Η ένοχη σιωπή των ιεραρχών

Must Read

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν είδε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι; Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και οι μητροπολίτες που απαρτίζουν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχουν τηλεοπτικές συσκευές; Δεν τους ενημέρωσε κάποιος για τα αίσχη που προβλήθηκαν σε ζωντανή μετάδοση; Δεν έμαθαν ότι σ’ ένα άθλιο σκετσάκι, με πρωταγωνιστές τραβεστί, χλευάζονταν ο Μυστικός Δείπνος και ολόκληρη η χριστιανοσύνη; Δεν είδαν τους ψυχικά διαταραγμένους υβριστές της πίστεώς μας να προβάλλονται σαν πρότυπα από τη διοργανώτρια Αρχή, τη γαλλική κυβέρνηση εν προκειμένω;

  • Η θέση μας/
    Εφημερίδα Δημοκρατία

Η Γαλλική Καθολική Εκκλησία σε ανακοίνωσή της καυτηρίαζε όσα έγιναν εκείνη τη βραδιά επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η τελετή αυτή «δυστυχώς περιελάμβανε σκηνές χλευασμού και εμπαιγμού του χριστιανισμού, για τις οποίες λυπούμαστε βαθύτατα. […] Σήμερα το πρωί, σκεφτόμαστε όλους τους χριστιανούς σε κάθε ήπειρο που έχουν πληγωθεί από την εξωφρενική πρόκληση ορισμένων σκηνών. Θέλουμε να καταλάβουν ότι ο ολυμπιακός εορτασμός υπερβαίνει κατά πολύ τις ιδεολογικές προκαταλήψεις μερικών καλλιτεχνών».

Οι ιεράρχες της Γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας, έστω με αυτή τη λεκτική καταδίκη της ύβρεως που διεπράχθη στο Παρίσι, διαχώρισαν τη θέση τους από την αντιχριστιανική, νεοταξική γραμμή που ακολουθεί και θέλει να διαφημίσει η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν. Τα λόγια τους εκφράζουν τις θέσεις εκατοντάδων χριστιανών σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ομως, αυτή η ενέργεια από μόνη της δεν είναι αρκετή για να δείξει στις κυβερνήσεις τύπου Μακρόν ότι έχουν απομείνει ζέση και θέληση στις καρδιές των πιστών να υπερασπιστούν την πίστη τους στον Χριστό.

Είναι ηχηρότατη η σιωπή των Ελλήνων ορθοδόξων ιεραρχών για όσα συνέβησαν. Ο λαός δεν είναι αφελής. Καταλαβαίνει τι σημαίνει η απροθυμία των προαναφερθέντων να μιλήσουν για τα αυτονόητα. Η κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η βουβαμάρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και των μητροπολιτών βολεύει την εξουσία και εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς των σκοτεινών κέντρων, τα οποία προωθούν τη ρυπαρή ατζέντα της παγκοσμιοποίησης.

Είναι απογοητευτική η στάση των ιεραρχών μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Απλά τα πράγματα , οι πατριάρχες δεν πήραν καμία εντολή από τον Μητσοτάκη για να αντιδράσουν, τι ψάχνετε; Πουλήθηκε η Ελλάδα πουλήθηκε η χριστιανοσύνη ούτε ρουθούνι άνοιξε ενώ για την Μόνη Εσφιγμένου ξεσηκώθηκαν όλες οι κοπριές.

  2. Αδέλφια, ποιο ελληνικό κράτος; Μιλάμε για γραικύλους, οσφυοκάμπτες που όταν δίνουν εντολές και γραμμή τα αφεντικά της Δύσης κάθονται και τρώνε φάπες και κάνουν τους θρασείς ψευτομαγκες άμα αισθανθούν ότι έχουν λίγη δύναμη και υποστήριξη από τα ίδια αφεντικά. Μετά τους πετούν σαν στιμενες λεμονοκουπες και βρίσκουν άλλους θρασύδειλους για αντικαταστάτες τους. Αυτοί περιμένετε να αντιδράσουν;

    • Σε ότι αφορά τους Ιεράρχες μας: “Άγιος Παΐσιος (χαμογελώντας): Ο προφήτης Ηλίας τροχάει και ετοιμάζει την μαχαίρα του! Και μάλιστα πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς!”

