Συζήτηση στην καλοκαιρινή Καλαμάτα

Ποιους υπερασπίζονται οι ηρωικοί πιλότοι στο Αιγαίο με μισθούς πείνας, όταν οι αποδοχές προσφάτως διορισθέντων αφισοκολλητών της Ν.Δ. σε κομματικά ελεγχόμενους οργανισμούς υπερβαίνουν τις 120.000 ευρώ τον χρόνο;

Must Read

Ο διάλογος είναι αυθεντικός. «Ρε, πού καταντήσαμε. Τούρκοι στην Καλαμάτα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του ’21» παρατήρησε το Σάββατο εικοσάχρονος θαμώνας καφετέριας, όταν αντίκρισε μουσουλμάνες με μαντίλα που βόλταραν στη Ναβαρίνου. «Μας δουλεύουν οι πολιτικοί» απάντησε ο διπλανός. «Ο Κασσελάκης υπηρέτησε δύο εβδομάδες μόνος του στον θάλαμο. Εγώ γιατί να πάω 12 μήνες φαντάρος και να κοιμάμαι με άλλους 50; Ασε που τους βγάζουν κάθε μέρα από το στρατόπεδο επειδή δεν έχουν λεφτά να τους ταΐσουν. Δεν είδες τι έγινε στην Κάσο; Πού πήγαν τα όπλα από τα νησιά; Στο Ζελέ πήγαν. Να υπηρετήσουμε την πατρίδα; Ναι. Ομως ποια πατρίδα; Το σπίτι μας το βγάζει στον πλειστηριασμό το fund. Πουλάμε τα χωράφια για να ζήσουμε. Εγώ δεν βρίσκω μεροκάματο. Στις “χανούμισσες” ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης και οι “μιτούδες” του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν σπίτια, επιδόματα, κινητό, ιντερνέτ, όλα δωρεάν. Τα σύνορα τα κατάργησαν. Εκατομμύρια μπουκάρουν στην Ελλάδα για επιδόματα. Τις χανούμισσες του Μητσοτάκη θα υπερασπιστώ εγώ εάν γίνει πόλεμος; Γιατί να χάσω έναν χρόνο από τη ζωή μου; Για να μείνει ο πατέρας μου χωρίς βοήθεια;» «Δεν πάω φαντάρος, θα πάρω τρελόχαρτο» συμπλήρωσε ο πρώτος.

Συνομιλία μερικών δευτερολέπτων στην Καλαμάτα συμπύκνωσε 200 χρόνια εθνικής και κοινωνικής ιστορίας, με αποκορύφωμα την άθλια γιορτή της «Δημοκρατίας», την επέτειο της τουρκικής εισβολής, που σηματοδοτεί μία ισάξια της μικρασιατικής εθνικής καταστροφή; Θα ήταν σε θέση ένας τρίτος συνομιλητής να χρησιμοποιήσει διαμετρικά αντίθετα επιχειρήματα στη συζήτηση; Η απάντηση είναι «όχι».

Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα όχι μόνο ξεπούλησε τις κρατικές δομές στις πολυεθνικές, αλλά επιπλέον με δόλια φτωχοποίηση εξανάγκασε εκατομμύρια Ελληνες να πουλήσουν τις περιουσίες τους για να ζήσουν. Στην Πελοπόννησο δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ελαιώνων πωλούνται στον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι πρώην ιδιοκτήτες έχουν μετατραπεί σε εργάτες γης στην ίδια τους την περιουσία, ενώ ο μουσουλμάνος ιδιοκτήτης επιδοτείται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το ίδιο μοντέλο εφαρμόζεται στην Ουκρανία με την Blackrock και στη Ρουμανία με άλλους Αραβες σεΐχηδες. Στη Μακεδονία και τη Θράκη μεγάλο μέρος της παραθαλάσσιας γης έχει πουληθεί σε Σκοπιανούς, Τούρκους και Βούλγαρους. Η χρυσή βίζα εγκαθιστά μαζικά τους Τούρκους στη Θεσσαλονίκη και στα νησιά. Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και ακίνητα Ελλήνων καταλήγουν μέσω πλειστηριασμών σε Ελληνες πολιτικούς και ξένους. Οι επιχειρήσεις κλείνουν κατά χιλιάδες. Οι πολίτες ληστεύονται μέσω του ΕΝΦΙΑ του Σαμαρά και της φορολογίας. Οι λαθρομετανάστες ενθαρρύνονται να εισβάλλουν από παντού, λόγω επιδομάτων και κοινωνικών παροχών που πληρώνονται με τα χρήματα των Ελλήνων. Οι νέοι φεύγουν μαζικά από την Ελλάδα.

Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα ποια Ελλάδα καλούνται να υπερασπιστούν οι εναπομείναντες στρατεύσιμοι αυτόχθονες Ελληνες; Tην Ελλάδα που ιδιοκτησιακά δεν τους ανήκει; Την Ελλάδα των μουσουλμάνων εισβολέων; Tην πολυπληθή οικογένεια του Μητσοτάκη; Tον Κασσελάκη που «δουλεύει» τους πάντες; Tους πολιτικούς κηφήνες που αυξάνουν μισθούς, πλούτη, περιουσίες και ακίνητα; Τα funds των πολιτικών στο Δουβλίνο; Τις πολυεθνικές εταιρίες και τις τράπεζες; Αυτούς που αγοράζουν τα πλειστηριασμένα σπίτια των Ελλήνων με τη χρυσή βίζα; Τους Τούρκους, τους Αραβες, τους Σκοπιανούς, τους Βούλγαρους που αγοράζουν Ελλάδα; Τους Πακιστανούς; Αυτούς που κάνουν διδακτορικά-μαϊμού στα πανεπιστήμια, επειδή με τους νόμους που ψήφισε το πολιτικό σύστημα απαλλάσσει τα παιδιά του από τη στράτευση; Ποιους υπερασπίζονται οι ηρωικοί πιλότοι στο Αιγαίο με μισθούς πείνας, όταν οι αποδοχές προσφάτως διορισθέντων αφισοκολλητών της Ν.Δ. σε κομματικά ελεγχόμενους οργανισμούς υπερβαίνουν τις 120.000 ευρώ τον χρόνο; Θα μπορούσε ο Μητσοτάκης, ο Δένδιας ή ένας άλλος πολιτικός που υπηρετεί φανατικά τον διεθνισμό να δώσει απαντήσεις στους προβληματισμούς των Καλαματιανών και ταυτόχρονα να προσδιορίσει ποια Ελλάδα καλούνται να υπερασπίσουν τα παιδιά μας στον Στρατό;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This