Στο Σύνταγμα φορείς, ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία ενάντια στο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στην ψυχική Υγεία

Must Read

Συγκέντρωση φορέων, ομοσπονδιών, ενώσεων και σωματείων ενάντια στο νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή για την μεταρρύθμιση στην ψυχική Υγεία, στο Σύνταγμα. Επιπλέον, σε 24ωρη απεργία προχωρούν τα Σωματεία των Γιατρών στο Σύνταγμα για την επίταξη ιδιωτών και το Ν/Σ ψυχικής υγείας.




 

Στην Ολομέλεια της Βουλής πρόκειται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, αλλά και η επίμαχη διάταξη για τις ποινές στους ιδιώτες γιατρούς, που θα αρνηθούν να καλύψουν τα κενά σε νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Οι φορείς ψυχικής Υγείας

Παράλληλα, οι φορείς δηλώνουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για τη διοικητική μεταφορά όλων των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Κέντρων Ψυχικής υγείας, ξενόνων κλπ) από το ΕΣΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), αλλά και στην ένταξη όλων των προγραμμάτων απεξάρτησης (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια) κάτω από την “ομπρέλα” του νεοσυσταθέντος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), με τον τίτλο “Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων”.

Η κυβέρνηση δέχεται κριτική και για τη συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων των υπόλοιπων δομών Ψυχικής Υγείας στο πρόσωπο του Υποδιευθυντή της εκάστοτε ΥΠΕ, κάτι που όπως λένε, προκαλεί ανησυχία για την ανεξαρτησία και τη διαφάνεια των διαδικασιών.

Οι γιατροί του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «έκτρωμα» για την Ψυχική υγεία και Απεξάρτηση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς όπως λένε, «ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί πλήρως τον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης»:




 

«Ένα νομοσχέδιο που πριμοδοτεί ακόμα περισσότερο τη δράση ΜΚΟ και επιχειρηματικών συμφερόντων και παγιδεύει στα δίχτυα τους όσους δίνουν μάχη με την ψυχική ασθένεια και την εξάρτηση. Ένα νομοσχέδιο που ”νοθεύει” τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, ενισχύει την πολιτική ”της μείωσης της βλάβης” αντί την ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση και καλλιεργεί την επικίνδυνη και αντιεπιστημονική λογική του ”λειτουργικού χρήστη”».

Διαβάστε ακόμα:

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This