Η Ιμάνε Κελίφ, η Αλγερινή intersex πυγμάχος που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ανάγκασε την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να βγάλει ανακοίνωση, θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ
«Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να ασκεί τον αθλητισμό χωρίς διακρίσεις. Όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν στο τουρνουά πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 συμμορφώνονται με τους κανονισμούς επιλεξιμότητας και συμμετοχής του αγώνα, καθώς και με όλους τους ισχύοντες ιατρικούς κανονισμούς που ορίζονται από τη Μονάδα Πυγμαχίας Paris 2024 (PBU). Όπως και με τους προηγούμενους Ολυμπιακούς αγώνες πυγμαχίας, το φύλο και η ηλικία των αθλητών βασίζονται στο διαβατήριό τους.
Αυτοί οι κανόνες ίσχυαν επίσης κατά την περίοδο των προκριματικών, συμπεριλαμβανομένων των τουρνουά πυγμαχίας των Ευρωπαϊκών Αγώνων 2023, των Ασιατικών Αγώνων, των Παναμερικανικών Αγώνων και των Αγώνων Ειρηνικού, του ad hoc προκριματικού τουρνουά Αφρικής 2023 στο Ντακάρ (SEN) και δύο παγκόσμιων προκριματικών τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν στο Busto Arsizio (ITA) και Μπανγκόκ (THA) το 2024, όπου συμμετείχαν συνολικά 1.471 διαφορετικοί πυγμάχοι από 172 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOCs), την Ομάδα Προσφύγων Πυγμαχίας και Μεμονωμένους Ουδέτερους Αθλητές, και συμμετείχαν πάνω από 2.000 αγώνες πρόκρισης.
Η PBU χρησιμοποίησε τους κανόνες πυγμαχίας του Τόκιο 2020 ως βάση για να αναπτύξει τους κανονισμούς της για το Παρίσι 2024. Αυτό ήταν για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στις προετοιμασίες των αθλητών και να εγγυηθεί τη συνέπεια μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτοί οι κανόνες του Τόκιο 2020 βασίστηκαν στους κανόνες μετά το Ρίο 2016, οι οποίοι ίσχυαν πριν από την αναστολή της Διεθνούς Ομοσπονδίας πυγμαχίας από τη ΔΟΕ το 2019 και την επακόλουθη ανάκληση της αναγνώρισής της το 2023.
Έχουμε δει σε αναφορές παραπλανητικές πληροφορίες για δύο αθλήτριες που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Οι δύο αθλήτριες αγωνίζονται σε διεθνείς αγώνες πυγμαχίας εδώ και πολλά χρόνια στην κατηγορία των γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, International Boxing Association (IBA) Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τουρνουά εγκεκριμένα από την IBA.
Οι δύο αυτές αθλήτριες έπεσαν θύματα μιας ξαφνικής και αυθαίρετης απόφασης της IBA. Προς το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος IBA το 2023, αποκλείστηκαν ξαφνικά χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της IBA που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπό τους, η απόφαση αυτή ελήφθη αρχικά αποκλειστικά από τον Γενικό Γραμματέα και Διευθύνοντα Σύμβουλο της IBA. Το συμβούλιο της IBA την επικύρωσε μόνο στη συνέχεια και μόνο στη συνέχεια ζήτησε να θεσπιστεί μια διαδικασία που θα ακολουθούσε σε παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον και να αντικατοπτρίζεται στους κανονισμούς IBA. Τα πρακτικά αναφέρουν επίσης ότι η IBA θα πρέπει να ‘καθιερώσει μια σαφή διαδικασία σχετικά με τις δοκιμές φύλου’.
Η τρέχουσα επιθετικότητα εναντίον αυτών των δύο αθλητριών βασίζεται εξ ολοκλήρου σε αυτήν την αυθαίρετη απόφαση, η οποία ελήφθη χωρίς καμία κατάλληλη διαδικασία – ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αυτές οι αθλήτριες αγωνίζονταν σε αγώνες ανώτατου επιπέδου για πολλά χρόνια.
Μια τέτοια προσέγγιση είναι αντίθετη με τη χρηστή διακυβέρνηση. Οι κανόνες επιλεξιμότητας δεν θα πρέπει να αλλάζουν κατά τη διάρκεια του συνεχούς διαγωνισμού και οποιαδήποτε αλλαγή κανόνων πρέπει να ακολουθεί κατάλληλες διαδικασίες και να βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία.
Η ΔΟΕ δεσμεύεται να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη, τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΔΟΕ και το Στρατηγικό Πλαίσιο της ΔΟΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Θλίψη στη ΔΟΕ για την κακοποίηση που δέχονται αυτή τη στιγμή οι δύο αθλήτριες.
Η αναγνώριση της IBA αποσύρθηκε από τη ΔΟΕ το 2023 μετά την αναστολή της το 2019. Η ανάκληση της αναγνώρισης επιβεβαιώθηκε από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS). Δείτε τη δήλωση της ΔΟΕ μετά την απόφαση.
Η ΔΟΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι χρειάζεται οι Εθνικές Ομοσπονδίες Πυγμαχίας να καταλήξουν σε συναίνεση γύρω από μια νέα Διεθνή Ομοσπονδία προκειμένου η πυγμαχία να συμπεριληφθεί στο αθλητικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων LA28».
