Λεπτομέρειες-σοκ για το σεξουαλικό σκάνδαλο με ιερείς: «Μου ζήτησε να του βρω άλλα αγόρια» – «Οργάνωνε πάντα όργια στο σπίτι μου»

Ανάγκαζαν τα θύματά τους να κάνουν σεξ με αντάλλαγμα ρούχα, φαγητό ή δουλειά  και προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα στοιχεία στήνοντας διάρρηξη!

Must Read

Δύο Ιταλοί κληρικοί ( o Domenico “Mimmo” Silvestro και o Nicola Gildi) συνελήφθησαν για σεξουαλική κακοποίηση, αφού διοργάνωσαν  διάρρηξη με στόχο να κλέψουν τα τηλέφωνα των φερόμενων ως θυμάτων τους και να εξαφανίσουν έτσι τα αποδεικτικά στοιχεία, ανακοίνωσε την Πέμπτη η εισαγγελία της Νάπολης.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο, όταν δύο άνδρες που ζούσαν στην Αφράγκολα, έναν δήμο κοντά στην ιταλική πόλη, έπεσαν θύματα διάρρηξης κατά την οποία οι δράστες πήραν μόνο ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ διέφυγαν πριν βρουν το δεύτερο.

Η διάρρηξη «ήταν παράξενη» και τα θύματα έκαναν αμέσως τη σύνδεση με τη σεξουαλική κακοποίηση από φραγκισκανούς μοναχούς στα μοναστήρια για τα οποία εργάζονταν.

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα, η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας τις επιθέσεις που διαπράττονταν «μέσα σε διάφορα μοναστήρια, συμπεριλαμβανομένης της Βασιλικής του Sant’Antonio d’Afragola» αναφέρουν δημοσιεύματα.

Οι καταγγέλλοντες έγραψαν στην ιεραρχία των κληρικών μέσω του δικηγόρου τους, για να καταγγείλουν τις επιθέσεις. Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, οι κληρικοί ανάγκαζαν τα θύματά τους να κάνουν σεξ με αντάλλαγμα ρούχα, φαγητό ή δουλειά.

«Μου ζήτησε να του βρω άλλα αγόρια»

«Το 2016, γνώρισα τον αδελφό σε ένα chat γνωριμιών», αφηγήθηκε ένας από τους καταγγέλλοντες, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Corriere della Sera. «Ο αδελφός δεν έκανε απλώς σεξ μαζί μου, μου ζήτησε να του βρω κι άλλα αγόρια», είπε, αναφερόμενος σε «όργια».

Δημοσιεύματα ιταλικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πως το ένα από τα θύματα ήταν Ιταλός και το άλλο άνδρας από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βορειοαφρικανός κατά τα ιταλικά ΜΜΕ).

«Ο πατέρας Gildi, μέσω εμού, οργάνωνε πάντα όργια στο σπίτι μου, τα οργάνωσα γιατί διαφορετικά δεν θα με βοηθούσε με ασφάλιση, με φαγητό, με εκβίαζε», φέρεται να υποστήριξε νεαρός Βορειοαφρικανός ο οποίος έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πρώτα από τον πατέρα Nicola Gildi και μετά από τον Domenico Silvestro.

«Τα αιτήματα για τη διοργάνωση αυτών των οργίων προέκυψαν μέσω μηνυμάτων που έστειλε ο πατέρας Gildi στον φίλο μου … Αυτά είναι πράγματα που συνέβαιναν περίπου μία φορά το μήνα. Τα αγόρια που ήρθαν σε αυτά τα όργια προσκλήθηκαν με εφαρμογές γνωριμιών όπως το “Ciao Amigos” και το “Tinder”. Ο πατέρας Gildi είχε σεξουαλικές σχέσεις με αγόρια τα οποία στη συνέχεια πλήρωσα για αυτόν, με χρηματικά ποσά περίπου 50 ευρώ. Σε αυτά τα όργια αναγκάστηκα και εγώ από τον πατέρα Gildi να έχω σεξουαλική επαφή, διαφορετικά, όπως έχω ήδη πει, δεν θα με βοηθούσε πλέον. Ακόμη και ο φίλος μου … αναγκάστηκε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον ιερέα υπό εκβιασμό ότι θα αφαιρούσε τη βοήθεια που λάβαμε», ανέφερε ακόμα ο νεαρός μετανάστης σύμφωνα με το cronachedellacampania.it.

Οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αποκάλυψαν επίσης ότι η διάρρηξη είχε γίνει για να αφαιρεθούν από τους δύο άνδρες τα τηλέφωνά τους «που περιείχαν εικόνες και συζητήσεις που ήταν τουλάχιστον ενοχλητικές και που ήταν πιθανό να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα σε ορισμένους μοναχούς στα μοναστήρια».

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ιερέας της ενορίας της Afragola, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη, είχε διατάξει τη διάρρηξη, για την οποία διώκεται ποινικά. Τέσσερα άλλα άτομα, συνελήφθησαν επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο αρχιεπίσκοπος της Νάπολης, Μίμο Μπατάλια, ανέφερε σε δήλωσή του την Πέμπτη ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This