Έκτακτη σύσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία μετά από μια ακόμα νύχτα βίαιων ταραχών

Must Read

Αποφασισμένος να πατάξει τους διαδηλωτές, τους ρατσιστές, όπως τους χαρακτήρισε, που έχουν βγει στους δρόμους για να διεκδικήσουν πίσω τη χώρα τους, μετά την συγκλονιστική δολοφονία τριών ανήλικων κοριτσιών από τον 17χρονο με καταγωγή από την Ρουάντα είναι ο Βρετανός πρωθυπουργούς, Κιρ Στάρμερ.

Έτσι, μετά από μια ακόμα νύχτα ταραχών, θα πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, θα συνεδριάσει η επιτροπή Cobra η οποία αποτελείται από μέλη της κυβέρνησης, δημόσιους λειτουργούς, εκπροσώπους της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τα μέτρα που θα λάβουν για την διαχείριση της κατάστασης.

Οι ταραχές ξέσπασαν σε πόλεις και κωμοπόλεις την περασμένη εβδομάδα μετά το αποτρόπαιο έγκλημα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 420 άτομα.

Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ δήλωσε πως οι ταραχοποιοί αισθάνθηκαν «ενθαρρυμένοι από το περιστατικό αυτό για να υποκινήσουν φυλετικό μίσος». Εκτόξευσαν τούβλα εναντίον των αστυνομικών, λεηλάτησαν καταστήματα και τζαμιά και επιτέθηκαν σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε Ασιάτες.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ταραχές ξέσπασαν στο Λίβερπουλ, το Μπρίστολ, το Τάμγουορθ, το Μίντλεσμπρο και το Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, με μασκοφόρους νεαρούς τυλιγμένους με βρετανικές σημαίες να πετούν πέτρες και να φωνάζουν «Σταματήστε τα σκάφη» – μια αναφορά στους μετανάστες που φθάνουν τα τελευταία χρόνια στις νότιες βρετανικές ακτές.

Στο Ρόδερχαμ, στη βόρεια Αγγλία, διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο.

Η αστυνομία υπογράμμισε ότι η βία υποκινείται από παραπληροφόρηση μέσω του Ίντερνετ, η οποία διαδίδεται από άτομα υψηλού προφίλ.Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση πως οι εντάσεις πολλαπλασιάσθηκαν και πυροδοτήθηκαν μέσω του Ίντερνετ και πως η κυβέρνηση θα θέσει το θέμα σε εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Πιστεύω πως αυτό που είδατε είναι ότι δίκτυα διαφόρων ατόμων και οργανώσεων προσπάθησαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά», δήλωσε η υπουργός στο Sky News, αποφεύγοντας ερωτήσεις για το αν εμπλέκονται ξένα κράτη.

Μολονότι δήλωσε πως οι άνθρωποι έχουν απόψεις και ανησυχίες για ζητήματα όπως η μετανάστευση, κατηγόρησε για τη βία εξτρεμιστικές, ρατσιστικές και βίαιες οργανώσεις.

«Λογικοί άνθρωποι που έχουν αυτού του είδους τις απόψεις και τις ανησυχίες δεν σηκώνουν τούβλα και τα πετούν στην αστυνομία», δήλωσε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το οτι δεν θελουν να δεχθουν τον αναγκαστικο εξισλαμισμο και το φθηνο εργατικο δυναμικο που αντικαθιστα το αγγλικο εργατικο δυναμικο η κεντρωα – κεντροδεξια ( γιατι αριστερα στην Αγγλια δεν υπαρχει εδω και 100 χρονια ) κυβερνηση του Στραμερ , δεν θελει να το δεχθει και να το καταλάβει η νεα κυβερνηση η οποια ειναι ( μην ξεγελιεστε ) ΚΡΥΠΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ του μεγαλου κεφαλαιου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This