Ένθερμος υποστηρικτής της Αλγερινής πυγμάχου Ιμάν Κελίφ ο πρόεδρος Μακρόν!
Τελικά τίποτα ίσως να μη γίνεται τυχαία σ’ αυτή τη ζωή!
Από τους πιο ένθερμους θαυμαστές της Αλγερινής πυγμάχου Ιμάν Κελίφ (Imane Khelif) είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Σε επίσκεψή του το 2022 μάλιστα στον αγωνιστικό χώρο, ο Μακρόν φαίνεται να «λιώνει» στη θέα της διεμφυλικής ίντερσεξ ανδρογυναίκας κι ότι άλλο χαρακτηρισμό σκαρφιστούν για να κάνουν το παράλογο λογικό και το ανώμαλο, ομαλό, όσοι προωθούν τη woke ατζέντα!
Ο Γάλλος πρόεδρος, φαίνεται ιδιαίτερα γοητευμένος. Με πλατύ χαμόγελο σαν πρωτάρη ερωτευμένου που φλερτάρει, κοιτάζει στα μάτια την ανδρογυναίκα και μάλιστα φέρεται να της είπε πως αν περάσει στον τελικό της πυγμαχίας, θα βρεθεί αποκλειστικά και μόνο για εκείνην στις κερκίδες, για να τη θαυμάσει και να την υποστηρίξει!
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το ζεύγος Μακρόν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την Αλγερία, καθώς η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, φέρεται να πέρασε εκεί κάποια χρόνια από τη ζωή της σε νεαρή ηλικία, «πριν από τη φυλομετάβαση» της, δηλώνουν όσοι υποστηρίζουν πως η Μπριζίτ, γεννήθηκε άνδρας.
Μάλιστα, λέγεται πως η Αλγερία, όπως και άλλες χώρες (Ρωσία-ΗΠΑ), έχουν πολλά στοιχεία γύρω από την πραγματική ιστορία της Μπριζίτ Μακρόν.
Σε όλες τις περιπτώσεις, η προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν, αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση της woke ατζέντας παγκοσμίως. Στις δυο κυβερνήσεις της θητείας του, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του επιλέχθηκαν από την LGBTQ+ κοινότητα ενώ η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, έγινε αποκλειστικά και μόνο στον αστερισμό των ΛΟΑΤΚΙ!
Δείτε βίντεο:
Οι αντιδράσεις από Μελόνι και Ιταλούς υπουργούς
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι είπε ότι ο αγώνας της Καρίνι εναντίον της Κελίφ δεν ήταν αγώνας μεταξύ ίσων «Πιστεύω ότι οι αθλητές που έχουν ανδρικά γενετικά χαρακτηριστικά δεν πρέπει να γίνονται δεκτοί σε αγώνες γυναικών», είπε η Μελόνι. «Και όχι επειδή θέλεις να κάνεις διακρίσεις σε βάρος κάποιου, αλλά για να προστατέψεις το δικαίωμα των αθλητών να μπορούν να αγωνίζονται επί ίσοις όροις».
Έτσι κι αλλιώς ο αγώνας της Καρίνι με την Κελίφ ήταν το θέμα πολλών συζητήσεων στην Ιταλία, με την υπουργό Οικογένειας της χώρας Εουτζένια Ροκέλα και τον υπουργό Αθλητισμού Αντρέα Αμπόντι να εκφράζουν ανησυχία για τους κανόνες επιλεξιμότητας την Τετάρτη.
Ερωτηθείσα εάν αισθάνθηκε επιβαρυμένη από τόσα προηγήθηκαν, η Καρίνι είπε: «Δεν το έκανα. Για μένα, δεν ήταν πράγματα που με σταμάτησαν ή με εμπόδιζαν ψυχικά.
Μπήκα στο ρινγκ και είπα, θα δώσω ό,τι έχω, ανεξάρτητα από τον άνθρωπο απέναντί μου, που δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Έπρεπε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Έτσι, όσον αφορά όλες τις διαμάχες, δεν με ενδιέφεραν ποτέ. Μπήκα και ήθελα απλώς να κερδίσω».
Διαβάστε ακόμα:
- Παγκόσμια κατακραυγή για την αδικία σε βάρος της Ιταλίδας πυγμάχου -«Ντροπή! Άντρας χτυπάει γυναίκα»
- Σάλος: Ιταλίδα πυγμάχος εγκατέλειψε τον αγώνα με την Imane Khelif μετά από δυνατή γροθιά – Ξέσπασε σε κλάματα
- Ολυμπιακοί Αγώνες: Αγωνίζονται ως γυναίκες πυγμάχοι που αποκλείστηκαν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα επειδή θεωρήθηκαν βιολογικά άντρες!
*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ
Τα δικαιώματα και η ελευθερία του καθενός σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα και η ελευθερία του άλλου. Αυτό το ξέρει η φιλολοάτκι ΔΟΕ; Είναι μεγάλο το πακέτο που εισπράττει από τους άλλους φιλολοάτκι οργανισμούς για να παριστάνει την τυφλή σε σχέση με την ισότητα και το ευ αγωνίζεσθαι; πόση γελοιότητα θα αντέξουμε ακόμα;