Ολυμπιακοί Αγώνες: Βιαστής 12χρονου κοριτσιού αγωνίζεται στο μπιτς βόλεϊ!

Η ΔΟΣ έκανε δεκτό το αίτημα της Ολλανδικής Ολυμπιακής Επιτροπής που δήλωσε έκπληκτη από το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί

Must Read

Η Ολλανδία έχει στείλει στο Παρίσι 258 αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας που δεν μένει στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά σε ξενοδοχείο και του απαγορεύεται να μιλά σε δημισιογράφους. Έγινε… διάσημος πριν καν αρχίσουν οι αγώνες, αλλά για τους λάθος λόγους.

Πρόκεται για τον αθλητή του Μπιτς Βόλεϊ Στίβεν βαν ντε Βέλντε, σήμερα είναι 29 χρόνων, αλλά κουβαλά μια αμαρτία που έκανε δέκα χρόνια πριν και δημιούργησε αντιδράσεις, όχι μόνο για την πράξη του, αλλά και την ηθική της οικείας Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως και της ΔΟΕ.

Ο Βέλντε τον Αύγουστο του 2014 είχε γνωρίσει στο Facebook μια Αγγλίδα. Μιλούσαν κι αποφάσισε να την επισκεφθεί στην πατρίδα της. Το γεγονός δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον εάν το κορίτσι δεν ήταν μόλις 12 χρόνων κι ο Βίλντε, τότε 19. Κι έγινε ακόμα… χειρότερο, όταν την μέθυσε, της έδωσε ναρκωτικά και τη βίασε κατ’ επανάληψη.

Έπειτα γύρισε στην πατρίδα του και συνέχισε τη ζωή του ως μεγάλο ταλέντο του μπιτς βόλεϊ με βλέψεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο.

Το κορίτσι κατήγγειλε τον βιασμό, κινητοποιήθηκαν οι αρχές της Βρετανίας και πέτυχαν δύο χρόνια αργότερα, το 2016, να εκδοθεί στην Αγγλία για να δικαστεί.

Τον Μάρτιο του 2916, λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Βίλντε καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Οι Ολλανδικές αρχές πέτυχαν, ένα χρόνο αργότερα να τον φέρουν πίσω στην πατρίδα του για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Μόνο που σε νέα δίκη, επί Ολλανδικού εδάφους η ποινή άλλαξε σε ένα μόλις χρόνο κι ο Βίλντε επέστρεψε στην καθημερινότητα του.

Φέτος, στα 29 του πλέον, πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή πέτυχε από την ΔΟΕ να εγκιθεί η συμμετοχή του στο Παρίσι με το αιτιολογικό ότι πρέπει να του δωθεί μια… δεύτερη ευκαιρία! Οι «αθάνατοι» της ΔΟΕ έδωσαν την άδεια παρά τις διαμαρτυρίες.

Οι Ολλανδοί παράγοντες συμφώνησαν μαζί του να μη μείνει στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά σε ξενοδοχείο που κρατούν μυστικό και τον έβαλαν να υπογράψει ένα έγγραφο που ανέφερε ότι δεν θα έρθει σε επαφή με δημοσιογράφους!

Δήλωσαν μάλιστα έκπληκτοι για το θόρυβο που δημιουργήθηκε για… κάτι που έγινε πριν δέκα χρόνια, από έναν ανώριμο, τότε 19χρονο!

Πολλές οργανώσεις τα βάζουν όχι με τους Ολλανδούς, αλλά τη ΔΟΕ, θεωρώντας υποκριτικό το ενδιαφέρον της για τα παιδιά, τη βία σε βάρος τους και όλα τα σχετικά που ακούμε σε κάθε ευκαιρία.

Τονίζουν μάλιστα ότι δικαστήριο της Ολλανδίας για να μειώσει την ποινή του Βέντε δεντον καταδίκασε για βιασμό ανήλικης, αλλά για… πορνεία!

Ο ίδιος πάλι υποστηρίζει ότι ήταν ένα «μεγάλο λάθος» που τον ακολουθεί σε όλη του ζωή και υποστηρίζει ότι έχει ξεκινήσει μια νέα ζωή. Η γυναίκα του πτυχιούχος ψυχολογίας και αστυνομικός βρίσκεται δίπλα του, ενώ έχει γίνει και πατέρας.

Οι Άγγλοι πάλι υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τις Ολλανδικές αρχές. Από την επιστροφή του στη χώρα ξεκίνησε η προσπάθεια αποκατάστασης του με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κι απικαλούνται τον δικαστή που τον τιμώρησε με τέσσερα χρόνια φυλάκιση λέγοντας ότι με τον βιασμό ενός 12χρονου δεν κατέστρεψε μόνο τη ζωή του παιδιού, αλλά και τη δική του αθλητική καριερα αφού το όνειρό του να πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This