Η οικογένεια του Κώστα και της Έλσας Κεντέρη κατόρθωσαν πραγματικά να βγάλουν από την αφάνεια το πανέμορφο Μικρό Πάπιγκο χάρη στην τεράστια προσπάθεια που έκαναν μέσω τους ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Mikro Pappigo 1700».
- Από τον
Νίκο Νικόλιζα
Αν και το ζευγάρι αποφεύγει κάθε είδους δημοσιότητα, η πανέμορφη σύζυγος του Ολυμπιονίκη, μιλάει σήμερα αποκλειστικά στο newsbreak.gr και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ευτυχισμένης ζωής τους!
- Έλσα Έξαρχου Κεντέρη: Μάνα, επαγγελματίας, μάνατζερ και πολλά άλλα. Πώς τα
καταφέρνεις;
Κατ’ επιλογή ισορροπώ, ευτυχώς επιτυχώς μέχρι στιγμής, ανάμεσα στο δίπτυχο οικογένεια – καριέρα . Πιστεύω ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο, δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση να διαλέξω ένα από τα δυο καθώς έχω δει να συμβαίνει συχνά στο φιλικό μου περιβάλλον. Ήταν περισσότερο εύκολο, ιδιαίτερα όσον αφορά τα ταξίδια, όταν ήταν μικρά τα παιδιά και λιγότερο απαιτητικές οι υποχρεώσεις τους. Ευτυχώς έχω καλή βοήθεια από το έτερον μου ήμισυ, σταθερή αξία!
- Μίλησε μου για σένα. Τι σε γεμίζει περισσότερο από όλα;
Τα ταξίδια . Εάν θες να με σκοτώσεις άσε με τρεις μήνες στο ίδιο μέρος.
- Έχεις μια υπέροχη οικογένεια. Ποιο είναι τελικά το μυστικό της επιτυχημένης οικογένειας;
Να γεύεστε – όλοι μαζί – τη ζωή στο έπακρο.
- Τα παιδιά σου έχουν κλήση προς τον αθλητισμό ή στα δικά σου ενδιαφέροντα;
Μήπως είναι λίγο νωρίς ; 12 και σχεδόν 10 είναι τα παιδιά μας. Ρητορική η ερώτηση (γέλια).
- Είστε και εσύ και ο Κώστας πολύ χαμηλών τόνων κάτι που θα μπορούσατε να «εκμεταλλευτείτε» λόγω της δημοφιλίας του ονόματος του Κώστα. Εσύ συγκρατείς τον Κώστα ή ο Κώστας εσένα;
Είμαστε οι εαυτοί μας . Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι.
- Τι είναι αυτό που συναρπάζει εσένα και τον Κώστα σε έναν τόπο κάπως απομακρυσμένο από την πολύβουη πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα;
Θέλαμε να γευτούμε μια ζωή γεμάτη και να ρουφήξουμε όλο της το μεδούλι, να ζήσουμε με τρόπο τόσο αυστηρό και σπαρτιάτικο ώστε να τρέψουμε σε άτακτη φυγή οτιδήποτε δεν ήταν ζωή.
- Πως σκέφτεσαι την ζωή σου στα βαθιά γεράματα σου;
Σαν τις fit & funky γιαγιάδες που κάνουν yoga και ταξιδεύουν κυνηγώντας τον ήλιο μέχρι τα 100.
- Αθλείστε οικογενειακώς ή τέλος αυτό το είδος;
Μπαμπάς και Χρυσή τρέχουν, ο Μάξιμος έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο και η μαμά έχει χρόνια & αθεράπευτη τρέλα με την yoga. Τα καλοκαίρια οικογενειακώς κάνουμε SUP & Surf . Τα Fun-sports είναι ότι πρέπει για καλοκαιράκι .
