Τραμπ Vs FBI! Της κακομοίρας

Πολιτικές προεκτάσεις στην κόντρα

Must Read

Η δήλωση του διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, «άναψε φωτιές» στις ΗΠΑ και «φούντωσε» τον πόλεμο ανάμεσα στον πρώην Πρόεδρο και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο, ο Ρέι ισχυρίστηκε πως ακόμα δεν γνωρίζουν αν το δεξί αυτί του Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα, ή από κάποιο θραύσμα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και αμφιβολιών, με την όλη κόντρα να έχει πάρει και πολιτικές προεκτάσεις.




«Με σεβασμό στον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσματα που χτύπησαν το αυτί του», είπε συγκεκριμένα ο διευθυντής του FBI.

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι άλλο εκτός από μια σφαίρα προκάλεσε τον τραυματισμό στο αυτί του Ντόναλντ Τραμπ στην απόπειρα δολοφονίας της 13ης Ιουλίου κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία», ανακοίνωσε μία ημέρα μετά τη δήλωση Ρέι, ο πρώην γιατρός του Τραμπ, Ρόνι Τζάκσον.

Ο Τζέισον Μίλερ, εκ των εκπρόσωπων της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ,  χαρακτήρισε «συνωμοσία» την εκδοχή ότι ο Τραμπ δεν χτυπήθηκε από σφαίρα.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ανώνυμα στο Fox News πως το FBI επιδιώκει να πάρει κατάθεση από τον Τραμπ στην έρευνά του για την απόπειρα δολοφονίας, ώστε να λάβει δήλωση θύματος, ένα τυπικό κομμάτι της έρευνας μιας και είναι θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Το FBI σε χθεσινή του ανακοίνωση τόνισε ότι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν θραύσματα από σφαίρες και άλλα στοιχεία στην απόπειρα κατά του Τραμπ στην προεκλογική συγκέντρωσή του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου και ξεκαθάρισε ότι από την αρχή «αντιμετώπισε το συμβάν ως απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου».

Όλες αυτές οι συζητήσεις και ερωτήσεις σχετικά με τον τραυματισμό του Τραμπ έχουν πυροδοτήσει και πολιτικές αντιδράσεις. Ο πρώην Πρόεδρος δήλωσε ότι «δέχθηκε μια σφαίρα για τη δημοκρατία» και επιτέθηκε στον Ρέι μέσω του Truth Social για την κατάθεσή του.

«Δεν υπήρχε γυαλί, δεν υπήρχαν σκάγια. Το νοσοκομείο το ονόμασε ‘τραύμα από σφαίρα στο αυτί’ και αυτό ήταν. Δεν είναι περίεργο που το άλλοτε φημισμένο FBI έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Αμερικής!», έγραψε ο Τραμπ.

Σε άλλη ανάρτησή του με μια φωτογραφία του, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Αυτή είναι μια εικόνα της σφαίρας αμέσως μετά το χτύπημα του αυτιού μου. Ίσως ο διευθυντής του FBI Christopher Wray θα παρατηρήσει ότι δεν περνούν σκάγια ή γυαλί μέσα από το αυτί, παρά μόνο μια αιματοβαμμένη σφαίρα».

«Όποιος πιστεύει αυτές οι συνωμοσιολογικές μπούρδες είναι είτε διανοητικά καθυστερημένος είτε εσκεμμένα διακινεί ψέματα για πολιτικούς λόγους», δήλωσε σε έντονο ύφος στο CNN ο σύμβουλος του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ.

Ο Τραμπ πάντως έχει επικριθεί επειδή δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για την κατάσταση της υγείας του μετά την απόπειρα δολοφονίας, από την οποία έπεσε νεκρός ένας από τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση.

Έδωσε στη δημοσιότητα ένα σημείωμα του πρώην γιατρού του Λευκού Οίκου και νυν Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Ρόνι Τζάκσον σχετικά με την ανάρρωσή του από τον πυροβολισμό, αλλά δεν επέτρεψε σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που τον περιέθαλψαν να μιλήσουν δημόσια για την κατάσταση της υγείας του.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This