Σομαλία: Τρομοκρατική επίθεση στο Μογκαντίσου – Πάνω από 30 νεκροί

Tζιχαντιστές «χτύπησαν» στην δημοφιλή παραλία Λίντο

Must Read

Τραγωδία στην Αφρική. Πάνω από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν κατά την άγρια επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές, αργά το βράδυ της Παρασκευής στην δημοφιλή παραλία Λίντο του Μογκαντίσου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της σομαλικής αστυνομίας.

Σε εικόνες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα διακρίνονται πολλά πτώματα διασκορπισμένα και τραυματίες που προσπαθούν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν, καθώς ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις! Σκηνές σοκ. Στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρέθηκε επίσης ένα παραλιακό ξενοδοχείο. Σύμφωνα με ενημέρωση από τις Αρχές, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένος και ακολούθησαν πυρά από πέντε ενόπλους, οι οποίοι εξουδετερώθηκαν λίγο μετά από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία εξακολουθεί να ελέγχει περιοχές της Σομαλίας και να εξαπολύει επιθέσεις ακόμη και στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Τον Ιούλιο, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από εστιατόριο, όπου κόσμος παρακολουθούσε τον τελικό του Euro, με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να σκοτωθούν και αρκετοί να τραυματιστούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This