Η μαφιόζα «Νάνσυ» της ΕΤΑΔ και… οι ανθοδέσμες με σφαίρες!

Must Read

Χτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι, ξυλοδαρμοί, ανθοδέσμη με σφαίρα και εμπρησμοί συνθέτουν τις πρακτικές της συμμορίας της «Νάνσυς» της ΕΤΑΔ (σ.σ.: Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), σε μια δικογραφία της Δίωξης Εκβιαστών που ξεπερνά τις 14.000 σελίδες.

  • Από τον Βασίλη Χήτο
    Εφημερίδα «Espresso»

Κρατικοί λειτουργοί από την έδρα της εργασίας τους, στην οδό Βουλής στο Σύνταγμα, ζήλεψαν τη δόξα της σικελικής Μαφίας, αφού νοίκιαζαν μόνοι τους ακίνητα του Δημοσίου, όπως αυτό του Τάε Κβον Ντο, ή πάρκινγκ στην παραλιακή και στα βόρεια προάστια, αλλά έβαζαν στις τσέπες τους τη διαφορά από το σκόπιμα εξευτελιστικό χαμηλό αντίτιμο-μίσθωμα.

Και, φυσικά, από ένα σημείο και μετά όχι μόνο έδιναν στους ίδιους επιχειρηματίες τα υπό μίσθωση ακίνητα αλλά -όπως στην περίπτωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Π. Φάληρο- επέβαλλαν με αχυρανθρώπους να εκμεταλλεύονται και οι ίδιοι το υπαίθριο πάρκινγκ με «μπροστάρισσα» τη 49χρονη προϊσταμένη της ΕΤΑΔ, που σε εκβιαστικές μεθόδους ξεπέρασε ακόμα και το κύκλωμα της περιβόητης «Νάνσυς» που είχε εισχωρήσει και στον Δήμο Αθηναίων πουλώντας «προστασία» σε καταστηματάρχες του κέντρου.

Mέχρι Ρόδο

Η 49χρονη Α.Τ. δρούσε ασύδοτα, αφού «πατούσε» πάνω στα ακίνητα βραχείας μίσθωσης, όπου για λόγους ευλυγισίας δεν απαιτείται η συνεδρίαση-έγκριση διοικητικού συμβουλίου. Ετσι, η χάρη της «Νάνσυς» της ΕΤΑΔ, εκτός από το Τροκαντερό, έφτασε μέχρι την Τσαμπίκα, τη διάσημη παραλιακή ζώνη της Ρόδου. Στη δικογραφία μάλιστα που υπογράφει ο αστυνομικός υποδιευθυντής Νίκος Νταβαρίνος καταγράφονται συμβόλαια μίσθωσης «μαϊμού», με σφραγίδες πανομοιότυπες της ΕΤΑΔ. Εικονικά δηλαδή μισθώματα, για να μην μπορεί να τους ελέγξει ουδείς στα γραφεία της ΕΤΑΔ στο Σύνταγμα.

