Λειψυδρία και τουρισμός

Αν κορακιάσουμε, να βάλουμε στον αποχυμωτή τα ευρώ που θα αφήσουν οι τουρίστες, να τα κάνουμε χυμό και να τα πιούμε.

Must Read

Από τη μια καμαρώνουμε για τα μιλιούνια των μπατιροτουριστών και κάποιων πιο χλιδάτων μουσαφιραίων, που έρχονται στην Ελλάδα για να φάνε τζατζίκια, μουσακάδες, σουβλάκια, καλαμαράκια και φάβες, να πιούνε ούζα και μπίρες, να βγάλουν σέλφι στην Ακρόπολη, να γλεντοκοπήσουν μέχρι πρωίας, να κρεβατωθούν σαν να μην υπάρχει αύριο και στο τέλος να ισχυριστούν ότι γνώρισαν και… ενθουσιάστηκαν με τον ελληνικό πολιτισμό.

Από την άλλη ανησυχούμε μήπως ξεμείνουμε από νερό, μια και όποτε ενσκήπτει μητσοτακική ακρίς στην εξουσία, ο Θεός μάς τιμωρεί και αρνείται να μας ποτίσει. Οι ολίγον πιο σιτεμένοι θυμόμαστε τη μαύρη τριετία 1990-1993 του αυθεντικού Μητσοτάκη, του Κωνσταντίνου (την οποία διαδέχτηκε η εξίσου κατραμίσια, ανδρεϊκή τριετία 1993-1996). Και τότε δεν έβρεχε, και ο «σοφός» πολιτικός, με τις βιλάρες και τις πισινάρες του, μας πρότεινε να βάζουμε τούβλο στο καζανάκι για λόγους εξοικονόμησης ύδατος σε κάθε ούρηση και αφόδευση. Και τώρα Μητσοτάκη* έχουμε, τον κλώνο, και πάλι δεν βρέχει και η κυβέρνησις μας ζητεί να κάνουμε οικονομία στην κατανάλωση.

Η απορία είναι απλή: πώς στην ευχή να κάνεις οικονομία στο νερό, και μάλιστα στα νησιά που τα δέρνει η ξεραΐλα, όταν δέχεσαι μετά βαΐων και κλάδων απίθανους αριθμούς τουριστών; Πέρυσι υπολογίζεται ότι ήρθαν περισσότεροι από 32 εκατομμύρια από δαύτους. Αυτοί δεν πίνουν νερό; Μόνο μπίρες και ούζα κατεβάζουν; Δεν εξαντλούν τους περιορισμένους φυσικούς πόρους της γης μας; Αν στεγνώσει εδώ το άπαν σύμπαν, τα λεφτά τους τι θα τα κάνουμε; Τουρσί; Μήπως θα αρχίσουμε τις παραγγελίες παγόβουνων από τον αρκτικό κύκλο;

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο τόπος μας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε τριπλασιασμό του πληθυσμού του για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακόμα κι αν μεριάσουμε οι Ελληνες για να έρθουν οι ξένοι με τα λεφτά τους, όπως θέλει ο Πορτοσάλτε, δεν επαρκούν οι φυσικοί πόροι. Ο τουρισμός χρειάζεται μεγάλη προσοχή από την πλευρά και του κράτους και των πολιτών. Το «όλοι οι καλοί χωράμε» ισχύει μεν, αλλά όλοι οι καλοί στον πλανήτη Γη μετά βίας γεμίζουν δέκα ταξί ή πενηνταθέσιο πουλμανάκι.

*Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον έχουν αποκαλέσει «Μωυσή», αλλά πιο πολύ στον Φαραώ με τις Πληγές του μοιάζει. Ακρίδες και κατσαρίδες στη Λάρισα, πλημμύρες, πυρκαγιές, πανδημίες, λειψυδρία, και δεν συμμαζεύεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στέλεχος της Χαμάς δεν επιβεβαιώνει τον θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της, Μοχάμεντ Ντέιφ

Ο στρατός του Ισραήλ «εξουδετέρωσε» τον στρατιωτικό διοικητή της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ, έναν από τους εγκεφάλους της επίθεσης της...

More Articles Like This