Συναγερμός για το πρώτο κρούσμα πανώλης των αιγοπροβάτων στην Αττική

Must Read

Σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα της πανώλης των αιγοπροβάτων στην Αττική, με την περιφέρεια να έχει τεθεί σε συναγερμό.

Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετές ημέρες είχαν τεθεί σε καραντίνα, από το προσωπικό των Τοπικών Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων (ΤΚΕΝ) της Περιφέρειας, δύο κτηνοτροφικές μονάδες που είχαν προμηθευτεί νομίμως ζώντα αμνοερίφια από τη Ρουμανία. Μετά την ειδοποίηση των ιδιοκτητών μονάδας στον Ασπρόπυργο περί ύποπτων συμπτωμάτων στα ζώα τους, οι κτηνίατροι της Περιφέρειας προέβησαν σε αιμοληψίες, διαπιστώνοντας το πρώτο κρούσμα στην Αττική.




Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τέθηκαν σε εφαρμογή τα αυστηρά πρωτόκολλα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που προβλέπουν τη μαζική θανάτωση και υγειονομική ταφή των αμνοεριφίων της μονάδας. Παράλληλα, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας θα “χτενίσουν” σχολαστικά την περιοχή για τον εντοπισμό και την άμεση αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών, ενώ θα συγκληθεί και ευρεία σύσκεψη για την κατάρτιση ολιστικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της επιδημίας.




Υπενθυμίζεται, ότι με προσωπική εντολή του περιφερειάρχη και κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής μετέβησαν στη Θεσσαλία για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές.

Επιπροσθέτως, ο Νίκος Χαρδαλιάς αποφάσισε την ενίσχυση των μηχανισμών της Περιφέρειας και κάνοντας σχετικές εισηγήσεις στην (αποψινή) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιο (Δευτέρα 29 Ιουλίου) στη Ραφήνα. Το θέμα της εισήγησης η οποία εγκρίθηκε ομοφώνως αφορούσε τη διάθεση του ποσού των 40.000 ευρώ για προμήθεια του κατάλληλου συμπληρωματικού εξοπλισμού και υπηρεσιών για τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This