Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτές είναι οι τιμές των τιμολογίων του Αυγούστου – Πού κλείδωσε η επιδότηση

Οι ανακοινώσεις του ΥΠΕΝ για το τελικό ποσό της επιδότησης, ανά κιλοβατώρα

Must Read

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε (01/08) το ύψος της έκτακτης στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που αφορά σε καταναλώσεις του Αυγούστου. Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:




  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16€/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 €/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.




 

Ειδικότερα, τα πράσινα τιμολόγια των παρόχων με τις τελικές χρεώσεις του Αυγούστου 2024, ανά πάροχο διαμορφώθηκαν για τον Αύγουστο ως εξής:

  • ΔΕΗ_Το Γ1/Γ1Ν για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης έχει χρέωση στα 0,16391 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η νυχτερινή χρέωση είναι στα 0,14934 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.
  • ΗΡΩΝ_Το Basic Home έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,14279 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.
  • Protergia_Το οικιακό Value Special έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,1439 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Η τιμή του παγίου είναι στα 4 ευρώ.
  • Elpedison_Το ειδικό οικιακό τιμολόγιο για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,1425 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιμή του παγίου είναι στα 4 ευρώ. Από την 101ηκιλοβατώρα και πάνω η ανταγωνιστική χρέωση χωρίς επιδότηση είναι είναι στα 0,1995 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Μέχρι τις 500 κιλοβατώρες η χρέωση με την επιδότηση είναι στα 0,1835
  • NRG_Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,17131 ευρώ ανά κιλοβατώρα με ebill και πάγια εντολή και έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι στα 3,5 ευρώ.
  • Volton_Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,16292 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και δώρο το ρεύμα του πρώτου μήνα. Το πάγιο είναι στα 4,90 ευρώ.
  • Φυσικό Αέριο Ελλάδος_Το ειδικό ενιαίο τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,1539 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.
  • ΖΕΝΙΘ_Το Power Home Smart έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,26318 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.
  • Ελιν_Το Power On! Home Green έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,14205 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.
  • Volterra_Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15613 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 4,50 ευρώ.
  • Solar Energy_Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,17839 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Στην Βουλή η τροπολογία για τα τέλη στους παρόχους ρεύματος και την επιδότηση

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This