Μάστιγα η ενδοοικογενειακή βία στη χώρα: «Περισσότερες από 200 γυναίκες εγκατέστησαν το ”Panic Button”»

Τι ισχύει με τα safe houses - Δημογλίδου και Ηλιοδρομίτη εξηγούν

Must Read

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν λάβει τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με ανυπεράσπιστες γυναίκες να βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια των κακοποιητικών συντρόφων τους.

Ενδεικτικό του μεγέθους του είναι το γεγονός ότι ήδη πάνω από 200 γυναίκες έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους το «Panic Button», ενώ οι καταγγελίες στις Αρχές για επεισόδια ξυλοδαρμών και απειλών αυξάνονται με φρενήρεις ρυθμούς.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., και η υπεύθυνη Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας Αττικής, Αναστασία Ηλιοδρομίτη, μίλησαν νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, για το φαινόμενο, αλλά και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένα θύμα όταν υποστεί βία.

«Το τμήμα μας λειτουργεί ένα χρόνο, εδώ στην Καλλιθέα. Στην Αττική υπάρχουν 6 αντίστοιχα τμήματα, κάθε διεύθυνση έχει το δικό του Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, και τώρα πια λειτουργούν 63 επιχειρησιακά γραφεία. Εμείς εδώ είμαστε για αν ακούσουμε τα θύματα και να τους κάνουμε να αισθανθούν ασφάλεια. Προσποιούμενα να πάρουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε», είπε αρχικά η κ. Ηλιοδρομίτη και συνέχισε:

«Αν υπάρχουν ανήλικα, υπάρχουν παιχνίδια ώστε να απασχολούνται όσο γίνεται η κατάθεση. Αν υπάρχει σωματική κακοποίηση, της δίνουμε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να εξεταστεί και την συνοδεύουμε εμείς εάν το θέλει. Τα γραφεία είναι όλο τα 24ωρο ανοιχτά και οι αστυνομικοί εδώ είναι εκπαιδευμένοι. Αφού πάρουμε την κατάθεση, μπορούμε να περάσουμε στην τοποθέτηση του panic button εάν το θέλει. Η εγκατάσταση γίνεται με ένα barcode από εμάς».

«Τα safe houses είναι άνω από 20 στην χώρα»

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε πως πλέον δίνεται η δυνατότητα panic button και σε άνδρες, ενώ έκανε λόγο και για τα safe houses.

«Είναι περισσότερα από 200 τα άτομα που το έχουν εγκαταστήσει ενώ πάνω από 100 το έχουν πατήσει. Η εγκατάσταση γίνεται εντός της αστυνομικής υπηρεσίας και μέσω αυτού μπορούμε να τις εντοπίσουμε όπου και αν βρίσκονται», επεσήμανε και κατέληξε:

«Τα safe houses είναι άνω από 20 στην χώρα, όπου είναι δομές που φυλάσσονται από την αστυνομία. Κάθε θύμα μένει μόνο του και μπορούν να φιλοξενηθούν και τα παιδιά της. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 παιδιά που μένουν σε safe house μαζί με τις μητέρες τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This