Αφόρητη ζέστη για μια ακόμη εβδομάδα – Η νέα προειδοποίηση Κολυδά

«Καυτός θα μπει ο Αύγουστος»

Must Read

Για μια ακόμη εβδομάδα η χώρα θα θυμίζει «καμίνι», καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο από αύριο, Δευτέρα 29/7, καθιστώντας ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση για όσους ακόμη δεν έχουν φύγει για τις διακοπές τους, πόσω μάλλον για εκείνους που δεν θα φύγουν καν, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι.

Τα… κακά μαντάτα για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες επιβεβαιώνει με σημερινή ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος προειδοποιεί πως σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία θα είναι κατά περίπου 5°C υψηλότερη από τα κανονικά -για την εποχή- επίπεδα.

«Παρά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας στην Αθήνα ο υδράργυρος σε γενικές γραμμές τις επόμενες μέρες διατηρείται σε επίπεδα κατά 5 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Γενικότερα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη τη Βαλκανική διατηρούνται οι θερμοκρασίες τουλάχιστον κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα με μέσες μέγιστες τιμές περί τους 38°C», σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Αναλυτικότερα, η πρόγνωση του κ. Κολυδά αναφέρει τα εξής:

«Νέα άνοδος της θερμοκρασίας της Δευτέρα, καυτός θα μπει ο Αύγουστος
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι αύριο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αν και στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα πέσει εκ νέου και δε θα ξεπερνά τους 36 βαθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, εξαιτίας του δυνατού μελτεμιού που θα πνέει έως και 8 μποφόρ.

Για πολύ λίγο όμως… αφού από Πέμπτη, αλλά και τη Παρασκευή ο υδράργυρος θα πάρει και πάλι την ανιούσα, με αποτέλεσμα ο Αύγουστος να μπει με αρκετή ζέστη. Πιο αναλυτικά από την 1η του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά, ενώ νέα μικρή άνοδο θα έχουμε και την Παρασκευή.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This