Γάζα: 170 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Χαν Γιουνίς

Τους 40.000 «αγγίζει» ο αριθμός των άμαχων Παλαιστίνιων που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα, από τα αμέτρητα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

Must Read

Άγνωστος όρος η «ολυμπιακή εκεχειρία» για τους Ισραηλινούς, καθώς συνεχίζουν ακάθεκτοι τις πολεμικές επιχειρήσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας, σκορπώντας για μια ακόμη φορά το θάνατο σε άμαχους Παλαιστίνιους, με τη δικαιολογία ότι ανάμεσά τους κρύβονται μαχητές της Χαμάς.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 27/7, η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Γάζας, η ισραηλινή επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαν Γιούνις από τη Δευτέρα 22/7, έχει αφήσει πίσω της περίπου 170 νεκρούς και πολλούς περισσότερους τραυματίες. «Από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή Χαν Γιούνις μιλάμε για περίπου 170 μάρτυρες και εκατοντάδες τραυματίες», δήλωσε συγκεκριμένα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, Μαχμούντ Μπασάλ.

Απτόητος, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα νέες εντολές εκκένωσης περιοχών της πολυπληθούς αυτής πόλης στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, διευρύνοντας την επιχείρησή του εντός της και γύρω από αυτή, όπου έχουν ήδη εκτοπιστεί εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι. Σύμφωνα με χθεσινή του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), από τη Δευτέρα που ξεκίνησε νέα επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην περιοχή, περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι έχουν ήδη εκτοπιστεί, για να γλιτώσουν από τις μάχες στην Χαν Γιούνις αυτή, μετά την εύρεση των πτωμάτων πέντε ομήρων που είχαν σκοτωθεί στην άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη, συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε στην Χαν Γιούνις «επιχείρηση διάσωσης» και ανέκτησε τα πτώματα των πέντε ομήρων, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν δύο έφεδροι και δύο κληρωτοί στρατιώτες. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν κατά την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου μαχητών της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, 111 εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας και από αυτούς οι 39 είναι νεκροί.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, ο αριθμός των άμαχων Παλαιστίνιων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συνεχείς συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, «αγγίζει» τους 40.000, καθώς, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, οι νεκροί φτάνουν πλέον τους 39.258 ενώ άλλοι 90.589 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This