Καμπανάκι κινδύνου από την ΠΟΕΔΗΝ: Ανησυχία με την ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού

Άμεση η λήψη μέτρων

Must Read

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, σχετικά με την έξαρση του κορωνοϊού, τονίζοντας πως είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων, ενώ παράλληλα κάνουν σαφές πως η ενδονοσοκομειακή διασπορά κοστίζει ήδη ζωές!

Όπως καταγγέλλουν, ολοένα περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό απευθύνονται στα νοσοκομεία και αρκετοί εισάγονται για νοσηλεία. Εντούτοις, λόγω της χαλάρωσης των μέτρων, αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος να διασπείρουν τον ιό στα Επείγοντα των νοσοκομείων ή ακόμη και στους θαλάμους.

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καθημερινά αυξάνονται οι ασθενείς που καταφθάνουν στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων, επειδή δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. «Ευτυχώς η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών που εξετάζονται στα επείγοντα επιστρέφουν σπίτι τους με θεραπευτική αγωγή. Πολλοί εξ αυτών θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στη πρωτοβάθμια περίθαλψη ή σε ιδιώτες γιατρούς. Μάταια. Πρωτοβάθμια δεν υφίσταται και πολλοί μας μαρτυρούν ότι απευθύνθηκαν σε ιδιώτες γιατρούς και εκείνοι αρνήθηκαν να τους εξετάσουν για να λάβουν την αντιϊική θεραπεία. Τους παραπέμπουν τηλεφωνικά στα νοσοκομεία. Έτσι συνωστίζονται όλοι στα επείγοντα», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αυξάνονται συνεχώς οι νοσηλείες

Την ίδια στιγμή, σταθερά υψηλές είναι οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό. Ο αριθμός τους ανέρχεται σε 570 σε όλη τη χώρα. «Από τους νοσηλευόμενους ασθενείς, οι 11 βρίσκονται διασωληνωμένοι στις μονάδες εντατικής θεραπεία», λέει ο κ. Γιαννάκος, ενώ παράλληλα τονίζει πως το μεγάλο πρόβλημα, είναι η ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού, εξαιτίας της χαλάρωσης των μέτρων στα επείγοντα. Ο ίδιος τονίζει πως οι βαριά ασθενείς που νοσηλεύονται για άλλους λόγους και έχουν ανοσοκαταστολή, κινδυνεύουν εάν κολλήσουν.

«Κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου. Να ληφθούν μέτρα στα νοσοκομεία για να αποφεύγεται η ενδονοσοκομειακή διασπορά. Ο αυξητικός αριθμός θανάτων οφείλεται εν πολλοίς σε αυτή την αιτία», υποστηρίζει, ενώ συνιστάσε όσους έχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σπίτι τους, να φορούν μάσκα για να τα προστατεύσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This