτημα επίσης είναι πώς γίνεται να προχωρούν οι εργασίες στο Flyover, τη στιγμή που ακόμη δεν έχει τελειώσει το μετρό και θα έχει πλέον ενδιαφέρον η σύσκεψη, η οποία θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, για την πρόοδο των έργων κατασκευής του Flyover.

Πιθανότατα, μετά τη σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας», να υπάρξει και παρουσία κατοίκων της περιοχής, ενώπιον των υπουργών, που θα παρασταθούν στη σύσκεψη, γιατί όλοι πίστευαν ότι οι κοπές δέντρων σταμάτησαν, έως το δικαστήριο του προσεχούς Οκτωβρίου.

Τα πράγματα, όμως, είναι εντελώς διαφορετικά και αποκαλύπτονται από το φωτορεπορτάζ που παρουσιάζουμε στην εφημερίδα μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. αυτοι που προωθησαν,υποστηριξαν και προχωρησαν στην κατασκευη αυτου του δηθεν εργου,που μεχρι στιγμης ευθυνεται για δεκαδες ατυχηματα,ατελειωτες χαμενες εργατωρες,επιβαρυνση ατμοσφαιρας απο καταστροφη δασους και χιλιαδες επιπλεον τονους καυσαεριων λογω συνεχων ακινητοποιησεων των αυτοκινητων,ατελειωτη καθημερινη ταλαιπωρια των πολιτων σε ολη την Πολη,οπως και αυτοι που ενιψαν τις χειρες των για ολα αυτα ,θα ερθει η ωρα θαρθει η ωρα που θα λογοδοτησουν,γιατι,που θα παει,νομοι ειναι,θα εφαρμοστουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This