Aegean Airlines: Προσωρινή αναστολή πτήσεων από και προς τη Βηρυτό

«Αξιολογούμε συνεχώς τις εξελίξεις ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών»

Must Read

Η Aegean Airlines, ακολουθώντας το παράδειγμα της γερμανικής Lufthansa, ανακοίνωσε τη ακύρωση των πτήσεών της προς Βηρυτό μέχρι την 1η Αυγούστου. «Αξιολογούμε συνεχώς τις εξελίξεις ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

 

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω φόβων για έναν ολοκληρωτικό περιφερειακό πόλεμο, καθώς ο ισραηλινός στρατός υποσχέθηκε να «απαντήσει» μετά τον θάνατο 12 μελών της κοινότητας των Δρούζων το Σάββατο, στην πιο θανατηφόρα επίθεση κατά αμάχων σε ισραηλινό έδαφος από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Ο γερμανικός όμιλος αεροπορικών μεταφορών Lufthansa ανακοίνωσε την Δευτέρα (29/07) πώς αποφάσισε αναστολή των πτήσεων προς και από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, ως τουλάχιστον σήμερα Τρίτη 30ή Ιουλίου, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης. Οι πτήσεις των εταιρειών του ομίλου (Swiss International Air Lines, Eurowings, Lufthansa) αποφασίστηκε να ανασταλούν «προληπτικά», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Το Ισραήλ επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στη Χεζμπολάχ, η οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη. Ωστόσο, η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για άλλα πλήγματα την ίδια ημέρα σε κοντινές περιοχές.

Ορισμένοι παρατηρητές σημείωσαν ότι η θανατηφόρα επίθεση θα μπορούσε να ήταν ένας λάθος υπολογισμός, καθώς η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν πυρά σχεδόν σε καθημερινή βάση από τις 7 Οκτωβρίου. Ενώ οι συγκρούσεις παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό περιορισμένες σε παραμεθόριες περιοχές, σταδιακά αυξήθηκαν σε ένταση.

Διαβάστε ακόμα: Νέες απαγορεύσεις πτήσεων προς και από τον Λίβανο από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This