Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αντιδράσεις της καθολικής εκκλησίας και της Ρωσίας για την Τελετή Έναρξης

Ο Μυστικός Δείπνος με τρανς και άλλες το... gay pride

Must Read

Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ήρθαν οι πρώτες σκληρές αντιδράσεις.

Τις ξεκίνησε η καθολική εκκλησία που έκανε λόγο για χλευασμό του Χριστιανισμού, ενώ η Ρωσία μίλησε για «γελοία τελετή και gay pride.

Σε ανακοίνωση της η διάσκεψη των Γάλλων Επισκόπτων αναφέρει ότι: «Δυστυχώς αυτή η τελετή περιείχε σκηνές οι οποίες διακωμωδούσουν τον Χριστιανισμό, γεγονός που μας προξένησε μεγάλη λύπη».

Μπορεί η ανακοίνωση να μη δίνει λεπτομέρειες για τις στιγμές που ενόχλησαν την εκκλησία, αλλά οι αντιδράσεις θρησκευτικών κύκλων επικεντρώθηκαν στην αναπαράσταση του πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Ο Μυστικός Δείπνος» όπου οι μαθητές απεικονίστηκαν από drag queens, ενώ ένα τρανς μοντέλο τραγουδούσε σχεδόν γυμνό.




Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση γίνεται προσπάθεια να υπάρξει χριστιανική οικουμενικότητα στη διαμαρτυρία αναφέροντας χαρακτηρισικά: «Ευχαριστούμε τα μέλη των άλλων θρησκευτικών δογμάτων που μας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Σήμερα το πρωί σκεφτόμαστε όλους τους Χριστιανούς σε όλες τις ηπείρους που έχουν πληγωθεί από την υπερβολή και την πρόκληση κάποιων σκηνών».




Με τις θέσεις αυτές συστρατεύτηκαν συντηρητικοί κύκλοι της Γαλλίας. Ο γερουσιαστής Βαλερί Μπογιέρ έκανε λόγο για εκδήλωση που στόχο «είχε να γελοιοποιήσει τους χριστιανούς».

Στη Ρωσία θέση για την τελετή πήραν τόσο η Ορθόδοξη εκκλησία, όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών,

Οι πρώτοι εξεγέρθηκαν επειδή οι Απόστολοι στον Μυστικό Δείπνο εμφανίστηκαν ως τραβεστί.

«Ήταν μια πολιτικοΐστορική αυτοκτονία από την άλλοτε χριστιανική πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού» ανέφερε ο Βαχτάνγκ Κιζίτσε, υπεύθυνος επικοινωνίας με τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Ακόμα πιο σκληρή στις τοπθετήσεις της ήταν η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα: «Είδα φωτογραφίες της Τελετής και πίστεψα ότι ήταν photoshop. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν αληθινές. Για μια γελοία εκδήλωση υποχρέωσαν τόσο κόσμο να βρίσκεται στη βροχή» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα στον λογαριασμό στο Telegram δημοσίευσε φωτογραφίες σχολιάζοντας ότι η εκδήλωση εκφυλίστηκε σε παρέλαση gay pride.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This