Η υπόθεση δεν θα είχε αποκαλυφθεί, αν δεν είχε εξιχνιαστεί από τη Δίωξη Εκβιαστών το σφυροκόπημα που έφαγε στο κεφάλι τον περασμένο Ιούνιο ο αντικαταστάτης της «Νάνσυς», ο οποίος τήρησε το γράμμα του νόμου και δεν υπέγραφε τις ανανεώσεις συμβολαίων στους ίδιους και τους ίδιους ενδιαφερομένους… Η απομάκρυνση-μετακίνηση της «Νάνσυς» κρίθηκε αναγκαία από την υπηρεσία της, καθώς είχαν μεσολαβήσει κι άλλου είδους χτυπήματα κατά αδέκαστων υπαλλήλων. Οπως προέκυψε, ο δράστης με το σφυρί ήταν ο 25χρονος σεσημασμένος διαρρήκτης Μ.Α. Στις 07.40 της 3/6/2024 ο 25χρονος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε πεζός αύλειο χώρο οικίας που βρίσκεται επί της οδού Σώρου στο Μαρούσι Αττικής, όπου διαμένει ο Τ.Μ., υπάλληλος της ΕΤΑΔ. Εξερχόμενος ο Τ.Μ. από την οικία του, ο δράστης τον προσέγγισε και τον χτύπησε βίαια στο πίσω μέρος του κεφαλιού με θλων όργανο, το οποίο, σύμφωνα με τον παθόντα, ήταν σφυρί.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικά βρεγματικά τραύματα και διαγνώστηκε με κάκωση κεφαλής με άμεση πλήξη από βαρύ αντικείμενο. Εξεταζόμενος ο Τ.Μ. από αστυνομικούς και ερωτώμενος για τον λόγο της εις βάρος του επίθεσης, απάντησε ότι πιθανόν να σχετίζεται με τον χώρο εργασίας του και συγκεκριμένα με υποθέσεις τις οποίες είχε χειριστεί ως υπεύθυνος βραχυχρόνιων μισθώσεων της ΕΤΑΔ. Εξεταζόμενος μάλιστα συμπληρωματικά, ανέφερε ότι ασχολήθηκε με τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις μισθώσεων για τις οποίες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα σχετικά με την απόδοση των ακινήτων μετά τη λήξη της διάρκειας μίσθωσής τους, καθώς και με την πληρωμή του μισθώματος που είχε οριστεί.

Οι μισθώσεις αυτές αφορούσαν: α) Ακίνητο στη Ζάκυνθο, για το οποίο ο χρόνος μίσθωσης είχε λήξει, β) υπαίθριο πάρκινγκ στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο χρόνος μίσθωσης του οποίου είχε λήξει αλλά ο εκμισθωτής συνέχισε να το εκμεταλλεύεται, και γ) υπαίθριο πάρκινγκ στην περιοχή του Αμαρουσίου, του οποίου ο χρόνος μίσθωσης έληγε στις 31/5/2024, ωστόσο παρουσίαζε απλήρωτες οφειλές. Επιπρόσθετα, ο αδέκαστος υπάλληλος ανέφερε ότι, όπως είχε ενημερωθεί προφορικά από άλλους συναδέλφους του, πίσω από τις εταιρίες που είχαν μισθώσει τα ανωτέρω υπαίθρια πάρκινγκ βρίσκονταν άτομα υπό τα στοιχεία Μ.Δ. και Κ.Γ.

Επίσης ανέφερε ότι την περίοδο που είχαν γίνει οι μισθώσεις των ανωτέρω ακινήτων υπεύθυνη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ήταν η γνωστή «Νάνσυ». Η αναφορά της Δίωξης Εκβιαστών είναι αποκαλυπτική για το μαφιόζικο κύκλωμα. Αναλυτικά αναφέρεται: «Από την εξέταση πάντως άλλων μαρτύρων προέκυψαν τα ακόλουθα: (Α). Εξεταζόμενος ο διευθυντής του Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΤΑΔ. Πέραν των τακτικών και προγραμματισμένων ελέγχων που διενεργεί ο ίδιος για λογαριασμό της εταιρίας, διατάχθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας η διενέργεια επιπρόσθετης έρευνας από την ιδιωτική ελεγκτική εταιρία DELOITTE, τη διενέργεια της οποίας αποφάσισε η διοίκηση της ΕΤΑΔ κατόπιν καταγγελιών που έγιναν από οργανωτές εκδηλώσεων σε βάρος υπαλλήλων της ΕΤΑΔ και είχαν σχέση με τον τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Ετσι προέκυψε πλήθος εκδηλώσεων που είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία αδειοδότησης – τιμολόγησής τους από την ΕΤΑΔ. Επίσης στον εν λόγω έλεγχο για τα έτη 2022 και 2023 εντοπίστηκαν εφτά εκδηλώσεις στο διαδίκτυο, οι οποίες έλαβαν χώρα στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί τιμολόγια και δεν έχουν εισπραχθεί έσοδα από την εταιρία».

