Σε κώμα το ΥΠΕΞ, επιτρέπει σε όλους να δείχνουν μεγαλύτερο μπόι σε βάρος μας

Η αφωνία της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις αυξανόμενες προκλήσεις από την Τουρκία, τα Σκόπια και την Αλβανία μοιάζει τουλάχιστον περίεργη

Must Read

Η αφωνία της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις αυξανόμενες προκλήσεις από την Τουρκία, τα Σκόπια και την Αλβανία μοιάζει τουλάχιστον περίεργη. Είτε το Μαξίμου έχει πέσει σε κώμα είτε όχι, είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του ελληνικού κράτους που η κυβέρνηση δεν μπαίνει καν στον κόπο όχι να υπερασπιστεί τη χώρα, αλλά ούτε καν να προβεί σε μια επίσημη αντίδραση για τα μάτια του κόσμου στις κατά συρροήν επιθέσεις από γειτονικές χώρες.

  • Η θέση μας/
    Εφημερίδα Δημοκρατία

Η Τουρκία, τα Σκόπια και η Αλβανία καταφέρνουν να δείχνουν μεγαλύτερο μπόι με τις ενέργειες εναντίον μας, ακριβώς επειδή ο Μητσοτάκης και το υπουργείο Εξωτερικών του Γεραπετρίτη ακολουθούν ενοχικά τον δρόμο μιας ύποπτης σιωπής. Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω απ’ αυτήν την αναισθησία, όταν, αντίθετα, κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν άλλες χώρες όπως η… Ουκρανία.

Προχθές ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, υπολογίζοντας -δυστυχώς σωστά- ότι η Αθήνα θα το καταπιεί κι αυτό, οργίασε σε βάρος της Ελλάδας. Σε ομιλία του σε εκδήλωση για τα 121 χρόνια από την εξέγερση του Ιλιντεν, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία», όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το “Ο αγώνας συνεχίζεται” είναι κάτι περισσότερο από ένα σύνθημα. Με αυτό το μήνυμα τιμούμε την εξέγερση του Ιλιντεν και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας για τη συνέχιση του αγώνα μας για να γίνει καλύτερη και δικαιότερη χώρα. Ας είναι αιώνια η μνήμη της εξέγερσης του Ιλιντεν. Ο Θεός να ευλογεί τη “Μακεδονία» δήλωσε.

Μετά φωτογραφήθηκε και με τη σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας, σύμβολο που απαγορεύεται η χρήση του, μετά τις «Πρέσπες».

Οι εκδηλώσεις ήταν ακόμα μια επίδειξη αλυτρωτισμού που καλλιεργεί το κυβερνών κόμμα: «Το Ιλιντεν συμβολίζει το πείσμα και τον αιώνιο αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη, μεταφρασμένο τώρα σε φιλοδοξία και μάχη για ένα μέλλον που αξίζει η Μακεδονία!» ανέφερε ο Μίτσκοσκι.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αντέδρασε καν. Δεν βρήκε ούτε μερικές λέξεις να πει για τη νέα ξεδιάντροπη πρόκληση. Το ΥΠΕΞ ίσως να έχει φύγει ήδη διακοπές αφού δεν αντιλήφθηκε τι έγινε στα Σκόπια το Σάββατο. Διότι, αν έχει δει τι συνέβη και δεν έχει βγάλει έστω μια ανακοίνωση, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν το υπουργείο Εξωτερικών κάνει τη δουλειά του. Δηλαδή να υπερασπίζεται τη χώρα σε επιθέσεις που δέχεται.

Την ίδια τακτική αφασίας, άλλωστε, ακολουθεί σταθερά η κυβέρνηση και απέναντι στην Τουρκία και απέναντι στην Αλβανία. Συνεπώς, δεν πρόκειται περί σύμπτωσης.

Κανένας Ελληνας πολίτης, είτε ήταν υπέρ των «Πρεσπών» είτε όχι, δεν δέχεται κάθε τυχοδιώκτη πολιτικό των Σκοπίων να κάνει επίδειξη επιθετικής ρητορικής απέναντι στη Μακεδονία. Αν ο Μητσοτάκης και ο Γεραπετρίτης εξυπηρετούν τις Ι.Χ. ατζέντες τους στην εξωτερική πολιτική, θα πρέπει να γνωρίζουν πως από τον ελληνικό λαό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ανεκτό ότι μια ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει στον κάθε Μίτσκοσκι, Ερντογάν και Ράμα να χλευάζουν και να απειλούν τη χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Βρίσκουν και τα κάνουν. Δυστυχώς σε αφωνια και αφασία είναι η πλειονότητα του λαού. Είτε στηρίζοντας κόμματα της Μαφιόζικης Κομματοκρατιας είτε απέχοντας από τις εκλογές με την δικαιολογία πως όλοι είναι ίδιοι. Η Ελλάδα και ο ελληνισμός, στο σημείο που φτάσαμε, μόνο με πλήρη ανατροπή και ξήλωμα της Κομματοκρατιας θα επιβιώσει.

  2. Δεν είναι καθόλου περίεργη.

    Όταν ηγέτης του κόμματος ΝΔ είναι ο γιος ενός Αποστάτη που κυβέρνησε την χώρα με ψήφο Τούρκου πράκτορα.

    Όταν η ΝΔ προσέλαβε αυτόν τον Αποστάτη όταν η κυριαρχία της Δεξιάς εξασθενούσε μετά την Δεξιά Χούντα 1967-1974.

    Όταν το κόμμα αυτό περισσότερο γαβγίζει παρά δαγκώνει. Αφού η Δεξιά Χούντα έχασε την Κύπρο, η ΝΔ του Αποστάτη μαζί με τον Επαγγελματία Πατριδοκαπηλο από τη Μεσσηνία έχασαν το όνομα ‘Μακεδονία’ (το οποίο, σημειωτέον, υπέγραφε ο …..εθνάρχης από τα τέλη του 1950.

    Αν προσθέσει κανείς σε αυτό το ανθελληνικό υπόβαθρο όπου στηρίχτηκε η ΝΔ, την εμπλοκή και συνεργασία με το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ των αμερικανοδουλων-γερμανοδουλων διεθνιστών που ξεκίνησε ο Επαγγελματίας Πατριδοκάπηλος και ολοκλήρωσε ο γιος του Αποστάτη, δεν είναι να απορείς για την σημερινή κατάντια!

  3. είναι απασχολημένοι με άλλα….
    ψάχνουν να βρουν που και πως θα κρύψουν τα κλοπιμαία που κλέψανε από τους Έλληνες,
    και πως θα βγάλουν και άλλα πουλώντας τον τόπο στους Τούρκους χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις ….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This