Ο αφοπλισμός της Ελλάδας

Ένα από τα ηχηρά παραδείγματα της λειψανδρίας στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η αδυναμία κάλυψης των κενών θέσεων στις στρατιωτικές σχολές

Must Read

Τα οπλικά συστήματα δεν έχουν καμία αξία αν δεν υπάρχουν άνθρωποι να τα χειρίζονται. Η Ελλάδα, η οποία ξεμένει με ολοένα και γρηγορότερους ρυθμούς από γηγενή πληθυσμό, ξεμένει και από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Ένα από τα ηχηρά παραδείγματα της λειψανδρίας στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η αδυναμία κάλυψης των κενών θέσεων στις στρατιωτικές σχολές.

Φέτος, η Σχολή Ευελπίδων ζητούσε 307 σπουδαστές. Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής του 2024 διαπιστώθηκε ότι θα καλύπτονταν μόλις οι 77 εκ των 307 θέσεων!

Στη Σχολή Ικάρων (Ιπτάμενοι) καλύφθηκαν 61 από τις 75 θέσεις και στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) από τις 200 θέσεις καλύφθηκαν μόνο οι 52. Συνολικά, στις στρατιωτικές σχολές υπάρχουν 460 κενές θέσεις.

Η πικρή αλήθεια είναι πως η νεολαία δεν φιλοδοξεί πλέον να κάνει σταδιοδρομία στον Στρατό. Οι λόγοι είναι και πρακτικοί και ιδεολογικοί. Οι μισθοί στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι χαμηλοί και σχεδόν το ήμισυ εξ αυτών δαπανάται στα ενοίκια. Οι μεταθέσεις είναι συχνές, προκαλούν αναστάτωση στην οικογενειακή ζωή των στελεχών. Το κράτος δεν βοηθά οικονομικά τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδά τους.

Επιπλέον, η κυρίαρχη ιδεολογία, όπως αυτή διαμορφώνεται από το πολιτικό και μιντιακό σύστημα της χώρας, είναι εχθρική προς τις παραδοσιακές αξίες και τους θεσμούς∙ και ο Στρατός βρίσκεται πάντα στον πυρήνα της παραδοσιακής συγκρότησης της κοινωνίας. Οι στρατιωτικοί αντιμετωπίζονται σαν υπηρέτες των πολιτικών. Αποκαλούνται «ένστολοι».

Τον τελευταίο καιρό οι στρατιωτικοί χρησιμοποιούνται ακόμα και σαν υπηρέτες των λαθρομεταναστών, που εποικίζουν τη χώρα, αναλαμβάνοντας καθήκοντα σίτισης και μεταφοράς τους σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Οι πολιτικοί αδιαφορούν για την άποψη των στρατιωτικών για τα ζητήματα θητείας, σχέσεων με την Τουρκία, της θέσης που πρέπει να έχει ο Στρατός στο κράτος και στην κοινωνία.

Με λίγα λόγια, οι πολιτικοί έχουν αφαιρέσει από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και πόρους και κύρος. Με αυτόν τον τρόπο αδειάζουν οι στρατιωτικές σχολές από σπουδαστές και αφοπλίζεται η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο ολετήρας της εθνικής άμυνας είναι η ΝΔ.Αυτη μείωσε τη θητεία για μικροπολιτικούς λόγους, αυτή ανακάλυψε τα υποβρύχια που γέρνουν, αυτή βρήκε το “φιλανδικό” μοντέλο γιατί έτσι φιλανδοποιειται η Ελλάδα, αυτή έχει συρρίκνωση την Ελλάδα στα 6 ν.μ.
    Όμως φταίμε και εμείς ως πολίτες που τα βλέπουμε αλλά προτιμούμε την ξαπλώστρα της παραλίας. Όταν θα χάσουμε το Αιγαίο θα καθιερώσουμε μια δεξίωση στο προεδρικό μέγαρo όπου οι celebrities θα ανταγωνίζονται με τις εκκεντρικές εμφανίσεις τους. Ξυπνάτε ρε!!!!!

  2. Ο αφοπλισμός της Ελλάδας πραγματοποιείται από την Ελληνική Δεξιά που οργάνωσε το αντιΣυριζα μέτωπο.

    Όπως ο αφοπλισμός της Κύπρου είχε γίνει από την Ελληνική Δεξιά τάχα μου δια τον φόβον του Κομμουνισμού.

    Διαχρονικά η οικογένεια Μητσοτάκη έπαιξε και παίζει τον ρόλο του ξένου πράκτορα.

    Διαχρονικά η ελληνική δεξιά, με την μορφή τώρα της ΝΔ, παίζει τον ρόλο του Δούρειου Ίππου.

  3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ… ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΑΥΤΑ…
    Ο ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ, ΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.
    ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΤΕ…
    ΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This