Ολυμπιακοί Αγώνες: Υπέγραψε την πρόκριση στα προημιτελικά η Εθνική πόλο των ανδρών

Μεγάλη νίκη και εμφάνιση για μετάλλιο για την Ελλάδα, 13-11 τις ΗΠΑ

Must Read

Η νίκη της Εθνικής πόλο των ανδρών με τους Αμερικανούς (13-11) είχε διπλή σημασία. Δεν ήταν μόνο η επιβεβαίωση ότι παραμένει ισχυρή, αλλά και επί της ουσίας υπέγραψε την πρόκρισή της στα προημιτελικά, αφού από τον κάθε όμιλο προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες.

Επόμενος στόχος είναι να παραμείνει στην κορυφή με νίκες στα δύο επόμενα ματς (Κροατία, Ιταλία), έτσι ώστε στα νοκ άουτ ματς να αποφύγει, τουλάχιστον στη φάση των «8» κάποιο μεγαθήριο.

Μπορεί η Ελλάδα να σημείωσε 13 γκολ, αλλά την παράσταση την έκλεψε ο τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς με τις αποφασιστικές του επεμβάσεις. Η εμφάνιση του αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αφού η άμυνα δεν λειτούργησε όπως έπρεπε σε πολλές κρίσιμες περιπτώσεις.




Οι Αμερικανοί μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη προηγήθηκαν 1-0 (Ίρβινγκ), ισοφάρισε ο Γεννηδουνιάς (1-1), νέο γκολ από τον Ντοντ, νέα ισοφάριση από τον Βλαχόπουλο (2-2). Ο Καλογερόπουλος ήταν ο παίκτης που έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα (3-2) και ο Γεννηδουνιάς με πέναλτι διαμορφωσε το 4-2. Κι όμως μέχρι τη λήξη του πρώτου οκτάλεπτου οι Αμερικανοί βρήκαν τρόπο να ισοφαρίσουν. Μείωσαν σε 4-3 (Μπόουνεν) και ισοφάρισαν (4-4) σε νεκρό χρόνο με σουτ από εστία σε εστία από τον Γουάνμπεργκ.

Δείτο το




Στο β΄οκτάλεπτο Νικολαίδης και Παπανικολάου έδωσαν καθαρό προβάδισμα (6-4), ο Ίρβινγκ μείωσε (6-5), ο Αργυρόπουλος έδωσε προβάδισμα δύο γκολ (7-5), αλλά με πέναλτι που ήταν επιθετικό φάουλ οι Αμερικανοί μείωσαν με τον Βάβιτς.

Στο γ΄οκτάλεπτο οι Αμερικανοί… έπαιξαν τα ρέστα τους. Δύο γκολ (Γούντχεντ, Ντοντ) τους έφεραν μπροστά στο σκορ. Ο Αεγυρόπουλος ισοφάρισε (8-8), ο Μπόουεν είχε απάντηση (8-9), αλλά Φουντούλης, Αργυρόπουλος και Φουντούλης έδειξαν ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει τη νίκη (11-9).

Με το ξεκίνημα του δ’ οκτάλεπου ο Φουντούλης έδωσε νέο αέρα (12-9), προσπάθησαν να αντιδράσουν οι Αμερικανοί (Κούπιδο το 12-10), αλλά ο Αργυρόπουλος έδωσε τη… χαριστική βολή (13-10). Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Ντοντ σε 13-11.

 

 

 

 

 

 

 

Έγιναν…
Ιταλία – ΗΠΑ 12-8
Κροατία – Μαυροβούνιο 11-8
Ρουμανία – Ελλάδα 7-14
Κροατία – Ιταλία 11-14
ΗΠΑ – Ρουμανία 14-8
Μαυροβούνιο – Ελλάδα 16-17
Ελλάδα – ΗΠΑ 13-11

Η Βαθμολογία

Έρχονται…
Σήμερα
17:35 Ιταλία – Μαυροβιούνιο
20:30 Ρουμανία – Κροατία
Σάββατο 3 Αυγούστου
13:05 Κροατία – Ελλάδα
17:35 Μαυροβούνιο – ΗΠΑ
22:05 Ιταλία – Ρουμανία
Δευτέρα 5 Αυγούστου
16:10 Ελλάδα – Ιταλία
19:30 Κροατία – ΗΠΑ
22:40 Ρουμανία – Μαυροβούνιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This