Βόλος: Αγρότες από το Πήλιο διανυκτερεύουν με σκηνές έξω από το κτήριο της Περιφέρειας

Απαιτούν λύσεις στα προβλήματα

Must Read

Κατασκηνώνουν έξω από την Περιφέρεια μέχρι να βρουν το δίκιο τους. Σε μαζικές κινητοποιήσεις με αγροτικά αυτοκίνητα, διανυκτερεύσεις σε σκηνές έξω από κρατικά κτίρια και με αποκλεισμό μεγάλου μέρους του κέντρου του Βόλου έχουν προχωρήσει εκατοντάδες αγρότες, κυρίως από το Πήλιο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Και ταυτόχρονα ζητώντας να αποζημιωθούν πλήρως για τις μεγάλες καταστροφές που επέφερε στην παραγωγή τους και στην Θεσσαλία η κακοκαιρία Daniel!

Οι αγρότες, προερχόμενοι κυρίως από τις σημαντικές αγροτικές περιφέρειες της Ζαγοράς, του Μουρεσίου, του Κισσού και κυρίως του Ανατολικού Πηλίου, έκαναν μία μεγάλη προσυγκέντρωση κοντά στα Χάνια και κινήθηκαν προς τον Βόλο, φτάνοντας με εκατοντάδες αγροτικά αυτοκίνητα έξω από το κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου απέκλεισαν τις λεωφόρους Αναλήψεως και Ιωλκού. Σύμφωνα με δηλώσεις τους, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, αλλά θα διανυκτερεύουν, στήνοντας σκηνές στον προαύλιο χώρο του κτιρίου.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται, όπως λένε αγρότες και παραγωγοί, επειδή με το θέμα των αποζημιώσεων επικρατεί μία κατάσταση αδικαιολόγητη, όπου κυριαρχούν οι αδικίες και οι καθυστερήσεις. Και οι αποζημιώσεις πρέπει να είναι δίκαιες από την πλευρά του ΕΛΓΑ και να πραγματοποιηθούν με ίδιο τρόπο καταβολής σε όλους, όπως ακόμη και να καλυφθούν οι διαφορές μεταξύ συναδέλφων, όπως εξηγούν.

Παράλληλα, οι αγρότες-παραγωγοί ζητούν να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι σφοδρές κακοκαιρίες που σάρωσαν την Μαγνησία τον Σεπτέμβριο και επιπλέον να θωρακιστεί το Πήλιο με αντιπλημμυρικά έργα. Επίσης, οι αγρότες του Πηλίου ζήτησαν να γίνει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This