Κυπριακό: Ύπουλες κινήσεις του κατοχικού καθεστώτος στο Ευρωκοινοβούλιο για να προωθήσει τις θέσεις του!

Must Read

Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς το κατοχικό καθεστώς της Κύπρου προσεγγίζει βουλευτές τουρκικής καταγωγής προκειμένου να προωθήσει την «ατζέντα» του η οποία έχει ως κύριο στόχο την αναγνώριση χωριστής κυριαρχικής οντότητας στα κατεχόμενα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανδρέα Πιμπίσιη στην εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το κατοχικό καθεστώς έχει ήδη στείλει σχετική επιστολή στον Ιλχάν Κουτσούκ ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται ως συνέχεια ανάλογων ενεργειών που έχουν γίνει από το κατοχικό καθεστώς. Μάλιστα, έχει σταλεί επιστολή και προς την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Πίσω από τις κινήσεις αυτές βρίσκεται ο λεγόμενος «πρόεδρος της βουλής» του κατοχικού καθεστώτος, Ζορλού Τορέ (πηγή Κίπρις Πόστασι/ΓΤΠ).  Στην επιστολή του προς τον Ιλχάν Κιουτσούκ, ο Τορέ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εκλογή του για το κατοχικό καθεστώς και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο Κιουτσούκ θα είναι αποτελεσματικός στο να ακουστεί η φωνή του τουρκικού λαού της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Στην άλλη επιστολή που έστειλε προς την Μέτσολα, ο «πρόεδρος» του κατοχικού καθεστώτος έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή της ενώ την κάλεσε «να μην αγνοεί την κυριαρχική ισότητα του τουρκοκυπριακού λαού». Παράλληλα, επεσήμανε πως στο πλαίσιο της δέσμευσης της ΕΕ για την ειρήνη, την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη «οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι άδικες απομονώσεις που βιώνουν οι Τούρκοι της Κύπρου» και ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη για το Κυπριακό δεν φέρουν ο «τουρκικός λαός της Κύπρου και η Δημοκρατία της Τουρκίας».

«Έχει αγνοηθεί το γεγονός ότι στο πλαίσιο των ιδρυτικών συμφωνιών του 1960 η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μέλος οποιουδήποτε διεθνούς οργανισμού στον οποίο δεν είναι ταυτόχρονα μέλη οι εγγυήτριες χώρες Τουρκία και Ελλάδα και ότι η αποδοχή της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου στην Ένωση υπό το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη τη λύση του Κυπριακού προβλήματος», ανέφερε επίσης στην επιστολή ο Τορέ!

Και κατέληξε:«ο τουρκικός λαός της Κύπρου είναι προσηλωμένος στις αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ζήτησε «την αναγνώριση της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος» τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρις ο Ζορλού Τορέ συναντήθηκε με τον Ταχίρ Οσμάν Ταχίρ  ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα «αντιπροσώπου» του κατοχικού καθεστώτος στο Μπισκέκ της Κιργισίας από σήμερα, 1η Αυγούστου.

«Οι σχέσεις με τις Τουρκικές Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας, ιδίως με το Αζερμπαϊτζάν, απέκτησαν μεγάλη δυναμική μετά την ένταξη ως παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών», ανέφερε ο Τορέ και σημείωσε ότι η πλήρης ένταξη είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους και χαρακτήρισε την Κιργισία ως «μία από τις πιο σημαντικές Τουρκικές Δημοκρατίες».

Στο μεταξύ, υπάρχουν και άλλες εξελίξεις καθώς η τουρκοκυπριακή πλατφόρμα οικονομικών οργανώσεων ξεκίνησε εκστρατεία στο Λονδίνο διαμηνύοντας πως περιουσιακό πρόβλημα δεν θα επιλυθεί με τις συλλήψεις που γίνονται εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς, αλλά μέσω της επιτροπής ακίνητων περιουσιών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This