Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκαν τα ξημερώματα οικισμοί

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην μάχη με την πύρινη κόλαση

Must Read

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο μεγάλο μέτωπο που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Εύβοια, με δύο ακόμη οικισμούς, το Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να εκκενώνονται τα ξημερώματα, μετά από μήνυμα 112 της Πολιτικής Προστασίας. Η τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται ξυπνά «μαύρες» μνήμες από το καλοκαίρι του 2021, όταν μετατράπηκαν σε στάχτη περισσότερα από 500.000 στρέμματα γης.

Αντιμέτωπες με τον πύρινο εφιάλτη βρίσκονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 205 πυροσβέστες με 11 πεζοπόρα τμήματα και 56 οχήματα προσπαθούσαν όλο το βράδυ να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσκολεύοντας την κατάσβεση της φωτιάς. Ωστόσο, πλέον έχουν κοπάσει και η Πυροσβεστική εκφράζει την πεποίθηση πως θα καταφέρει να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο με τη βοήθεια των εναέριων μέσων.

Στην Εύβοια ο Βασίλης Κικίλιας

Χθες το βράδυ έφτασε στην Εύβοια και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ώστε να παρακολουθεί ζωντανά τις εξελίξεις και να λαμβάνει επί τόπου σημαντικές αποφάσεις.

Ο ίδιος σε δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα φέτος, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είνα ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η φετινή αντιπυρική περίοδος εξελίσσεται στην δυσκολότερη των τελευταίων ετών.

<

 

Υπενθυμίζεται, πως το απόγευμα της Δευτέρας ένας πυροσβέστης έπαθε ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

«Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θεωρώντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση» σε σχέση με την πορεία της φωτιάς.

Όπως ο ίδιος διαπίστωσε «το ανατολικό μέτωπο δείχνει να είναι περισσότερο επικίνδυνο και εκεί δίνουν όλες οι δυνάμεις την μάχη τους», ενώ όπως σημειώνει «στο άλλο μέτωπο προς το Δύστο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σταθερότητα όμως παραμένει απολύτως κρίσιμη».

Κάτοικος της περιοχής έκανε έκκληση χθες στο evima.gr: «Η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια μας. Βλέπουμε τις φλόγες. Πρέπει να έρθουν άμεσα εναέρια μέσα».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This