Λευκάδα: Ταχύπλοο «καβάλησε» αγκυροβολημένο σκάφος και τραυμάτισε μια κοπέλα – Μεθυσμένος ο καπετάνιος οδηγός του

Βοηθητικό σκάφος πολυτελούς θαλαμηγού προκάλεσε την όλη αναστάτωση

Must Read

Ταχύπλοο που μετέφερε τέσσερα άτομα από πολυτελή θαλαμηγό έπεσε με φόρα πάνω σε μικρό σκάφος που βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια νεαρή Ολλανδέζα που επέβαινε στο ταχύπλοο, η οποία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το σοκαριστικό αυτό περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής, στην περιοχή της Λυγιάς στη Λευκάδα, όταν ο οδηγός του βοηθητικού ταχύπλοου της θαλαμηγού, στο οποίο επέβαιναν ο καπετάνιος της θαλαμηγού και μέλη του πληρώματός της -τρεις Άγγλοι και μία Ολλανδέζα- έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να «καβαλήσει» το αγκυροβολημένο σκάφος, πάνω στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν δύο άνθρωποι, οι οποίοι, ευτυχώς, δεν έπαθαν τίποτα.

«Ήταν δώδεκα τη νύχτα και ακούσαμε ένα μεγάλο θόρυβο σαν κανονιά, τρομάξαμε πολύ. Βγήκαμε έξω και είδαμε το ένα σκάφος πάνω στο άλλο», περιγράφει στο newsit.gr κάτοικος του νησιού. «Μετά, δύο βάρκες πήγαν προς το μέρος εκεί για να δουν αν χρειάζεται κάποιος βοήθεια. Ακούσαμε για μια νεαρή κοπέλα ότι είχε πρόβλημα με το πόδι της εξαιτίας της σύγκρουσης», προσθέτει.

Το βοηθητικό σκάφος της θαλαμηγού, στο οποίο βρίσκονταν μέλη του πληρώματος και ο καπετάνιος, είχε φύγει το απόγευμα και όλα έγιναν κατά την επιστροφή του, αργά το βράδυ. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι επιστρέφοντας στη θαλαμηγό και οι τέσσερίς τους ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. «Εδώ μπροστά σε αυτή την περιοχή έρχονται κότερα και ρίχνουν άγκυρα στα 100 μέτρα. Τους αρέσει πολύ εδώ, γιατί είναι ήσυχα και τους βολεύει. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα περισσότερα από αυτά είναι πολυτελή σκάφη και πανάκριβα και δε μπορεί ο κάθε λιμενικός να πάει να τους κάνει έλεγχο. Ήταν 20 κότερα αραγμένα και είχαν αναμμένα τα φώτα τους», συνεχίζει ο κάτοικος.

«Είκοσι κότερα με τα φώτα τους αναμμένα είναι σαν μια μικρή πολιτεία. Για να καρφωθεί πάνω στο άλλο έτρεχε πολύ. Κανένας νορμάλ που πιάνει νύχτα δώδεκα η ώρα τιμόνι από σκάφος και μπαίνει σε δίαυλο όπου υπάρχουν σηματοδότες πράσινο και κόκκινο δεν πηγαίνει με τέτοια ταχύτητα. Αυτό είναι ανεξήγητο. Πήγαινε “φουλαρισμένος”. Είναι σαν να πηγαίνουμε σε μια κατοικημένη περιοχή με 200 χιλιόμετρα. Όταν έγινε η σύγκρουση, ακούσαμε ξαφνικά ένα “μπαμ” και τρόμαξε όλη η περιοχή. Τα μαγαζιά ήταν γεμάτα με κόσμο. Δεν γίνεται να μπαίνεις σε ένα δίαυλο, μέσα στον οποίο πρέπει να πηγαίνεις με 6 μίλια και αντί αυτού πας με 30…», κατέληξε ο κάτοικος της περιοχής περιγράφοντας την εμπειρία του από το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός του βοηθητικού σκάφους που προκάλεσε το ατύχημα, συνελήφθη. Πρόκειται, μάλιστα, για τον καπετάνιο της πολυτελούς θαλαμηγού «ZULU 3», στην οποία για να κάνουν τις διακοπές τους οι άνθρωποι που την νοικιάζουν, πληρώνουν 150.000 με 200.000 ευρώ την εβδομάδα.

«Φαίνεται πως ο οδηγός του ταχύπλοου ήταν υπό την επήρεια μέθης και προφανώς οι απρόσεκτοι ελιγμοί και η λάθος πορεία προκάλεσαν το ατύχημα. Τα σαββατοκύριακα γενικά υπάρχουν πολλά μικρά μεσαία και μεγάλα σκάφη στην περιοχή. Ο ανατολικός άξονας από Λυγιά μέχρι και το Βλυχό που περιλαμβάνει και το Νυδρί, επειδή δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι είναι προτιμητέος από πολλά σκάφη ως απάνεμη περιοχή. Υπάρχουν τριγύρω νησάκια μικρά όπως ο Σκορπιός, το Μαδουρή και το Μεγανήσι. Όλο αυτό δημιουργεί ένα θαλάσσιο περιβάλλον που μπορεί ο άλλος πολύ εύκολα να κάνει μια μικρή βόλτα είτε με το ιστιοπλοϊκό είτε με μικρό ταχύπλοο. Θέλει μεγάλη προσοχή, αλλά αυτό που έγινε ήταν λόγω της επήρειας του αλκοόλ», περιέγραψε στο newsit.gr ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας, Χαράλαμπος Καλός.

*πηγή φωτό: newsit.gr 

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This