Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ιστορία της Κινέζας Ζανγκ: «Άσε τα αθλητικά και βρες μια κανονική δουλειά»

Δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται

Must Read

«Δεν είναι δουλειά αυτή, να πηγαίνεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες» λένε οι γονείς πρωταθλήτριας στο πινγκ πονγκ… Την πρεσάρουν να βρει μάλιστα μία… κανονική δουλειά! Δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται για τους προβεβλημένους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ορισμένες δε φορές μπορεί τα προβλήματα να είναι ακόμα και μέσα στο σπίτι τους και να είναι αρκετά.

Όπως συμβαίνει άλλωστε στην περίπτωση της πρωταθλήτριας του πινγκ πονγκ Λίλι Ζανγκ, η οποία έχει το άγχος της για τους αγώνες του Παρισιού έχει και τους γονείς της να της επαναλαμβάνουν ότι δεν είναι δουλειά ο αθλητισμός και θα πρέπει να σταματήσει για να κάνει επιτέλους κάτι διαφορετικό στην ζωή της. Οι γονείς της άφησαν την Κίνα για τις ΗΠΑ και αρχικά ενθάρρυναν την κόρη τους στην ενασχόλησή της με το πινγκ πονγκ. Στα 16 της η Ζανγκ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά τότε ο πατέρας και η μητέρα της, της είπαν ότι ήταν προτιμότερο να αφοσιωθεί στο διάβασμα, ώστε να πάει στο κολέγιο. Μετά από 12 χρόνια και τέσσερις παρουσίες στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση η μουρμούρα και η ενόχληση εκ των έσω, παραμένουν για την 28χρονη Ασιάτισσα.

Της ασκείται ακόμα φοβερή πίεση για να τα παρατήσει και να βρει «μια σοβαρή δουλειά, όχι στα αθλητικά», με το μυαλό της να επηρεάζεται με την πάροδο των χρόνων, αφού φαίνεται πως πιστεύει ότι «στην τελική έχουν κι αυτοί ένα δίκιο». Προφανώς σημαντικό ρόλο παίζει και η χαμηλή δημοφιλία του αθλήματος παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει και μικρότερες απολαβές από τα τουρνουά και περιορισμένο εύρος συνεργασιών με χορηγούς. Όχι ότι δεν κερδίζει πάντως χρήματα. Κάθε άλλο.

@mhtabletennis So thrilled to see my good friend Lily Zhang fighting through to the last 16 in the Olympic Women’s Table Tennis Singles. She has overcome so many hurdles and this is her 4th Olympic Games, this will be her best finish in singles yet no matter what happens! Best of luck and keep going! 💪🏽💪🏽🥳 #olympics #paris2024 #tabletennis #pingpong #teamusa #lilyzhang #olympics2024 ♬ original sound – Matt Hetherington

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This