Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Σηκώθηκαν με το πρώτο φως τα εναέρια μέσα

Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Must Read

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες έδωσαν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε χθες στον Πισσώνα Ευβοίας. Τώρα η Πυροσβεστική ελπίζει ότι με τη βοήθεια των εναέριων μέσων θα καταφέρει να θέσει τη φωτιά άμεσα υπό πλήρη έλεγχο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως βορειοανατολικά, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της γεωμορφολογίας του εδάφους. Η εικόνα βέβαια είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες διάσπαρτες εστίες.

Στο σημείο παρέμειναν και επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 52 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, ενώ από αέρος επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα (11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων 2 ελικόπτερα για συντονισμό). Ακόμη, τοπική αυτοδιοίκηση και Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, ενώ δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

«Η δουλειά που κάνουμε μαζί με όλους τους φορείς είναι οι ζώνες»

Στην Εύβοια μετέβη και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκανε λόγο για μία νύχτα μάχης, καθώς και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.
«Η δουλειά που κάνουμε μαζί με όλους τους φορείς είναι οι ζώνες. Η δουλειά που μπορεί να γίνει μέσα στη νύχτα. Πρώτα απ’ όλα με ασφάλεια, έτσι ώστε να βρούμε μια καλύτερη κατάσταση με το πρώτο φως που θα επιχειρήσουν τα εναέρια. Κανείς δεν θα φύγει από εδώ πέρα όλο το βράδυ, μέχρι να κάνουμε την δουλειά μας», υπογράμμισε χθες ο κ. Κικίλιας, ενώ από την πλευρά του, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Θεόδωρος Βάγιας, εξήγησε πως όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία. Το κύριο βάρος είχε δοθεί στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς. «Οι καιρικές συνθήκες το βράδυ μας επιτρέπουν ώστε να μειώσουμε την ένταση της φωτιάς και με το πρώτο φως της ημέρας με δύο κύκλους εναέριων μέσων να μπορέσουμε να την ελέγξουμε και να την οριοθετήσουμε», ανέφερε.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις μαζί με τη δασική υπηρεσία είχαν εστιάσει ανατολικά του οικισμού Αφράτι, δημιουργώντας με μηχανήματα έργου αντιπυρικές ζώνες ώστε να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Καθώς η ένταση των ανέμων είχε μειωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες ώστε να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πάνω από 20 εναέρια μέσα αναμενεται να διατεθούν σε δύο κύκλους για να ξεκινήσουν τις ρίψεις νερού από αέρος.
Τέλος, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανέφερε πως δεν κινδυνεύουν σπίτια ούτε το μοναστήρι του Αγίου Αρμά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This