Τα εθνικά θέματα σε δεύτερη μοίρα

Must Read

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες είναι πιθανόν να επηρεάσουν την πατρίδα μας επί δεκαετίες, και οι πολιτικές δυνάμεις και η πλειονότητα των ΜΜΕ περί άλλα τυρβάζουν.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Ο λόγος γίνεται για όσα περίεργα συνέβησαν με το ιταλικό ερευνητικό «Ievoli Relume», το οποίο είχε αναλάβει να κάνει μια σειρά από εργασίες εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Οι Τούρκοι αντέδρασαν στην παρουσία του πλοίου και η αντίδρασή τους έλαβε τη μορφή πολεμικών πλοίων που έφτασαν στη θαλάσσια περιοχή, στην οποία έκανε τις εργασίες του το ιταλικό πλοίο, και τα οποία στη συνέχεια αποσύρθηκαν. Η απόσυρση των πλοίων συνοδεύτηκε από ευχαριστίες των Τούρκων στον Μητσοτάκη, επειδή εκείνος… σεβάστηκε τη θαλάσσια δικαιοδοσία τους.

Για την ακρίβεια, πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφεραν: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ελληνικές και ιταλικές Αρχές για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία τους».

Το ελληνικό υπουργείο Αμυνας την Παρασκευή διέψευσε τα περί σεβασμού στη θαλάσσια «δικαιοδοσία» των Τούρκων με ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν ότι «ουδείς σεβασμός επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει».

  • Είναι αυτονόητο πως τούτο το θέμα έχει τεράστια σημασία για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και δεν μπορεί να μένει αδιευκρίνιστο – κι αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι η ελληνική κυβέρνηση τι ακριβώς συνέστησε στον κυβερνήτη του «Ievoli Rellume» να κάνει μετά την εκδήλωση των τουρκικών προκλήσεων;
  • Του είπε να απομακρυνθεί από την περιοχή ή όχι;
  • Τον διέταξε να διακόψει τις έρευνες ή όχι;
  • Έδωσε η ελληνική κυβέρνηση την εντολή να μην κάνει το «Ievoli Relume» έρευνες και λοιπές εργασίες στα σημεία όπου οι Τούρκοι ισχυρίζονται ψευδώς ότι υπάγονται στη «δικαιοδοσία» τους;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω δεν μπορούν να είναι αόριστες και γενικόλογες. Απλώς χρειάζεται ένα «ναι» ή ένα «όχι» για να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι έχει συμβεί και αν υπέστημεν εθνική αβαρία τύπου Ιμίων ή απλώς πρόκειται για τουρκικές κουτοπονηριές που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων.

Ενώ, όμως, συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, τα κόμματα και τα συστημικά ενημερωτικά μέσα προσποιούνται ότι το ζήτημα είναι ήσσονος σημασίας. Ασχολούνται με τη λεκτική επίθεση του Παύλου Πολάκη εναντίον βοηθού του Αδωνη Γεωργιάδη και με την κριτική που έκανε η Ελενα Ακρίτα σε ενδυματολογικές επιλογές δημοσιογράφου.

Η προβληματική ιεράρχηση των γεγονότων και η ηθελημένη αποσιώπηση των σημαντικών ζητημάτων, που αφορούν όλους μας, αποτελούν αποδείξεις της δεινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ελίτ της χώρας μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. H αντεθνική εγκληματική οργάνωση ‘Νεα Δημοκρατία’, κόμμα προδοτών, κάνει ό,το έκαναν και οι πολιτικοί τους πρόγονοι ταγματασφαλίτες και χουντικοί: δουλεύει για να εμπεδωθεί ξένη κυριαρχία σε ελληνικά εδάφη!!!

    Όσοι ρίξατε τον Τσίπρα και στηρίξατε την άνοδο Μητσοτάκη, όσοι ξαναψηφίσατε Νέα Δημοκρατία πέρυσι, με την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙς ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ θα βρεθείτε να απολογείστε για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This