Η περίεργη εντολή του Μαξίμου στην κρίση της Κάσου – Ρεσιτάλ κυβερνητικού ενδοτισμού και σωρεία λαθών

Στο ΥΠΕΞ από ανθρώπους του Μητσοτάκη και χωρίς την παρουσία των αρχηγών των ΕΔ η έγινε η διαχείριση - Αρχιτέκτονας των διαπραγματεύσεων και της άτακτης υποχώρησης η υφ. Εξωτερικών Α. Παπαδοπούλου

Must Read

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο κυβερνητικός τραγέλαφος αναφορικά με την κρίση ανοιχτά της Κάσου και της Καρπάθου.

Το Μαξίμου επιμένει στη γραμμή της παραχάραξης της Ιστορίας και όσων έλαβαν χώρα στα νερά του Αιγαίου, η Τουρκία εκμεταλλεύεται το κενό εξουσίας γελοιοποιώντας την κυβέρνηση και ανεβάζοντας τους τόνους, ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά την εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης αναγκάστηκε χθες να παρέμβει στον εξελισσόμενο διασυρμό για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται.

Η κυβερνητική επιμονή στο ψέμα, στην αλλοίωση του επεισοδίου και στην άτακτη υποχώρηση της Ελλάδας παρέμενε αναπάντητο ερώτημα.

Ωστόσο, οι αποκλειστικές πληροφορίες που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατία» εξηγούν τους λόγους για τους οποίους το Μαξίμου αποφάσισε να κάνει το μαύρο άσπρο, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και για ακόμα μία φορά να βγάλει λάδι τους Τούρκους.

Σύμφωνα με αδιάψευστες πηγές, η διαχείριση της κρίσης της Κάσου και της Καρπάθου έγινε αποκλειστικά από το Μαξίμου και τους ανθρώπους του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Εξωτερικών. Από τη διαχείριση της κρίσης αποκλείστηκαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, με μοναδικό στόχο να επικρατήσει ακόμα μία φορά η κατευναστική λογική της κυβέρνησης και να αποφευχθεί μια κρίση που θα διατάρασσε τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου.

Όπως πληροφορούμαστε, αρχιτέκτονας της διαχείρισης, των διαπραγματεύσεων και της άτακτης υποχώρησης της Ελλάδας που οδήγησε και στην αποκλιμάκωση της έντασης ήταν η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η πρώην διπλωμάτης, που χαίρει της εκτίμησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποτελεί επί της ουσίας την πραγματική υπουργό Εξωτερικών, είναι ο στρατηγικός θεμελιωτής της πολιτικής σύγκλισης μεταξύ των δύο χωρών.

Άλλωστε, η ίδια ήταν που πριν από μερικούς μήνες διαφήμιζε την Τουρκία λίγες ώρες αφότου ο Τούρκος πρόεδρος περηφανευόταν για το ότι το 1922 έριξε τους Έλληνες στη θάλασσα.

Και ενώ οι Τούρκοι συνεχίζουν για δεύτερη μέρα το… γλέντι εις βάρος της χώρας ευχαριστώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός πως παρέδωσε κομμάτι της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, η κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή.

Η σιωπή αυτή είναι ένοχη, καθώς στο Μαξίμου αντιλαμβάνονται -ακόμα και αν δεν το παραδέχονται- πως η παράδοση εθνικής κυριαρχίας συνιστά έγκλημα. Και το έγκλημα δεν έγκειται μόνο στην υποχώρηση, αλλά και στο γεγονός πως ακόμα και οι Ιταλοί ζήτησαν άδεια από την Τουρκία για να κάνουν έρευνες μισό μίλι έξω από τα χωρικά ύδατα της Κάσου.

