Η Κάμαλα Χάρις και επίσημα υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ – Εξασφάλισε το χρίσμα των Δημοκρατικών

Must Read

Μέσω μιας «εικονικής» ονομαστικής ψηφοφορίας, η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε και  επίσημα σήμερα, Παρασκευή 2/8, το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την  εκπροσώπησή τους στην εκλογική κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών ξεκίνησε τη διαδικασία για την επιλογή του υποψηφίου τους για τις προεδρικές εκλογές χτες Πέμπτη, όταν άνοιξε η ψηφοφορία για τους περισσότερους από τους 4.000 αντιπροσώπους του κόμματος, οι οποίοι μπορούν να ψηφίσουν χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική φόρμα ή τηλεφωνικά, και θα ολοκληρωθεί  τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου. Η 59χρονη πολιτικός χρειαζόταν τις ψήφους τουλάχιστον 2.350 αντιπροσώπων, για να περάσει το όριο που απαιτείτο, ώστε να εξασφαλίσει και αριθμητικά τη θέση της υποψήφιας, κάτι που ήδη κατάφερε πανηγυρικά.

Πληροφορούμενη την εκλογή της, προέβη σε ανάρτηση στα social media, όπου ανέφερε ότι αισθάνεται «τιμή» που οι Δημοκρατικοί την επέλεξαν για υποψήφιά τους για την αμερικανική προεδρία και πρόσθεσε ότι θα αποδεχτεί επισήμως το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί στο Σικάγο την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ η Καμάλα Χάρις νικά κατά κράτος τον Ντόναλντ Τραμπ στο οικονομικά κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας για το προεδρικό χρίσμα, καθώς μέσα στον Ιούλιο κατάφερε να συγκεντρώσει από δωρεές περί τα 310 εκατ. δολάρια, έναντι «μόλις» 137 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μάλιστα, οι Δημοκρατικοί έχουν συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, με τέσσερις ακόμη μήνες να απομένουν, με τις προβλέψεις για πολλά περισσότερα να είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξες, από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να αποσυρθεί από την εκ νέου διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Χάρις, οι μεγάλοι δωρητές των Δημοκρατικών δέσμευσαν 150 εκατομμύρια δολάρια σε ένα προεδρικό super PAC υπέρ του κόμματος, ενώ οι εκστρατείες των Black Women for Harris, Latinas for Harris και White Dudes for Harris, συγκέντρωσαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια. Τα δύο τρίτα του συνολικού ποσού του Ιουλίου, πάντως, προήλθαν από δωρητές που έκαναν για πρώτη φορά δωρεές και η πλειοψηφία του συνολικού ποσού συγκεντρώθηκε από δωρεές ύψους 200 δολαρίων ή λιγότερο, με τους εκπροσώπους της προεκλογικής εκστρατεία της αντιπροέδρου των ΗΠΑ να υποστηρίζουν πως είδαν αύξηση μεταξύ των δωρητών της Gen Z και των Millenials, μια εκλογικές ομάδες που ο Μπάιντεν δυσκολευόταν πολύ να κερδίσει.

«Πρόκειται για μια συγκομιδή που γράφει ιστορία για μία υποψήφια που θα γράψει ιστορία αυτόν τον Νοέμβριο», ανέφερε σε δήλωσή της η υπεύθυνη της εκστρατείας της Καμάλα Χάρις, Julie Chavez Rodriguez, προσθέτοντας ότι «το τεράστιο κύμα υποστήριξης που είδαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα καθιστά σαφές ότι ο συνασπισμός της Χάρις έχει κινητοποιηθεί, αυξάνεται και είναι έτοιμος να καταβάλει προσπάθεια για να νικήσει τον Τραμπ αυτόν τον Νοέμβριο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This