Νέες φωτιές σε Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα, Εύβοια, Καλάβρυτα, Ναύπλιο και Τανάγρα – Νέες προειδοποιήσεις μέσω 112

Must Read

Για μια ακόμη ημέρα πυροσβέστες σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με νέες φωτιές που ξεσπούν, με μόνο θετικό στοιχείο πως, στην προκειμένη περίπτωση, δεν απειλούνται (άμεσα) κατοικίες ή/και ανθρώπινες ζωές.

Νωρίτερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγία Παρασκευή, κοντά στη Σουρωτή, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, για την οποία και κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και έξι οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά και ένα ελικόπτερο.

Μάλιστα, στους κατοίκους της περιοχής της Σουρωτής εστάλη μήνυμα μέσω του 112, καλώντας τους να παραμένουν σε ετοιμότητα.

Σε εξέλιξη είναι, επίσης, φωτιά και σε χαράδρα σχετικά κοντά στον οικισμό Κορομηλιά στο Δομοκό Φθιώτιδας, με τον αντιπεριφερειαρχη Φθιώτιδας, Ηλία Σανίδα, να δηλώνει μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 «συγκρατημένα αισιόδοξος» για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, επισημαίνοντας ότι ο οικισμός δεν απειλείται.

Ωστόσο, οι κάτοικοι του οικισμού έλαβαν δύο μηνύματα από το 112, αρχικά για να παραμείνουν σε ετοιμότητα και στη συνεχεία προκειμένου να απομακρυνθούν προς Άγιο Στέφανο. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 51 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, 15 οχήματα επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Διάσπαρτες εστίες σε κορυφογραμμή αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στη φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση στη Λυκουριά Καλαβρύτων στην Αχαΐα. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και επτά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Διάσπαρτες εστίες, όμως, αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Τανάγρας, στη Βοιωτία. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 11 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, η άλλη φωτιά που είχε ξεσπάσει σήμερα στη Βοιωτία, και πιο συγκεκριμένα στα Σκούρτα, οριοθετήθηκε από τους 35 πυροσβέστες που έσπευσαν επιτόπου με δύο ομάδες πεζοπόρων και οκτώ οχήματα, υποστηριζόμενοι από αέρος από τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα, οριοθετήθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαδίστρα Ιωαννίνων, όπου στη μάχη ρίχτηκαν 29 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 10 οχήματα, υποστηριζόμενοι από αέρος από τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This