Νέα βόμβα

Η τουρκική «Χουριέτ» μάλιστα έριξε και μια νέα βόμβα, καθώς ανέφερε πως η Ελλάδα ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να βυθίσει καλώδια στην Κάσο, κάνοντας τα τουρκικά μέσα να θριαμβολογούν λέγοντας πως η Ελλάδα αναγνώρισε το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει ότι «η μικρής διάρκειας ένταση με την Ελλάδα στο Αιγαίο επέφερε ένα ιστορικό βήμα. Οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν άδεια από την Αγκυρα για τις δραστηριότητες του πλοίου πόντισης καλωδίων. Το ιστορικό αίτημα για άδεια σχολιάστηκε ως αποδοχή από την Ελλάδα των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας», προσθέτοντας:

«Ενώ οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας έχουν εισέλθει πρόσφατα σε διαδικασία εξομάλυνσης, αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε μικρής διάρκειας ένταση μεταξύ των δύο χωρών στο νότιο Αιγαίο. Ελληνικά σκάφη και ένα πλοίο με ιταλική σημαία επιχείρησαν να εισέλθουν στη ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας χωρίς άδεια στο πλαίσιο του έργου υποβρυχίου καλωδίου μεταξύ Κρήτης και ‘Ε/Κ ΔΝΚ’. Η Αγκυρα απάντησε στην κίνηση αυτή της Αθήνας με την ανάπτυξη πέντε πολεμικών πλοίων στην περιοχή. Ετσι, εμπόδισαν τα εν λόγω σκάφη να εισέλθουν στις τουρκικές ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας».

Για να διασωθεί η φήμη της κυβέρνησης αλλά και για να μην πληγεί περαιτέρω η διεθνής εικόνα της χώρας και το αποτρεπτικό της αποτύπωμα, στον χορό των δηλώσεων μπήκε και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, μέσω πηγών το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε: «Ουδείς “σεβασμός” επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει».

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι βουλευτές της ΝΔ (και όχι μόνο) είναι τόσο πορωμένοι κ αναίσθητοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι
    ο παχυλός μισθός τα επιδόματα κ οι αρπαχτές με τις μίζες που μπορούν να κάνουν όσο είναι στην εξουσία.
    Σιγά μη βγάλουν μόνοι τα μάτια τους κ χάσουν τις μάσες . Το ίδιο ίσχυε επί χούντας κ το ίδιο ισχύει για όλα τα
    καθεστώτα. Αυτοί που τρώνε κοιτάζουν το πιάτο τους κ δεν τους νοιάζει για τους άλλους.
    Η καθαίρεση θα γίνει είτε μετά από κάποιο σημαντικό γεγονός εις βάρος της Ελλάδας είτε από την
    πανεπιστημιακή νεολαία εάν και εφόσον κάποιος του πατρονάρει …
    Για την κάθαρση ξεχάστε το ..πάλι κάποιοι θα μασάνε γιατί είμαστε σκ.τα ράτσα …

  2. Αν οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διαφωνούν με την ενδοτική πολιτική του κόμματος τους, να ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ. Αυτό αφορά προφανώς και τους τάχα διαφωνούντες Καραμανλή και Σαμαρά.

    Εφόσον δεν το κάνουν, δεν μπορούμε να λέμε ότι φταίει όλη κυβέρνηση και ‘οι άνθρωποι του Κυριάκου’.

    Όχι αγαπητοί.

    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΤΑΙΕΙ.

    ‘ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’- αυτός είναι σωστός τίτλος.

    Όποιος βάζει το κόμμα του πάνω από την πατρίδα, μην απορήσει αν βρεθεί κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία.

  3. Σιγά μην αφήσουμε μια κρίση αμφισβήτησης εθνικής κυριαρχίας να μας χαλάει το τριήμερο στο Παρίσι!!!

  4. Οι πατριώτες βουλευτές της ΝΔ πρέπει να αποσύρουν την στήριξη τους στον Μητσοτάκη, αλλιώς είναι συνυπεύθυνοι στη παραχώρηση εθνικών δικαιωματων

  5. Ολοι αυτοί οι πατριδοκάπιλοι ΝΕΝΕΚΟΙ πρέπει να έχουν την ιδια τύχη με αυτή των 6 υπεύθυνων για την Μικρασιατική καταστροφή. Αδειάζουν τα νησιά μας από τον στρατό, αργά αλλά σταθερά και φυσικά και από τον εξοπλισμό τους, κλείνουν τις πολεμικες βιομηχανίες και κλαίγονται στους ξένους παρακαλώντας για βοήθεια.
    Μέχρι πότε θα κοιμόμαστε?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This