Αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου για κρούσματα πανώλης: «Θα πάρουμε δείγματα σε κάθε στάβλο»

Όλες οι εξελίξεις μετά τον εντοπισμό των μολυσμένων αιγοπροβάτων

Must Read

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί και η Κορινθία, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων πανώλης σε αιγοπρόβατα, με την περιφέρεια Πελοποννήσου να είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του προβλήματος που λαμβάνει διαστάσεις.

«Το κακό ξεκίνησε από μια κτηνοτροφική μονάδα στην ορεινή Κορινθία, στον δήμο Σικυωνίων όπου θανατώθηκαν 300 ζώα και μετά σε κοντινή απόσταση υπήρχε και άλλος κτηνοτρόφος. Χθες το μεσημέρι έγιναν συνεχόμενες συσκέψεις. Ο άνθρωπος αυτός έχει άλλα 1.200 ζώα που το επόμενο διάστημα θα θαφτούν και αυτά», ανέφερε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο OPEN ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης και συνέχισε:

«Υπάρχει η πληροφορία πως ήρθαν από έξω αυτά τα ζώα. Και άμεσα με το που βγήκαν τα δύο θετικά αποτελέσματα, σε σύσκεψη που κάναμε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, καθορίστηκαν οι οδηγίες που είναι σαφείς. Ό,τι λένε τα πρωτόκολλα, ό,τι μας πουν οι κτηνίατροι».

«Θα πάρουμε δείγματα σε κάθε στάβλο»

Όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης, ειδικοί που καταφτάνουν σήμερα θα «σαρώσουν» όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες για να πάρουν δείγματα. «Θα μπούμε σε κάθε στάβλο να πάρουμε δείγματα για να μην ξεφύγει κανένα περιστατικό και να μην διαχυθεί σε όλη την Κορινθία», επεσήμανε και συνέχισε:

«Κάνουμε δύο ζώνες 3 και 10 χιλιομέτρων, καμία μετακίνηση αιγοπροβάτων. Όσα φορτηγά και ζωοτροφές έρχονται τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Επίσης βγήκε η απόφαση μέχρι την Παρασκευή κανένα σφαγείο να μην σφάξει αιγοπρόβατα».

Ο ίδιος έκανε σαφές πως στην περίπτωση που χρειαστεί, θα παρθεί το μέτρο απαγόρευσης εισαγωγών ζώων. Μάλιστα,  υπογράμμισε πως υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα πιθανά κρούσματα και αναμένεται να ελεγχθούν.

Σε ερώτηση για το πώς έγινε η διασπορά της πανώλης, ο κ. Γκιόλης αναφέρει πως οι κτηνίατροι έχουν πληροφορίες πως έγινε κάποιο δρομολόγιο από τη Θεσσαλία, αλλά αυτό ακόμα ερευνάται. «Από σήμερα υπάρχουν συντεταγμένες, γνωρίζουν ήδη οι υπηρεσίες, για να βρεθεί ο χώρος για να γίνει η ταφή για να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα και προφανώς δεν θα θαφτούν ζωντανά ζώα», σημείωσε και κατέληξε πως για τα ζώα που είναι δηλωμένα, προβλέπονται αποζημιώσεις.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This