Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Τεράστια τιμή για μένα το να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της Ελλάδας»

«Αυτό το συναίσθημα που νιώθω, που είμαι σημαιοφόρος και εκπροσωπώ την Ελλάδα, είναι τεράστιο...»

Must Read

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του για το γεγονός ότι τον επέλεξαν να είναι ο ένας από του δύο Σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «αυτό που νιώθω είναι τεράστιο».

«Είναι τεράστια τιμή για μένα ως αθλητής να είμαι μέρος σε κάτι τόσο μεγάλο και να είμαι γύρω από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο», δήλωσε ο «Greek Freak» στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγο πριν παραλάβει τη γαλανόλευκη σημαία. «Ξέρω ότι η οικογένειά μου είναι πολύ περήφανη για μένα και για ότι έχω καταφέρει. Το να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της Ελλάδας είναι τεράστια τιμή. Το εκτιμώ πολύ που με επέλεξαν. Σημαίνει πολλά για όλη τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει στην καριέρα μου, τον τρόπο που συμπεριφέρομαι εντός και εκτός παρκέ», πρόσθεσε, μιλώντας για τα πλούσια συναισθήματα που του προκαλεί αυτή η εμπειρία.

«Αυτό το συναίσθημα που νιώθω, που είμαι σημαιοφόρος και εκπροσωπώ την Ελλάδα, είναι τεράστιο. Από εκεί που ξεκίνησα και μέχρι εδώ που είμαι τώρα, δεν το πίστευα ποτέ ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο, αλλά έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολλοί άνθρωποι και εκτιμώ πάρα πολύ που ήθελε και ο κόσμος, ήθελε και η Ολυμπιακή Επιτροπή να είμαι ένας από αυτούς που θα κουβαλάει τη σημαία», εξομολογήθηκε.

Αναφορικά, εξάλλου, με την προσπάθεια της εθνικής ομάδας μπάσκετ στη διοργάνωση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διαβεβαίωσε: «Θα δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Θα εκπροσωπήσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τη χώρα μας όσο πιο καλά μπορούμε. Η οικογένειά μου, μου λέει να το ζήσω 100%. Δηλαδή να μην το θεωρώ δεδομένο και να απολαύσω τη στιγμή που είμαι ανάμεσα στους πιο καλούς αθλητές στον κόσμο».

Από την πλευρά της, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία ήταν παρούσα τόσο στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016, όσο και σε εκείνη του Τόκιο το 2021, δήλωσε: «Όταν έμαθα για τη σημαία με πήραν τα κλάματα. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη για την τελετή έναρξης, αλλά και για την διοργάνωση. Είναι η τρίτη φορά για μένα που θα συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη, γιατί αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για όλους τους αθλητές».




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ναι, το ειχαν καημο ο σορος και η πρεσβεια να εχουμε μαυρο σημαιοφορο, τωρα ξεβλαχεψαμε..
    Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι γιαννακη, το εχεις δειξει το ποιον σου ολα αυτα τα χρονια, πρωτα το συμβολαιο και η καριερα, και πολυ δουλεμα και καθρεπτακια για τους ινδιανους. Αντε να διαφημισεις κανα θρομβολιο αγορι μου…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This