Η πατριωτική στάση του Κώστα Καραμανλή στο Κυπριακό, αποκαλύπτεται σε βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε

Must Read

Το βιβλίο του Γιαννάκη Ομήρου και οι « αποκαλύψεις» για τον Καραμανλή

Έφθασε στα χέρια μου το βιβλίο του κ. Γιαννάκη Ομήρου «Καταγραφή». Σε μία περίοδο που έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται μία μεγαλύτερη κινητικότητα στο Κυπριακό κυρίως με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών το βρήκα ιδιαιτέρως σημαντικό και ενδιαφέρον. Ο Κύπριος πολιτικός δεν χρειάζεται συστάσεις. Διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών -ΕΔΕΚ.

Ο Ομήρου αφηγείται στο βιβλίο του μία σημαντική συνάντησή του στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2002 με τον πρώην πρωθυπουργό και τότε Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κώστα  Καραμανλή στο πλαίσιο επίσκεψής του για σειρά επαφών με την ελληνική πολιτική ηγεσία. Το σχέδιο Ανάν εξακολουθούσε να βρίσκεται στο προσκήνιο. Η Κύπρος βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο. Ο τότε Πρόεδρος Κληρίδης παρά την αρχική του πρόθεση να μην διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία είχε εξαγγείλει την υποψηφιότητά του, δηλώνοντας συγχρόνως ότι, σε περίπτωση επανεκλογής του, θα αποσυρόταν έπειτα από θητεία 18 μηνών.

Ο συγγραφέας αφηγείται: (…) στα γραφεία της Ρηγίλλης με ανέμεναν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Πέτρος Μολυβιάτης. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό και θερμό. Μετά την ανασκόπηση του Κυπριακού και της ευρωπαϊκής πορείας της Κύπρου, η συζήτηση στράφηκε στις επικείμενες Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Ο Καραμανλής, αναφέρθηκε χωρίς περιστροφές, στην υποψηφιότητα Κληρίδη. «Θέλουν ένα χέρι να υπογράψει λύση με το σχέδιο Ανάν», τόνισε εμφαντικά, δείχνοντας το δεξί του χέρι και υπονοώντας με σαφήνεια ότι αυτό ήταν το χέρι του Γλαύκου Κληρίδη. Και πρόσθεσε: «Μια που είσαι στην Αθήνα, καλό είναι να τα πεις και στους συντρόφους σας στο ΠΑΣΟΚ», εννοώντας την στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι της υποψηφιότητας Κληρίδη (…)

Κατά τον κ. Γιαννάκη Ομήρου ήταν φανερό ότι παρόλο που η Νέα Δημοκρατία ήταν αδελφό κόμμα με τον ΔΗΣΥ, (του Γλαύκου Κληρίδη), ο Κώστας Καραμανλής διαφωνούσε με τις επιλογές του, τόσο σε ό,τι αφορούσε τη λύση του Κυπριακού όσο και σε ό,τι αφορούσε την πρόθεση επαναδιεκδίκησης της Προεδρίας από τον ίδιο.

Για την ιστορία στις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου στην Κύπρο, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξελέγη ο Τάσσος Παπαδόπουλος του ΔΗ.ΚΟ. Κάτι ήξερε ο Καραμανλής…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This