Οι στρατιωτικές σχολές και η ΕΑΑΣ

Must Read

Μείζον θέμα έχει προκύψει, ως γνωστόν, με τον αριθμό των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, οι οποίοι δεν συμπλήρωσαν ούτε φέτος τον απαιτούμενο αριθμό.

Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«Η συνεχής περιφρόνηση της μεγάλης κοινωνικής ομάδας των αποστράτων αξιωματικών από τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Αμυνας (Παναγιωτόπουλος – Δένδιας) και την κυβέρνηση, κατά την τελευταία πενταετία, καθώς και η πλήρης απαξίωση του λειτουργήματος του αξιωματικού από την Πολιτεία, αφού οι μισθοί των εν ενεργεία και οι συντάξεις των εν αποστρατεία όχι μόνον έχουν φτάσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, αλλά και η αγοραστική δύναμη των μισθών και συντάξεων έχει εξασθενήσει σημαντικά από το 2010, κατέστησαν τις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές μη ελκυστικές για τη νεολαία μας, με αποτέλεσμα: α. να μη συμπληρώνονται οι αναγκαίες θέσεις των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, με καταστροφική επίπτωση για την επάνδρωση των μαχίμων μονάδων, και β. τη δραματική πτώση των βάσεων».

Στη συνέχεια, η ΕΑΑΣ καλεί τους αρμοδίους να πάψουν την τακτική της αδιαφορίας, δεδομένων των γνωστών και υπαρκτών κινδύνων, και καταλήγει:

«Η ΕΑΑΣ, αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες όχι μόνον των μελών μας, αλλά και των εν ενεργεία συναδέλφων μας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, διότι έχετε θυσιάσει το ηθικό του προσωπικού στον βωμό της αλαζονείας σας».

Προσυπογράφουμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στους δρόμους οι αγρότες στη Θεσσαλία για τις αποζημιώσεις – Το απόγευμα συναντιούνται με τον Τσιάρα

«Ποδαρικό» με...κινητοποιήσεις έκαναν στον νέο μήνα οι αγρότες στη Θεσσαλία.Συγκεκριμένα, σήμερα βγήκαν στους δρόμους σε Πλατύκαμπο και Φάρσαλα.Στο κόμβο...

More Articles Like This