Το ΥΠΕΘΑ απάντησε στο κρεσέντο προκλήσεων των Τούρκων

Με δύο ΝΟΤΑΜ δέσμευσε περιοχές ανατολικά της Κάσου και δυτικά του Καστελόριζου για τη διενέργεια άσκησης με την ονομασία «Τρίαινα»

Must Read

Aπάντηση στο κρεσέντο προκλήσεων της Αγκυρας, όχι μόνο φραστικών, αλλά και επί του πεδίου, όπως έγινε στην Κάσο, δίνει η Ελλάδα, δεσμεύοντας, μέσω ΝΟΤΑΜ, δύο περιοχές.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας με δύο ΝΟΤΑΜ δέσμευσε στις 29 Ιουλίου δύο περιοχές ανατολικά της Κάσου και δυτικά του Καστελόριζου (μέσα δηλαδή στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο) και στις 7 Αυγούστου στη μία περίπτωση και από 22 ως 28 Αυγούστου στη δεύτερη το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα προχωρήσουν στη διενέργεια άσκησης με την ονομασία «Τρίαινα».

Σύμφωνα με τις ΝΟΤΑΜ που εξεδόθησαν εν προκειμένου οι ασκήσεις θα είναι χωρίς πυρά, με το Πολεμικό Ναυτικό να διαθέτει για την εκτέλεση του σεναρίου είτε μια πυραυλάκατο είτε μια κανονιοφόρο, ενώ η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει δύο με τέσσερα μαχητικά.

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση εντείνει το πρέσινγκ για το σοβαρό επεισόδιο στην Κάσο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει ερώτηση και να ζητά απαντήσεις σε εννέα ερωτήματα, με κυρίαρχο αν παραχώρησε η Ελλάδα κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία. Οπως σημειώνεται, «οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πραγματική στάση της κυβέρνησης έναντι της κλιμακούμενης και σχεδιασμένης τουρκικής επιθετικότητας και συστηματικής αμφισβήτησης της κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας μας», ενώ υπογραμμίζεται πως «ορισμένα μάλιστα ΜΜΕ περιγράφουν την κρίση της 22ας και της 23ης Ιουλίου ως “νέα Ίμια” σε βάρος της Ελλάδας, με τα τουρκικά ΜΜΕ να ισχυρίζονται ότι οι έρευνες ολοκληρώθηκαν με την άδεια των… τουρκικών αρχών!»

Παράλληλα, σκληρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση η Ρένα Δούρου, με φόντο τις νέες… βόλτες τουρκικού ερευνητικού στη Λέσβο. Οπως σημειώνει, την ώρα που σύσσωμη η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να πείσει ότι στην Κάσο δεν συνέβη κάτι το αρνητικό για την Ελλάδα, η τουρκική κυβέρνηση τη διαψεύδει εμπράκτως, καθώς βρέθηκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων ξανά τουρκικό πλοίο.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This