Νύχτα χάους στο Σάντερλαντ: Φωτιά σε αστυνομικό τμήμα – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί – Οκτώ συλλήψεις

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για την δολοφονία των τριών κοριτσιών την Δευτέρα

Must Read

Ένα «σκηνικό» χάους επικράτησε για ακόμα μια νύχτα σε πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας ως αντίδραση στην δολοφονία των τριών μικρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ την περασμένη Δευτέρα από ένα 17χρονο.

Οι ταραχές που συνεχίστηκαν για τρίτο συνεχόμενο βράδυ επεκτάθηκαν χθες στο Σάντερλαντ.

Διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικής δύναμης η οποία είχε αναπτυχθεί κοντά σε τέμενος της πόλης, πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο και προκάλεσαν πυρκαγιά δίπλα σε αστυνομικό τμήμα, όπως μεταδίδει το BBC.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και δύο εξ αυτών νοσηλεύονται, σύμφωνα με την ενημέρωση από την τοπική αστυνομική διεύθυνση, στην οποία γίνεται επίσης λόγος για οκτώ συλλήψεις. Από τους αστυνομικούς οι δύο παραμένουν στο νοσοκομείο  και ο ένας πήρε εξιτήριο.

Οι βρετανικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής ενόψει των αντιμεταναστευτικών διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί το σαββατοκύριακο.

Επεισοδιακές διαδηλώσεις ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες σε Σάουθπορτ, Χάρτλπουλ και Λονδίνο, μετά τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν σε κοινωνικά δίκτυα ότι ο συλληφθείς ήταν εξτρεμιστής μουσουλμάνος που βρισκόταν παράνομα στη Βρετανία.

Οι αρχές κάνουν λόγο για «απαράδεκτες» σκηνές και τονίζουν πως η ασφάλεια του κόσμου είναι η πρώτη προτεραιότητα. Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Ιβέτ Κούπερ διαμήνυσε πως οι δράστες των ταραχών «θα πληρώσουν» ενώ σημείωσε πως η αστυνομία είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης για να λάβει την ισχυρότερη δυνατή δράση.

Στο Λίβερπουλ

Συγκρούσεις σημειώθηκαν και στο Λίβερπουλ ανάμεσα σε διαδηλωτές και άτομα που προστάτευαν ένα τζαμί. Οι διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν μαύρες κουκούλες, απωθήθηκαν από την αστυνομία.




 




Δείτε επίσης:

Άγρια επεισόδια στο Σάουθπορτ για την δολοφονία των 3 κοριτσιών – Μαινόμενο πλήθος επιτέθηκε σε τζαμί

Σάουθπορτ: Αυτός είναι ο δολοφόνος που κατέσφαξε τα κοριτσάκια!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This