Ανταλλαγή 26 κρατουμένων μεταξύ Δύσης και Ρωσίας στην Άγκυρα – «Ας μείνουν μακριά οι εχθροί μας» λέει το Κρεμλίνο

Must Read

Μεγάλη επιχείρηση ανταλλαγής 26 δυτικών και Ρώσων κρατουμένων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άγκυρα υπό τον συντονισμό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ

Σύμφωνα με το CNN Turk πρόκειται για ανταλλαγή 26 ατόμων που κρατούνται στις φυλακές των ΗΠΑ, της Πολωνίας, της Σλοβενίας, της Νορβηγίας, της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στο πλαίσιο της επιχείρησης ανταλλαγής, 10 κρατούμενοι, εκ των οποίων 2 παιδιά, θα μεταφερθούν στη Ρωσία, 13 κρατούμενοι θα μεταφερθούν στη Γερμανία και άλλοι τρεις θα μεταφερθούν στις ΗΠΑ. Για την ανταλλαγή των κρατουμένων έφθασαν στην Αγκυρα συνολικά επτά αεροπλάνα, δύο από τις ΗΠΑ και από ένα από τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Νορβηγία και τη Ρωσία.

Η Ρωσική Ομοσπονδία παρέδωσε 16 άτομα: τους αντιπολιτευόμενους Vladimir Kara-Murza και Ilya Yashin, πρώην αρχηγούς του επιτελείου Navalny Liliya Chanysheva και Ksenia Fadeeva, Αμερικανούς δημοσιογράφους Evan Gershkovich και Alsou Kurmasheva, καλλιτέχνη Sasha Skochilenko, Andrei Pivovarov, Vadim Ostanin, Kevin Leake. Ο Paul Whelan, ο Oleg Orlov, ο Demuri Voronin, ο Patrick Schöbel και ο Herman Moizhes και ο Rico Krieger, ο οποίος είχε λάβει χάρη στο παρελθόν στη Λευκορωσία.

Σε αντάλλαγμα για τους Ρώσους, θα επαναπατριστούν οκτώ συλληφθέντες σε διάφορες δυτικές χώρες: το ζεύγος Ντούλτσεφ, που παραδέχτηκαν ότι εργαζόταν για τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες και ήταν υπό κράτηση στη Σλοβενία, τον Βαντίμ Κρασίκοφ, που καταδικάστηκε σε ισόβια στη Γερμανία για τη δολοφονία του πρώην διοικητή πεδίου της Τσετσενίας Zelimkhan Khangoshvili, ο Pavel Rubtsov, ο οποίος ήταν φυλακισμένος στην Πολωνία, ο Mikhail Mikushin, ο οποίος υποδύθηκε ως Βραζιλιάνος και κρατήθηκε για κατασκοπεία στη Νορβηγία, καθώς και τρεις άνδρες που υπηρέτησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες – Roman Seleznev, Vladislav Klyushin και Vadim Konoshchenok.

«Να μείνουν μακριά οι εχθροί μας»

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας την ανταλλαγή κρατουμένων με τη Δύση η οποία έγινε σήμερα, δήλωσε ότι ελπίζει πως όσοι έφυγαν από τις ρωσικές φυλακές, τους οποίους χαρακτήρισε ως «εχθρούς», θα μείνουν μακριά, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Το πρακτορείο TASS επικαλέσθηκε τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να λέει ότι θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις αργότερα σήμερα.

«Πιστεύω ότι όλοι οι εχθροί μας πρέπει να μείνουν εκεί (στο εξωτερικό) και όλοι εκείνοι που δεν είναι εχθροί μας πρέπει να επιστρέψουν. Αυτή είναι η άποψη μου» δήλωσε ο Πεσκόφ όπως μετέδωσε το TASS.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This