  3. Κριτική χωρίς νόημα, για τον Διόνυσο πρόκειται!

    Όσο για μερικούς σχολιαστές, που επικαλούνται το ισλάμ κ την καταδίκη του στο δρώμενο (ως γνωστόν ο Ιησούς είναι προφήτης του ισλάμ), ενώ συνήθως επικρίνουν όλους τους μουσουλμάνους ως ακραίους, με ξεπερνά η στάση τους.
    Πατούν σε 2 βάρκες, επικαλούνται τους μουσουλμάνους όταν τους συμφέρει και τους απορρίπτουν σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

    • Είσαι βλάκας ή πολύ βλάκας ; Την χοντρή από πίσω που το παίζει Ιησούς και δίπλα της τα LGTBSCFGTRMN+++ δεν θέλεις να τα δεις γιατί είσαι και εσύ “συμπεριληπτικός” ;
      Θα ρθει ή στιγμή που οι κοινωνίες θα λογαριαστούν μαζί σας…
      Υπομονή…

      • Θα βγάλεις το μαχαίρι κι εσύ να μας σφάξεις, που γράφει για τον προφήτη Ηλία ο άλλος παραπάνω;

        Έχεις καταλάβει ότι ουδεμία διαφορά έχετε εσύ κι οι όμοιοι σου με τους μουλάδες του Ιράν και του Αφγανιστάν;

        Εδώ είναι Ευρώπη, απειλητικά σχόλια θα τα στείλω στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος!

    • Φιλαράκι ή τυφλός είσαι, ή τρολ, ή χαμηλού νοητικού επιπέδου. Προφανώς η λέξη Σεβασμός για εσάς τους συμπεριλιπτικούς ισχύει για όλα εκτός από το Χριστιανισμό. Αυτό αποδεικνύει βέβαια τι είναι αυτό που σας πονάει, η μοναδική Αλήθεια που είναι ο Ιησούς Χριστός.

      • Και τα 3 που γράφεις μαζί είμαι, απορώ πως δεν το κατάλαβες εσύ που φαίνεται πως πιάνεις πουλιά στον αέρα.

        Προσωπικά δεν με πονάει καμια μοναδική αλήθεια, ούτε η δικιά σου με τον Ιησού, ούτε τον άλλων με τον προφήτη τους, ούτε τίποτα, γλίτωσα από τη θρησκεία σου ΚΑΙ τη θρησκεία γενικά από την εφηβεία μου και ζω ελεύθερος!

  4. Κάποιες από τις παλαιές προφητείες έλεγαν ότι στην εποχή της πλήρους σαπίλας, διαφθοράς και παρακμής του ανθρώπινου γένους, θα βλέπουμε κληρικούς και ιεράρχες να έχουν αλλοιωθεί και αυτοί μέσα στο δυσώδες περιβάλλον που θα επικρατήσει. Προφανώς υλοποιούνται και βγαίνουν αληθείς οι προφητείες αυτές με την ένοχη σιωπή του κλήρου για τα αίσχη που γίνονται.

  5. Αρκετά με τους ομοφυλόφιλους και τα δικαιώματα τους.. λες και τους ενοχλεί κανείς,ελεύθερα ζουν τη ζωή τους…οι ίδιοι θα έπρεπε να μην αφήνετε να σας χρησιμοποιούν ( σαν κομμάτια κρέατος)για περίεργους και ύποπτους σκοπούς…το σύστημα σας χρησιμοποιεί….

