Τίναξε την μπάνκα: Μπαταχτσής ολκής η Νέα Δημοκρατία με χρέος 488 εκατ. ευρώ!

Συνεχίζεται η τακτική τού «δεν πληρώνω», με τις τράπεζες να κάνουν τα «στραβά μάτια» την ώρα που «στραγγαλίζουν» τους πολίτες - Θρασύτατη ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ κατά της «δημοκρατίας» επειδή αποκάλυψε τα δικά του εξωφρενικά φέσια

Must Read

Και φέτος η Ν.Δ. διατηρεί τον τίτλο του μεγαλύτερου «μπαταχτσή» του κράτους!

Όπως προκύπτει από τον ετήσιο ισολογισμό της, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στρατηγικό κακοπληρωτή στη χώρα, αφού χρωστά συνολικά σχεδόν μισό δισ. -για την ακρίβεια, 488 εκατ. ευρώ-, με το ποσό να αυξάνεται κάθε χρόνο ολοένα περισσότερο.

Την ώρα λοιπόν που η ακρίβεια έχει μετατραπεί σε μάστιγα για τα ελληνικά νοικοκυριά, τα ενοίκια έχουν λάβει την «ανιούσα», το ηλεκτρικό ρεύμα γίνεται είδος πολυτελείας και ενώ οι Έλληνες δεν μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά ούτε μερικές ημέρες διακοπών, το κυβερνών κόμμα, όπως και το ΠΑΣΟΚ, αυξάνει το χρέος τους χρόνο με τον χρόνο, συνεχίζοντας την τακτική «δεν πληρώνω».

Από τον ισολογισμό της ΝΔ

Αύξηση 50 εκατ. 

Η Ν.Δ. κατάφερε να αυξήσει μέσα σε έναν χρόνο τα χρέη της στις τράπεζες σχεδόν κατά 50 εκατ. ευρώ. Όπως προκύπτει από τον ισολογισμό του 2023 (που η εφημερίδα μας δημοσιεύει σήμερα, μία ημέρα ύστερα από αυτόν του ΠΑΣΟΚ, επειδή αναρτήθηκε καθυστερημένα), η Νέα Δημοκρατία πέρυσι είχε οφειλές 475.449.832,33 ευρώ σε τράπεζες, έναντι 425.600.611,17 το 2022. Δηλαδή, τα χρέη προς τις τράπεζες αυξήθηκαν κατά 49.848.221,16 ευρώ μέσα σε μόλις έναν χρόνο.

 

Την ίδια στιγμή, αυξημένες είναι και οι οφειλές προς προμηθευτές, Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ., καθώς έφτασαν τα 12.399.897,14 ευρώ, έναντι 9.966.564,65 ευρώ το προηγούμενο έτος. Συνολικά λοιπόν η Ν.Δ. οφείλει 487.849.729 ευρώ το 2023, έναντι 435.567.175 ευρώ το 2022.

Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα της Ν.Δ., και αυτό, όπως οι οφειλές της, διαρκώς αυξάνεται. Έτσι, το 2023 εκτοξεύτηκε στα 54.357.699,84 ευρώ, από τα 44.591.660,80 ευρώ το 2022.

Από τον ισολογισμό της ΝΔ

Βέβαια, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός ουσιαστικά κάνει ότι δεν βλέπει το χρέος αυτό, καθώς παλαιότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων «είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που έχουμε πετύχει, να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας», τονίζοντας παράλληλα πως μείωσε τις λειτουργικές δαπάνες του κόμματος κατά 70%.

Πάντως, παρά το μεγάλο της χρέος, που δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθεί, η Ν.Δ. δεν κάνει οικονομία, αφού πρόσφατα φέρεται ότι ξόδεψε πολλά χρήματα κατά την προεκλογική της εκστρατεία για τις ευρωεκλογές. Το ακριβές ποσό δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα, όμως πέρυσι, που έγιναν δύο εκλογικές αναμετρήσεις, είχε δαπανήσει 3.689.667 ευρώ στις εκλογές του Μαΐου και 2.531.901 ευρώ στις εκλογές του Ιουλίου, σύμφωνα με τις εκθέσεις εσόδων δαπανών βουλευτικών εκλογών που έχει δημοσιοποιήσει.

Σχεδόν 1 δισ. 

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είναι εδώ και χρόνια μεγάλοι οφειλέτες -οι μεγάλοι μπαταχτσήδες-, καθώς αμφότερα τα κόμματα το 2023 είχαν τραπεζικές και άλλες οφειλές που έφταναν τα 940 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο σε έναν χρόνο αυξάνουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες κατά 100 εκατ. ευρώ περίπου.