Το… μήνυμα

Δεν είναι όμως μόνο η υπόθεση με το σφυροκόπημα του προϊσταμένου που χτυπήθηκε στο κεφάλι τον περασμένο Ιούνιο. Συγκεκριμένα στη δικογραφία τονίζονται τα εξής: «Στις 09.37 της 10/11/2021, επί της οδού Μονής Πετράκη αρ. 11 στην Αθήνα, άγνωστος δράστης, με μεταλλικό αντικείμενο (λοστό), χτύπησε στο κεφάλι τον οδηγό του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, τον οποίο προφανώς μπέρδεψαν με τον πραγματικό τους στόχο. Ο παθών δέχτηκε το χτύπημα τη στιγμή που ευρισκόταν σκυμμένος στη σταθμευμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα προκειμένου να την ξεκλειδώσει.

Περί την 01.55 της 28/11/2023 άγνωστος δράστης έθραυσε παράθυρο του υπ’ αριθμ. ΖΤΒ-31 ΙΧΕ, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο επί της οδού Ι. Παπαρόδου στο Παπάγου Αττικής, και έριψε στο εσωτερικό του αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Ο μηχανισμός εξερράγη, με αποτέλεσμα την καταστροφή, λόγω της σφοδρότητας της έκρηξης, του αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο παραπλεύρως της οδού, σε κατοικημένη περιοχή, καθιστώντας την έκρηξη επικίνδυνη για τους περιοίκους ή τυχόν περαστικό άτομο.

Το αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησίας εταιρίας και το χρησιμοποιεί ο Λ.Ε., οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, η οποία μισθώνει το ΙΧΕ. Προφανώς και εδώ επέλεξαν λάθος στόχο. Στις 29/11/2023 προσήλθε στην υπηρεσία μας ο οικονομικός διευθυντής στην ΕΤΑΔ και κατέθεσε ότι απογευματινές ώρες της 28/11/2023 είχε λάβει μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό του από άγνωστο προς τον ίδιο αποστολέα, με απειλητικό περιεχόμενο, από το οποίο προέκυψε ότι η ανωτέρω έκρηξη είχε ως στόχο τον ίδιο.

Την 8/12/2023 προσήλθε εκ νέου στην υπηρεσία μας ο μάρτυρας και μας κατέθεσε ότι πρωινές ώρες της 8/12/2023 η γυναίκα του βρήκε στον εξωτερικό χώρο της οικίας μία ανθοδέσμη και ένα φάκελο, ενώ στο εσωτερικό του υπήρχε σημείωμα που ανέγραφε “ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ… ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΝΙΚΟΛΑ… ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ… ΣΥΝΤΟΜΑ. Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ 28/11/2023” και είχε πάνω του κολλημένη με ένα χανζαπλάστ μία σφαίρα». Οπως αποδείχτηκε, η «Νάνσυ» της ΕΤΑΔ με το κατάλληλο αντίτιμο μίσθωνε με πενιχρά ποσά ως πάρκινγκ χώρους του Δημοσίου και ολυμπιακά ακίνητα ή επέτρεπε –ακόμα και μετά τη λήξη των μισθώσεων– τη χρήση τους σε συγκεκριμένους δύο ιδιώτες.

Εκτός ωστόσο από ανεπαρκή και ύποπτη διαχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, η έρευνα έδειξε αδυναμία πλήρους εφαρμογής της Διαγωνιστικής Διαδικασίας Ανοιχτού Τύπου, ενώ για τα έτη 2022 και 2023 εντοπίστηκαν εκδηλώσεις για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί τιμολόγια και δεν έχουν εισπραχθεί έσοδα. Χαρακτηριστική πάντως είναι η λίστα των 34 εκδηλώσεων μόνο στην Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο, για τις οποίες τα διαφυγόντα κέρδη εκτιμώνται σε 402.500 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συνολικά τα διαφυγόντα κέρδη αναμένεται να είναι εκατομμύρια ευρώ, καθώς η δράση της «Νάνσυς» και ακόμα ενός υφισταμένου της στην ΕΤΑΔ διήρκεσε αρκετά χρόνια.

Δείτε επίσης:

Kύκλωμα υπαλλήλων της ΕΤΑΔ προέβαιναν σε παράνομες μισθώσεις ακινήτων -Ζημιά για το Δημόσιο ύψους 400.000 ευρώ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This