Στο χάος η Βενεζουέλα – Πραξικόπημα σε εξέλιξη καταγγέλλει ο Μαδούρο

Must Read

Τεταμένη η κατάσταση στη Βενεζουέλα με μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο. Οι κυβερνήσεις εννέα χωρών της Λατινικής Αμερικής κάλεσαν τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, που διεξήχθησαν στις 28 Ιουλίου.




 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα, με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Εντμούντο Γκονζάλες, να δηλώνει ότι έχει τα στοιχεία που χρειάζεται για να αποδείξει ότι κέρδισε τις εκλογές έναντι του Νικολά Μαδούρο.




 

Όπως μεταδίδει το ισπανικό πρακτορείο EFE, η Αργεντινή, η Κόστα Ρίκα, η Δομινικανή Δημοκρατία, ο Ισημερινός, η Γουατεμάλα, ο Παναμάς, η Παραγουάη, το Περού και η Ουρουγουάη, ζητούν την πλήρη επανεξέταση των εκλογικών αποτελεσμάτων και την άμεση σύγκληση του ΟΑΣ.




Στη δήλωση, την οποία επικαλείται το πρακτορείο, επισημαίνεται η ανάγκη παρουσίας ανεξάρτητων παρατηρητών στη Βενεζουέλα, προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός της βούλησης των ψηφοφόρων.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των υπογραφόντων κρατών δήλωσαν ότι «η καταμέτρηση των ψήφων πρέπει να είναι διαφανής και τα αποτελέσματα δεν πρέπει να τίθενται υπό αμφισβήτηση».

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι ο Νικολάς Μαδούρο κέρδισε τις προεδρικές εκλογές.

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάδο δήλωσε ότι ο κύριος αντίπαλος του Μαδούρο στις εκλογές, ο Εντμούντο Γκονζάλες Ουρούτια, είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας: «Η Βενεζουέλα έχει νέο πρόεδρο και αυτός είναι ο Εντμούντο Γκονζάλες Ουρούτια. Νικήσαμε και όλος ο κόσμος το γνωρίζει», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν δράσεις για την υπεράσπιση της αλήθειας και του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας».

Ο Εντμούντο Γκονζάλες Ουρούτια

Άσυλο από την Κόστα Ρίκα στους ηγέτες της αντιπολίτευσης

Η Κόστα Ρίκα προσέφερε χθες Τρίτη (30/07) πολιτικό άσυλο στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για την προεδρία της Βενεζουέλας Εντμούντο Γκονζάλες Ουρούτια και στην αρχηγό συμμαχίας της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κοσταρικανής διπλωματίας.

Μπορέλ: Η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα παρά αφού καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σήμερα ότι οι Βρυξέλλες δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Κυριακής στη Βενεζουέλα παρά αφού καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι και δοθούν στη δημοσιότητα πλήρη στοιχεία της καταμέτρησης, εν μέσω καταγγελιών της αντιπολίτευσης για νοθεία και τις αμφισβητήσεις σε διεθνές επίπεδο για την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Διαβάστε ακόμα: Ένας νεκρός στις διαδηλώσεις εναντίον της επανεκλογής του Μαδούρο στη Βενεζουέλα

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This