Σκάνδαλο υποκλοπών: Τι υποστηρίζει η VODAFONE για την παράνομη παρακολούθηση του Γιώργου Καραϊβάζ

Must Read

Πίσω από το «απόρρητο της διαδικασίας» οχυρώθηκε η VODAFONE για να μην απαντήσει επί της ουσίας στην αποκάλυψη του newsbreak.gr, (διαβάστε εδώ) ότι το 2016 είχαν τεθεί σε παράνομη παρακολούθηση, σε συνεννόηση με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, οι τηλεφωνικές συνομιλίες του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Το newsbreak.gr, μάλιστα, δημοσιοποίησε στις 23 Ιουλίου 2024 απομαγνητοφωνημένες από ωτακουστές της ΕΥΠ συνομιλίες του δολοφονημένου δημοσιογράφου, οι οποίες είχαν καταγραφεί χωρίς να υπάρχει σχετική εισαγγελική διάταξη, όπως απαιτεί ο νόμος.

Το ερώτημα

Το ερώτημα το οποίο απευθύναμε στη VODAFONE ήταν το εξής:

«Από έγγραφα της δικογραφίας που αναγνώσθηκαν δημόσια ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών προέκυψε, ότι ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αποκλειστικός χρήστης της τηλεφωνικής σύνδεσης με αριθμό κλήσης 6949200110. Η συσκευή αυτή ήταν σε νόμιμη επισύνδεση, με την υπ’ αριθμ. 5456/19-9-2016 διάταξη του εισαγγελέα της ΕΥΠ, η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 5791/19-9-2016 διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών, για διάστημα δύο μηνών ήτοι έως τις 19/11/2016.

Ωστόσο, στη σχετική δικογραφία συμπεριλαμβάνονται χιλιάδες απομαγνητοφωνημένες από την ΕΥΠ τηλεφωνικές συνομιλίες του αείμνηστου δημοσιογράφου με συναδέλφους του, δικηγόρους, αστυνομικούς αλλά και με την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και με μέλη της οικογένειας του. Οι συνομιλίες αυτές φέρεται να έχουν καταγραφεί πριν και μετά την ισχύ των ως άνω εισαγγελικών διατάξεων. (Απρίλιος 2016 και 20 Νοεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2016)

Οι παράνομες αυτές υποκλοπές, όπως προκύπτει από τα έγγραφα της δικογραφίας, φέρεται να έγιναν υπό την “αιγίδα” του τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, σε συνεργασία με την εταιρεία σας.

Ποια είναι η επίσημη θέση σας;»

Η απάντηση

Η απάντηση του γραφείου Τύπου της εταιρείας αναφέρει:

«… όταν οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών λαμβάνουν και υλοποιούν αιτήματα άρσης απορρήτου και επισυνδέσεων, αυτό γίνεται αποκλειστικά μέσω Διατάξεων και Βουλευμάτων από τις αρμόδιες Αρχές/Υπηρεσίες, όπως προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία.

Το περιεχόμενο των εγγράφων στο πλαίσιο μιας τέτοιας διαδικασίας είναι απόρρητο. Να σημειώσω επίσης ότι επισυνδέσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω συγκεκριμένων συστημάτων στα οποία έχουν αποκλειστική πρόσβαση οι συγκεκριμένες Αρχές με ειδικές και απαράβατες προδιαγραφές και διαδικασία.

Τα παραπάνω ισχύουν απαρέγκλιτα και τηρούνται αδιαπραγμάτευτα σε κάθε τέτοιου είδους περίπτωση, όπως εξυπακούεται ότι συνέβη και στην υπόθεση στην οποία αναφέρεται το άρθρο σας».

Σε ό,τι αφορά στην καθυστέρηση που υπήρξε από τη VODAFONE να απαντήσει στο ερώτημά μας αυτό οφείλεται στο γεγονός – όπως αναφέρει η εταιρεία – ότι στάλθηκε από εμάς σε λάθος ηλεκτρονική διεύθυνση.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι η καθυστέρηση της απάντησης αλλά η… «ταμπακέρα». Διότι εάν αληθεύει η απάντηση της εταιρείας, πως όλα έγιναν νόμιμα από την πλευρά της για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του αείμνηστου δημοσιογράφου με την τότε πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και με παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου, ένα και μόνο πράγμα μπορεί να σημαίνει: ότι ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ τη Δικαιοσύνη διαβιβάζοντας χαλκευμένα στοιχεία σε βάρος του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αναμένουμε λοιπόν και τη δική του απάντηση ελπίζοντας ότι δεν θα καλυφθεί και εκείνος πίσω από το… «απόρρητο της διαδικασίας», σεβόμενος τη μνήμη του δημοσιογράφου, που εκτελέστηκε με 10 σφαίρες τον Απρίλιο του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This