Δύο λέξεις από τον Ιερώνυμο για τη φιέστα στο Παρίσι που χλεύασε την Ορθοδοξία

Must Read

Παρά το γεγονός ότι πλήθος Μητροπολιτών καταδίκασε την προσβλητική για την Ορθοδοξία φιέστα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρήκε μόλις λίγες λέξεις για να σχολιάσει το αισχρό θεατρικό σκετς με τρανς που παρέπεμπε στον Μυστικό Δείπνο.

Χωρίς  να εκδοθεί κάποιο επίσημο Δελτίο Τύπου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με τρεις μέρες καθυστέρηση, δήλωσε μέσω της ΕΡΤ ότι «όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης», όπως μεταδίδει το κρατικό μέσο.

Υπενθυμίζεται ότι για το σκετσάκι με τον βαμμένο μπλε Διόνυσο και τους ερμηνευτές που πόζαραν στο τραπέζι, αναπαριστώντας τον Μυστικό Δείπνο, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ζήτησαν συγγνώμη μετά τον σάλο.




Από πλευράς της η Γαλλική Εκκλησία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της και ότι «σκεφτόμαστε όλους τους Χριστιανούς σε κάθε ήπειρο που έχουν πληγωθεί από την εξωφρενική πρόκληση ορισμένων σκηνών».

Δείτε επίσης:

Η ένοχη σιωπή των ιεραρχών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτό που δεν περίμενε να δεί ούτε ο πιο πορωμένος woke τηλεθεατής ήταν το “χλωμό άλογο” της αποκάλυψης που σπέρνει “θάνατο και πείνα”. Πρόκειται για κατασκευή με χορηγεία της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας SANOFI, παρασκευάστρια του εμβολίου COVID της Pfizer στην Γαλλία και έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές παγκοσμίως της τεχνολογία mRNA, ο μεγαλύτερος επενδυτης σε φαρμακευτικές εταιρείες της Κίνας με εξειδίξευση στα αντικαρκινικά φάρμακα. Η SANOFI είναι επίσης μέγας χορηγός των ολυμπιακών αγώνων και τουλάχιστον 2000 εργαζόμενοι της στελεχώνουν εθελοντικά την διοργανώτρια εταιρεία Paris 2024. Περισσότερα από 8000 μεγαλοστελέχη της SANOFI παρακολούθησαν την τελετή έναρξης στις VIP εξέδρες ενώ η ολυμπιακή φλόγα έκανε στάση μπροστά σε όλα τα κτίρια της εταιρείας στην Γαλλία στον δρόμο της προς το Παρίσι. Μετά την τελετή έναρξης, το άλογο-τερατούργημα μεταφέρθηκε στο νεόδμητο κεντρικό κτίριο-παλάτι της SANOFI, ως κεντρικός διάκοσμος στο φουαγέ με ελεύθερη είσοδο για τους τουρίστες, κάποιοι εκ των οποίων ίσως καταλάβουν συνειρμικά ποιος είναι ο μυστηριώδης καβαλάρης του.

    • Έχω πάθει σοκ αλλά μου έλυσες την απορία για το τι ήταν αυτό το σκιαχτικό θέαμα. «Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο, ωχρό, και εκείνος που καθόταν επάνω σ’ αυτό ονομαζόταν Θάνατος, και ο Άδης ακολουθούσε μαζί του• και τους δόθηκε εξουσία επάνω στο ένα τέταρτο της γης να θανατώσουν με ρομφαία και με πείνα και με θάνατο, και με τα θηρία τής γης.» Για αυτό δεν μάθαμε ποτέ τελικά ποιος ήταν αυτός ο καβαλάρης και τι θα μπορούσε να συμβολίζει μια τόσο αποκρουστική εικόνα σε τελετή ολυμπιακών που υποτίθεται θες να δεις ελπίδα και καθαρότητα. Πάνε αυτά, περάσανε. Η δε εκκλησία, τα ίδια σταβά μάτια που έκανε την εποχή των λοκντάουν τα ίδια κάνει και τώρα.

    • O Κυριάκος είχε συναντηθεί με το μπος της Sanofi πριν τρεις μήνες στο μαξίμου. Εμείς νομίζουμε ότι για τα λεφτά τα κάνουν όλα ενώ το ζήτημα είναι πνευματικό και η συντεχνία σκοτεινή καμπάλ, το χρήμα δεν είναι το κυρίως πιάτο. Αυτοί για να καταλάβω τώρα, παρωδούν ή εκπληρώνουν τις προφητείες των ιερών κειμένων; Όπως και να δεις, εχουμε μπλέξει άσχημα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This