Οι Ουκρανοί μας ενημερώνουν (πάλι) για τη μυστική διπλωματία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κίεβο: Μόνο οι λεπτομέρειες απέμειναν για τις υπογραφές στη διμερή συμφωνία ασφάλειας με την Ελλάδα

Must Read

Οι κινήσεις μυστικής διπλωματίας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και δεν είναι λίγες οι φορές που τα τουρκικά, ή τα ουκρανικά ΜΜΕ, ή γενικότερα τα διεθνή ΜΜΕ, είναι αυτά που ενημερώνουν τους Έλληνες για τα όσα συμβαίνουν ερήμην τους και τις περισσότερες φορές εις βάρος τους.

Σε συνέχεια της προ διμήνου αποκάλυψης από την ουκρανική προεδρία για επικείμενη συμφωνία ασφάλειας με την Αθήνα, θέμα που είχε αναδείξει το newsbreak.gr, το Κίεβο ανακοίνωσε χθες ότι Ουκρανία και Ελλάδα ολοκληρώνουν το κείμενο αυτής της διμερούς συμφωνίας.

φωτογραφία από: https://www.facebook.com/president.gov.ua

Μάλιστα, έκανε λόγο για ακόμα μία συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους των δύο χωρών, που εργάστηκαν πάνω στο προσχέδιο του κειμένου της συμφωνίας, ενώ τονίζεται πως θα συνεχιστούν οι επαφές, ώστε να υπογραφεί αυτή από τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολύ σύντομα.

Μετά από οδηγίες του Προέδρου της Ουκρανίας και του Επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου Ihor Zhovkva πραγματοποίησε έναν ακόμη γύρο διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφάλειας.

Τα μέρη συνέχισαν τις εργασίες τους για το προσχέδιο εγγράφου και προγραμμάτισαν περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ώστε οι ηγέτες να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον.

Η χώρα μας έχει ήδη συνάψει 25 διμερείς συμφωνίες ασφαλείας στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης της G7 που εγκρίθηκε πέρυσι στο Βίλνιους.

Η Ουκρανία διαπραγματεύεται επί του παρόντος την υπογραφή εγγράφων ασφαλείας με άλλα τέσσερα κράτη.

Όλα αυτά, στη σκιά των πρόσφατων αποκαλύψεων για τα «δώρα» φέρεται να που ετοιμάζεται να κάνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ουκρανία, με F-16, S-300, όπλα, πυρομαχικά, γεννήτριες ηλεκτροπαραγωγής και άλλα… καλούδια να είναι «στο τραπέζι», σε συνδυασμό με την ομολογία-παραδοχή εθνικής μειοδοσίας από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ότι οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία δημιούργησαν «αμυντικά κενά» στη χώρα μας…

Η Ελλάδα θα υπογράψει συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της πυροβολώντας Έλληνα συνοριοφύλακα στον Έβρο, πολιορκώντας ελληνικά νησιά όπως προσφάτως έκανε με την Κάσο και επιβάλλοντας, ανενόχλητη, τις διεκδικήσεις της επί του πεδίου, στην ξηρά, στη θάλασσα και στους αιθέρες του Αιγαίου…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τα φράγκα δεν έχουν πατρίδα. Ο ευεργέτης μας δεν είναι ο Τσε έλεος…σιγά μην σκάσει για την Τουρκία…κάποια οικονομική συμφωνία θα κάνει και προς τα κει για πετρελαια φυσικο αεριο στο αιγαιο…και ας πάει και το παλιαμπελο…ααα μην ξεχνιέστε έρχονται και δομικές αλλαγές στο νερό. Ιδιοτικοποίηση εν μέρει ή εξολοκλήρου? Αυτό το είπε ο Μωυσής στην προεδραρα της δημοκρατίας….αυτά είναι θέματα όχι τα 12 μίλια ΑΟΖ κλπ Οι αντιπολίτευση γιατί σωπαινει? Διακοπές ε?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This