      • Επικαλείσαι άρθρο 7 ετών από την.. Τσετσενία, από αναφορές ΜΚΟ και αγνώστων στοιχείων μαρτυρίες (δεν αμφισβητώ ότι έχουν γίνει -και ακόμη γίνονται, και θα γίνονται- βασανισμοί ανθρώπων είτε εντός είτε εκτός φυλακών, για πολλούς και διάφορους λόγους, είτε σε υπανάπτυκτα κράτη είτε σε «ανεπτυγμένα» δυτικά κράτη) για να μας πεις τι το 2024;

        Τι υποδεικνύεις δηλαδή σε εμένα που βλέπω το σχόλιό σου σε ένα άρθρο που το ρεζουμέ του είναι «οι καθολικοί αποδοκίμασαν, οι χριστιανοί, γιατί όχι;» (άσχετα με το αν συμφωνείς με αυτό ή όχι, είναι απλά η σκοπιά όποιου ατόμου το έγραψε), λέγοντας μου σαν απάντηση «οι τσετσένοι το 2017 είχαν φυλακίσει (/ή-και βασανίσει) κάποιους ομοφυλόφιλους, και κάποιους από αυτούς, τους… σκότωσαν οι οικογένειές τους»; Πόσο σχετικό το βλέπεις;

  6. 🇪🇬 🇫🇷 Το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Al-Azhar στο Κάιρο, ένα από τα πιο διάσημα ισλαμικά ινστιτούτα στον κόσμο, δημοσίευσε μια επιστολή που καταδικάζει τη Γαλλία για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώντας την «προσβολή στον Ιησού Χριστό και τον Χριστιανισμό».

    Ακόμη….. Η ιρανική κυβέρνηση κάλεσε τον φαράγγι πρευση και του διακοίνωσε ρητή φιαμαρτυαποσυοφη για την εξύβριση του. Χριστιανισμού του Ιησού και των πιστων του,….και καλεί όλους να διαμαρτυρηθούν εγγράφως στις κατά τόπους πρεσβείες της λαοτκι δημοκρατίας των Γάλλων

  7. Έχετε δίκιο που επικρίνετε τη στάση των ιεραρχών για τη περίπτωση που ήταν άθλια παρωδία του Μυστικού Δείπνου. Όμως ο σκηνοθέτης δήλωσε πως πρόκειται για παρωδία συμποσίου με τους Δώδεκα θεούς του Ολύμπου από έναν πίνακα του 18ου αιώνα. Και πάλι έτσι να είναι, ρεζιλεύουν τον ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος και στην περίπτωση της ομοφυλοφιλίας από την αρχαιότητα ακόμη, δεν τον αντιπροσωπεύει η καλτ, γκότθικ παρωδία που παρουσίασαν. Μήπως το ελληνικό κράτος θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει με κάποια αξιοπρέπεια και να αξιολογεί το που θα στέλνει από δω και πέρα την ολυμπιακή φλόγα και τις ευλογίες του για διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων που τείνουν να λέγονται έτσι κατ’ ευφημισμόν;

    • Για ποια ακριβώς αξιοπρέπεια του ελληνικού κράτους γράφετε; Ή μήπως εννοείται την ατελείωτη κι απύθμενη ξεφτίλα της έννοιας κράτους, γιατί αυτό ακριβώς είναι και ακόμα χειρότερα. Κι η απλή απόδειξη γι αυτό είναι ότι όποιος ή όποια καταφέρνει με κάποιο τρόπο να φεύγει έξω δεν ξαναγυρνάει ποτέ. Κι αν κάποιοι ρομαντικοί γύρισαν μετά από χρόνια πίσω όχι μόνο το μετάνιωσαν και ξαναέφυγαν άρον άρον αλλά έριξαν και μαύρη πέτρα πίσω μια για πάντα. Άκου ελληνικό κράτος…

      • Κατανοώ το πνεύμα και την αγανάκτηση, ωστόσο υπάρχει ελληνικό κράτος κι όσοι έχουμε μια κάποια συνείδηση δεν πρέπει να τα παρατήσουμε μη θίγοντας τα κακώς κείμενα του. Πρέπει να παλεύουμε μήπως και λίγο διορθωθεί. Αν τα παρατήσουμε θα είναι αυτό που θέλουν και δυστυχώς για μας (ευτυχώς για αυτούς), το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει διολισθήσει σε αυτό ακριβώς που επιδιώκουν……..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This