- Το Mikro Papigo κατάφερες να το κάνεις γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο, χάρη στο ομώνυμο ξενοδοχειακό συγκρότημα που έχετε με τον σύζυγό σας. Πως το πέτυχες;
Οικογενειακή παράδοση πολλών ετών, σπουδές, γνώσεις, έμφυτο προσόν, ρίσκο, μεράκι, κύκλος γνωριμιών, τρέλα και πολύ έμπνευση. Στο τέλος βάζω την εμπειρία. Ακόμα και για εμένα που σπούδασα και εργάστηκα σε άλλες 2 χώρες. Μου κάνει πολύ passe να μιλάει κανείς για εμπειρία απλά. T να αυτοαποκαλείται κανείς έμπειρος πριν τα πενήντα του θεωρείται οπισθοδρόμηση, εάν όχι αλαζονεία. Οι εμπειρία βρίσκεται στα δάκτυλα και το κεφάλι. Η καρδιά δεν έχει εμπειρία. Οι επιχειρήσεις βασίζονται σε νεωτερισμούς και οράματα. Ο νεωτερισμός θέλει καρδιά και το όραμα φαντασία. Στην φαντασία πρωταγωνιστεί η τόλμη.
- Ποια project είναι αυτά που λατρεύουν οι ξένοι από όσα έχεις κάνει;
Project που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο όπως οι πτήσεις στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, όπου έγινε η απαρχή των διεθνών αερομεταφορών με την Apollo και η προσπάθεια να εντρυφήσουν οι Σκανδιναβοί σε μια νέα κουλτούρα πιο σοφιστικέ προσέγγισης, με βάση τις νέες τάσεις της αγοράς, μακριά από το τρίπτυχο 3S του τουρισμού. Να τους πείσεις να ταξιδέψουν σε ελληνικά highlands, να έρθουν σε επαφή με την ελληνική ορεινή φύση, να κάνουν εναλλακτικές δραστηριότητες από 3 έως 14 ημέρες. Και να θέλουν να επιστρέψουν . Πέτυχε. Παράλληλα επιθυμώ να κάνω μνεία στο νέο αγαπημένο project μαζί με το Ίδρυμα Center for Peace and Innovation του αείμνηστου Simon Peres , με έδρα το Ισραήλ . Αφορά ένα εγχείρημα με πολλαπλό αντίκρισμα. « Πεδία » ενδιαφέροντος η συμμετοχή και χρήση start up από την Ολυμπιακή αθλητική οικογένεια μέσω της εξέλιξης της Ιατρικής και του προοδευτικού Τουρισμού, με ενεργό ορίζοντα 20 έτη από τώρα.
- Αν δεν κάνω λάθος το ξενοδοχειακό συγκρότημα ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση της οικογένειάς σου. Πως και αποφασίσατε να το επεκτείνετε; Μίλησε μου λίγο για την ιστορία του ξενοδοχείου σας;
Όλη μου η ζωή από παιδί ήταν συνυφασμένη με τον τουρισμό, οικογενειακή παράδοση. Ζάκυνθο και Πάπιγκο, από το 1965. Αυτή την οικογενειακή ιστορία συνεχίζω, στα πάτρια εδάφη. Ήταν αναπόφευκτη συνέχεια, από αγάπη, όχι από ανάγκη. Το Πάπιγκο για μένα ήταν και είναι η ναυαρχίδα του σοβαρού ορεινού τουρισμού. Το είχα απωθημένο να επεκτείνω την οικογενειακή επιχείρηση. Όταν ανεβήκαμε στα Ζαγοροχώρια ζούσε ακόμη η γιαγιά μου. Από εκείνη ξεκίνησαν όλα. Και είχε την χαρά να δει την εξέλιξη. Δυνατή προσωπικότητα, καλλιεργημένη και ξάφνιασμα της φύσης συνάμα, όπως όλες οι Ηπειρώτισσες. Το Mikro Papigo 1700 αναγέννησε την μια πλευρά του χωριού στο οποίο δεν επιτρέπεται η διέλευση αυτοκίνητων, είναι ένας πρότυπος ορεινός ιστορικός οικισμός, φέρει τις προδιαγραφές της Unesco και παράλληλα δημιουργήθηκε με τους πιο εξελιγμένους τρόπους κατασκευής και διακόσμησης. Έχουμε βραβευτεί σε όλες τις κατηγορίες, σύνολο επτά και συνεχίζουμε.
- Τι μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης στο Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa και στο…Μικρό Πάπιγκο;
Τη Φύση του και την Αυθεντικότητα του, αμφότερα, δεν τη χορταίνουμε ποτέ μας.
- Είσαι ευτυχισμένη περισσότερο με τι;
Πρέπει να ζεις στο παρόν, να καβαλικεύεις κάθε κύμα, να βρίσκεις την αιωνιότητα σου σε κάθε στιγμή.