Με άλλα λόγια, τα δύο κόμματα μαζί βρίσκονται με χρέη σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρώσουν, τη στιγμή που, όπως λένε, θέλουν να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά της χώρας και να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Και, φυσικά, τα μεγάλα ερωτήματα είναι τα εξής:

  • Πώς ένα κόμμα μπορεί να κάνει ανεξάρτητη πολιτική όταν χρωστά μισό δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες;
  • Γιατί οι τράπεζες δεν ζητάνε τα λεφτά τους, όπως κάνουν με οφειλέτες πολίτες, μη διστάζοντας να βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια τους;
  • Εισαγγελέας θα παρέμβει ποτέ για αυτή την απαράδεκτη και προκλητική κατάσταση;
  • Πότε η Ν.Δ, και το ΠΑΣΟΚ θα αποπληρώσουν τα χρέη τους, όπως οφείλουν να κάνουν κάθε φορολογούμενος πολίτης και κάθε επιχείρηση;

Απύθμενο θράσος από το ΠΑΣΟΚ για τις οφειλές που φτάνουν το μισό δισ. ευρώ

Περισσεύει το θράσος εκεί στη Χ. Τρικούπη.

Αντί να απαντήσουν ξεκάθαρα πότε θα επιστρέψουν τα δανεικά από τους καταχρεωμένους Ελληνες για να παριστάνουν με ξένα κόλλυβα τους σωτήρες, εγκαλούν με μια κατάπτυστη ανακοίνωση τη «δημοκρατία», η οποία επιμένει να θυμίζει τις υποχρεώσεις τους. Ασφαλώς θα έπρεπε να τοποθετηθούν για το θέμα όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι και να προτείνουν βιώσιμη και εφαρμόσιμη λύση. Προς το παρόν αγνοούνται!

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2023, τα χρέη του Κινήματος προσεγγίζουν το μισό δισ. ευρώ, (445.824.401,66 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 47.800.000 ευρώ ή 12% μέσα σε ένα μόλις χρόνο), χωρίς να διαφαίνεται ορίζοντας αποπληρωμής.

Το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», 1η Αυγούστου 2024

Χάρη στην αλλαγή ΑΦΜ, όπως κάνουν όλοι οι μπαταχτσήδες, το κόμμα τους εξακολουθεί να εισπράττει κρατικό χρήμα, χωρίς όμως να μειώνει το χρέος!

Η εφημερίδα μας συστηματικά κάθε χρόνο δημοσιεύει τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και το ίδιο πράττει πάντα και σήμερα με τη Ν.Δ. Η διάλυσή του κόμματός τους είναι δική τους δουλειά. Εμείς ξαναρωτάμε: Θα ξεχρεώσουν ποτέ;

  •  Ιδού η θρασύτατη ανακοίνωση:

«Προς όσους σήμερα “θυμήθηκαν” τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, σημειώνουμε:

-Από το 2010 το κόμμα δεν έχει δανειστεί ούτε ένα ευρώ.

-Οι τόκοι και τα πανωτόκια που προσθέτουν οι τράπεζες είναι κοντά στα 50.000.000 ευρώ τον χρόνο.

-Από τις πρώτες πρωτοβουλίες του Νίκου Ανδρουλάκη ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν να ρυθμιστούν τα δάνεια του κόμματος προς τις τράπεζες.

-Στα στοιχεία που κατατίθενται στη Βουλή, με τον τρόπο που ζητούνται, δεν φαίνεται τι αποπληρώνεται στις τράπεζες, κάτι που προφανώς δεν ενδιαφέρει τους συντάκτες του δημοσιεύματος, γιατί σκοπός τους δεν είναι η πληρότητα της είδησής τους, αλλά η λάσπη στο ΠΑΣΟΚ.

Ξέχασαν, βέβαια, τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν ανάλογα προβλήματα, γιατί έχουν έναν συγκεκριμένο στόχο: Απεργάζονται μεθοδικά τη διάλυση και τη ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. Δεν θα τους κάνει τη χάρη ο κόσμος της παράταξης, που εγγυάται την πολιτική μας αυτονομία».

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μπαταχτσής ολκής η Νέα Δημοκρατία,
    Μπαταχτσής ολκής ΚΑΙ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ.

    ΚΙΑΠΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ?
    ΧΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ…

    ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.!!
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑΦΟΔΕΥΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΓΙΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This