Δίχως τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Τραυματίστηκε και δεύτερος πυροσβέστης

Ενισχύονται συνεχώς τα εναέρια μέσα

Must Read

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής Προστασίας να δίνουν τιτάνια μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Η τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται ξυπνά «μαύρες» μνήμες από το καλοκαίρι του 2021, όταν μετατράπηκαν σε στάχτη περισσότερα από 500.000 στρέμματα γης.

Τα επίγεια και εναέρια μέσα συνεχώς ενισχύονται, καθώς το κύριο μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Κριεζά και Πετριές, απειλώντας οικισμούς, την στιγμή που οι άνεμοι φτάνουν ως και τα 6 μποφόρ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο, ωστόσο, πραγματοποιείται τεράστια επιχείρηση, ώστε να κατασβεστούν οι διάσπαρτες εστίες, προτού βρεθούν και πάλι εκτός ελέγχου.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Στην κατάσβεση συνδράμουν επίσης μεγάλος αριθμός εθελοντών, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής. Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου με εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Νέα μηνύματα 112

Τα ξημερώματα ήχησε και πάλι το 112 στα κινητά των κατοίκων, καλώντας όσους μένουν στο Κλιμάκι και Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς Κριεζά.

Στις 05.30 εκδόθηκε εκ νέου 112 προκειμένου όσοι βρίσκονται στις Πετριές να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο ενώ στις 07.33 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι.

Χθες εκδόθηκαν άλλα πέντε μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

Στην Εύβοια ο Βασίλης Κικίλιας

Χθες το βράδυ έφτασε στην Εύβοια και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ώστε να παρακολουθεί ζωντανά τις εξελίξεις και να λαμβάνει επί τόπου σημαντικές αποφάσεις. Ο ίδιος έκανε λόγο για μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση.

Νωρίτερα φέτος σε δηλώσεις που είχε κάνει απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είνα ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η φετινή αντιπυρική περίοδος εξελίσσεται στην δυσκολότερη των τελευταίων ετών.

<

«Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θεωρώντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση» σε σχέση με την πορεία της φωτιάς.

Όπως ο ίδιος διαπίστωσε «το ανατολικό μέτωπο δείχνει να είναι περισσότερο επικίνδυνο και εκεί δίνουν όλες οι δυνάμεις την μάχη τους», ενώ όπως σημειώνει «στο άλλο μέτωπο προς το Δύστο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σταθερότητα όμως παραμένει απολύτως κρίσιμη».

Κάτοικος της περιοχής έκανε έκκληση χθες στο evima.gr: «Η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια μας. Βλέπουμε τις φλόγες. Πρέπει να έρθουν άμεσα εναέρια μέσα».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This