Πολυμέτωπος αγώνας: Φωτιές σε Εύβοια, Κιλκίς, Ηλεία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη – Απειλούνται οικισμοί

Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Must Read

Συναγερμός στην Πυροσβεστική το απόγευμα της Τετάρτης για πυρκαγιές που κατακαίουν πολλές περιοχές της χώρας. Την ώρα που πνέουν ισχυροί άνεμοι επίγειες και εναέριες δυνάμεις καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα που απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του χωριού Αφράτι στην Εύβοια, προκειμένου να απομακρυνθούν προς το Βασιλικό.

Εκτός ελέγχου είναι οι φλόγες στον Πισσώνα, όπου κατακαίνε δάσος. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η φωτιά κατευθύνεται προς οικισμούς.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στο έργο της κατάσβεσης βοήθεια παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, το 112 απέστειλε μήνυμα προς τους κατοίκους του Πισσώνα, καλώντας τον να παραμείνει σε ετοιμότητα.

 

Αναζωπύρωση στο Κιλκίς

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στο Πευκόδασος του Κιλκίς το μεσημέρι της Τετάρτης λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στη περιοχή.

Για την κατάσβεση επιχειρούν επιχειρούν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρων και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης και έφτασε στο Πολύκαστρο κοντά στο στρατόπεδο της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Φωτιά και στον Αγιόκαμπο Λάρισας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτική περιοχή στα παράλια του Αγιοκάμπου.

Το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται μεταξύ Αγιοκάμπου και Πολυδενδρίου και δεν απειλεί προς ώρας κατοικημένες περιοχές. Επί τόπου επιχειρούν 12 οχήματα της Πυροσβεστικής με 7 βοηθητικά, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Δασική πυρκαγιά στην Ανάληψη Ηλείας

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πυροσβεστική για δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 14:30 σε περιοχή κοντά στο Γεράκι Αμαλιάδας, στην Ηλεία. Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχεται από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πυρκαγιά στην Θεσσαλονίκη μεταξύ Νέας Απολλωνίας και Καλαμωτού

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι ανάμεσα στους οικισμούς Μεσόκωμο και Καλαμωτό του Δήμου Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεπικουρούμενες από εναέρια μέσα είναι στο σημείο και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα, Τετάρτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αναμένεται για σήμερα Τετάρτη (31/07) για τις εξής περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

 




 

Εκτός των υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρότητας του εδάφους, θα επικρατήσουν σφοδροί άνεμοι. Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί, απ’ τις πρώτες πρωινές ώρες, μέχρι και αργά το απόγευμα. Ενεργοποιούνται απαγορεύσεις, σύμφωνα και με τα όσα προβλέπουν εγκύκλιοι των Περιφερειακών Ενοτήτων.




 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:

  • Το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού.
  • Η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα. συσκευές συγκόλλησης.
  • Η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών. Η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.
  • Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This