Έκθετος ξανά ο Ζούλιας: Το δικαστικό «χαστούκι» στην ΕΡΤ και οι απευθείας αναθέσεις σε φίλο του

Must Read

Τα καμώματα του Κωνσταντίνου Ζούλα εξακολουθούν να εκθέτουν τη δημόσια τηλεόραση! Εκτός από τη δικαστική απόφαση που καταδικάζει την ΕΡΤ για το κόψιμο της εκπομπής της δημοσιογράφου Εύας Μπούρα, δημοσίευμα «κόλαφος» κάνει λόγο για απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε φίλο του προέδρου!

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ο οποίος πριν λίγο καιρό προκάλεσε σάλο με το ταξιδάκι του στο Μάλμε, με έξοδα των Ελλήνων φορολογουμένων, προχώρησε σε τέσσερις απευθείας αναθέσεις σε προσωπικό φίλο του, με δαπάνη 200.000 ευρώ για την εταιρεία Droners, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα των Reporters United.

Πρόκειται για την εκπομπή «Χρώμα Ελλάδας» που προβάλλει μια σειρά από ολιγόλεπτα βίντεο εικόνες, από αστικά και φυσικά τοπία. Σύμφωνα με τους ερευνητές δημοσιογράφους «στις 25 Αυγούστου του 2022, η ΕΡΤ ανακοίνωσε τη δημιουργία του ERTNEWS “με ένα εντυπωσιακό βίντεο – μονοπλάνο που έχει γυριστεί στο σύνολό του από drone”. Ως δημιουργοί του αναφέρονται “οι εξπέρ του είδους” Σίμος Κόκκινος και Τάκης Γιαννέτος» οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.  Μάλιστα, όπως τονίζεται ο κ. Κόκκινος είναι προσωπικός φίλος με τον κ. Ζούλα.

«Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ την 1η Δεκεμβρίου 2022 ο κ. Κόκκινος και ο κ. Γιαννέτος (ο γνωστός σχεδιαστής μόδας που έχει χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό “σύγχρονο άνθρωπο, με χαρισματική διάπλαση” και “χαρά του ράφτη”) συνέστησαν την εταιρεία The Droners, με αντικείμενο την παραγωγή βίντεο» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες, οι Droners εξασφάλισαν απευθείας ανάθεση από τη δημόσια τηλεόραση. Στις 23 Φεβρουαρίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε την ανάθεση της εκπομπής «Χρώμα Ελλάδας» σε αυτή τη νεοσύστατη εταιρεία. Υπερψήφισαν ο κ. Ζούλας και τα μέλη του ΔΣ Νίνο Ελματζιόγλου, Ιωάννα Στεφανάκη και Δημήτρης Παπαδημητρίου. Καταψήφισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Μανώλης Παπανικήτας και Γιάννης Δάρρας».

Η διοίκηση της ΕΡΤ σύμφωνα με τα έγγραφα στη Διαύγεια, ανανέωσε το «Χρώμα Ελλάδας» για δεύτερη χρονιά στις 19/7/23 Ιουλίου 2023 και για τρίτη στις 11/4/24, αυτή τη φορά με τον τίτλο «Χρώμα Ελλάδας – Εξορμήσεις». Πάλι με απευθείας ανάθεση στους Droners. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο κ. Ζούλας υποστήριξε την ανάθεση προς τους Droners με επιχείρημα ακριβώς την προηγούμενη δωρεάν προσφορά τους προς την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «καθώς στη Διαύγεια δεν εμφανίζονται οι δαπάνες για την εκπομπή πληροφορίες των RU, κάθε επεισόδιο της τρίτης σεζόν, διάρκειας έως δύο λεπτών, κοστίζει 2.255 ευρώ. Το κόστος για τα 30 επεισόδια ανέρχεται σε 67.650 ευρώ (83.000 με ΦΠΑ). Για την πρώτη σεζόν το κόστος ανήλθε σε 40.000 ευρώ (για 20 επεισόδια) και για τη δεύτερη ξεπέρασε τα 52.000 ευρώ (για 25 επεισόδια). Λαμβανομένης υπόψη και της τέταρτης απευθείας ανάθεσης (αυτή τη φορά για προβολή διαφήμισης) προς τους Droners, την οποία αναλύουμε παρακάτω (ύψους σχεδόν 30.000 ευρώ), η συνολική δαπάνη για όλες τις αναθέσεις προς τη συγκεκριμένη εταιρεία ανέρχεται σε 200.000 ευρώ»

Το ρεπορτάζ, καταλήγει τονίζοντας ότι Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει, κατόπιν καταγγελιών, έρευνα σχετικά με την οικονομική διαχείριση στην ΕΡΤ για το έτος 2022 και το πόρισμα της δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Δικαστικό χαστούκι για «προμελετημένη και εκδικητική» συμπεριφορά της ΕΡΤ σε δημοσιογράφο

Την ίδια στιγμή, με απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο, καλεί την ΕΡΤ να αποκαταστήσει τη δημοσιογράφο Εύα Μπούρα για το κόψιμο της εκπομπής «Europe» και  επιδικάζει αποζημίωση ηθικής βλάβης. Σύμφωνα με το typologies.gr, με την 564/2024 απόφασή έναντι της διοίκησης της ΕΡΤ το δικαστήριο έκρινε πως κακώς κόπηκε η εκπομπή και απομακρύνθηκε από τη θέση της η δημοσιογράφος. Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση, πρόκειται για «προμελετημένη, εκδικητική την συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΡΤ, λόγω της υποψηφιότητας της με το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του 2019».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η ΕΡΤ καλείται να αποκαταστήσει τη δημοσιογράφο σε πολιτική εκπομπή ενώ μετά από παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, η κρατική τηελόραση θα πληρώσει ακόμα και τα δικαστικά έξοδα.

Δείτε επίσης:

EΡΤ party: Αναθέσεις και δουλειές στη… ζούλα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΓΕΙΆ ΣΟΥ ΡΕ ΖΟΎΛΑ ΕΓΙΝΕΣ ΚΟΜΜΆΤΙ ΤΟΥ ΝΕΟΛΑΟΠΟΤΑΜΟΜΠΛΕΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΑΣΎΣΤΟΛΑ. ΖΟΎΛΑ Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΝΟΜΊΖΕΙ Ο ΨΕΥΤΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ. ΖΟΎΛΑ ΦΥΓΕ ΌΣΟ ΕΊΝΑΙ ΝΩΡΙΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This