Συναγερμός με ενημερώσεις και κατάσταση ετοιμότητας για πιθανούς ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα

Επικείμενη απειλή

Must Read

Τα όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή όλο αυτό το διάστημα είχαν θέσει σε κατάσταση επιφυλακής πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Μετά όμως από τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτη της Χαμάς, στο Ιράν, η κατάσταση φαίνεται να έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο συναγερμό για ενδεχόμενα πλήγματα αντιποίνων κατά ισραηλινών στόχων που βρίσκονται σε χώρες-συμμάχους του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbreak, αστυνομικοί που υπηρετούν στην Βουλή κλήθηκαν εκτάκτως με άκρως απόρρητο υπηρεσιακό σημείωμα, προκειμένου να ενημερωθούν για την επικείμενη απειλή.

Τόσο η Ελληνική Αστυνομία, όσο και η ΕΥΠ, βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και πραγματοποιούν συνεχείς επαφές με Αρχές άλλων χωρών, για ανταλλαγή πληροφοριών.

«Το επίπεδο της επαγρύπνησης έχει αυξηθεί», είπε χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή» στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Θυμίζουμε ότι την τελευταία διετία υπήρξαν δύο περιπτώσεις στην Ελλάδα με σχέδια επιθέσεων κατά ισραηλινών στόχων:

Τον Μάρτιο του 2023 η πρώτη, όταν με τη βοήθεια της Μοσάντ, οι ελληνικές Αρχές συνέλαβαν δύο Πακιστανούς που ετοίμαζαν επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή στο Μοναστηράκι.

Και τον Ιούνιο του 2024 η δεύτερη, όταν σημειώθηκαν εμπρηστικές επιθέσεις κατά αυτής της εβραϊκής συναγωγής στο Μοναστηράκι, αλλά και κατά ξενοδοχείου ισραηλινών συμφερόντων στην ίδια περιοχή.







Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This